Wing/Weng Chun/Tsun & Co. - materiały szkoleniowe
Napisano Ponad rok temu
ta linia przekazu stylowego/systemowego zawiera "motylki" w klimatach ala hungarowskich, stąd inne postawy i pozycje w porównaniu do "modernistycznych" wersji yipmanowskich i jej towarzyszących. Obserwując tego typu wykonania można spróbować śledzić i analizować drogę jąką przeszły "motylki" w stylu/systemie od czasów "bajkowych" do obecnych.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zgadzam sie z tym jak najbardziejVD - moja postać jest nieistotna, forum jest dla mnie źródłem infos o wing chun wszelakiego autoramentu i tyle
z tym rowniez, ale pisales wczesniej ze znasz mnie lat wiele, wiec myslalem ze sie ujawnisz. Szanuje to, ze moze nie chcesz robic tego publicznie dlatego napisalem do Ciebie na priva. Do tej pory nie dostalem zadnej odpowiedzi. Wiec...? :wink:a nie miejscem drętwych gadek na temat mojej facjaty.
PS. moim zyczeniem jest to aby na forum pisali ludzie z doswiadczeniem i madrzy a nie tylko amatorzy szukajacy intrygi i plotek
Napisano Ponad rok temu
ta linia przekazu stylowego/systemowego zawiera "motylki" w klimatach ala hungarowskich, stąd inne postawy i pozycje w porównaniu do "modernistycznych" wersji yipmanowskich i jej towarzyszących.
Na plytce z forma z kijem jest tez kilka form z innymi broniami i bez broni. Zadna z nich nie wyglada jakby pochodzila z Yongchun... To tez mix z Hung Gar? Jesli tak, to czy te formy sa cwiczone w Hung Gar czy tez wystepuja tylko w tej odmianie Yongchun?
Napisano Ponad rok temu
Ad1 - jak mi władza zwierzchnia forum zwolni in box to ci odpowiem z priva
Ad2 - tylko nie rób za adwokata bo sam mi to wrzuciłeś do ogródka
Ad3 - czyżby Twoje życzenia miały moc sprawczą na tym forum ? oj dacheng pilnuj się
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy są ćwiczone w HG ? Nie wiem, na tym stylu się nie znam. Tu musisz oprzeć się na zdaniu speców z tejże branży/familii.
Wg dostępnych danych Peng Nam przed Weng Chun trenował Hung Gar, Siu Lam i "śliwiane chi kung", jego nauczyciele - Jiu Chao i Lai Hip Chi - też mieli w swym repertuarze umiejętności z innych stylów (poszaolińskich ze spadkobierstwa tzw. Pięciu Starszych), więc nie należy się dziwić, że coś tam sobie pododawali do przekazanej tradycji, jest to też funkcja miejsca zamieszkania, "łapie się" metody popularne na danym terenie, (chwała szkieletczyźnie za bronę i scyzoryk).
Te inne "niesztandarowe bronie yongchun", są w pewnym sensie trade mark danej szkoły i konkretnego nauczyciela (spuścizną linii sukcesorów), ich różnorodność jest zrozumiała, bowiem w kilku głównych gałęziach stylu/systemu jest ich od groma, każdy z takich majstrów-sukcesorów miał opanowane "swoje patenty" i ulubione rodzaje broni, więc nie dziwota, że włączał je do nauczania w swojej szkole. Po stopniu zharmonizowania z głównymi strategiami stylu/systemu możemy poznać jak dalece te bronie się zasymilowały z głównym "tryndem yongchun" (jak dawno są elementarnymi składowymi). Jak przejrzysz posty na temat form, roznorodnośc będzie czytelniejsza.
Napisano Ponad rok temu
Zestawienie obejmuje w odrebnych kategoriach :
-videokasety i płyty (videos i DVDs)
- ksiązki (books)
- artykuły prasowe i broszury (magazines)
- kasety foniczne (audios)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Zestawienie obejmuje w odrebnych kategoriach :
-videokasety i płyty (videos i DVDs)
- ksiązki (books)
- artykuły prasowe i broszury (magazines)
- kasety foniczne (audios)
Napisano Ponad rok temu
może sie komus przyda do kolekcji
Napisano Ponad rok temu
i wszystko jasne
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
do blondynek to ja nie mam nic, sa spoko ale 'Rany Boskie' dotyczyly raczej tego:Dragon a masz cos do blondynek ?
...a tu link...
swieta racja, panie swieta racja :wink:Zawsze to lepsze niz te smieszne wyrazy twarzy wielkich "miszczow" i ich asystentow krzywiacych sie w falszywym bolu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sanda tradyjna- prośba
- Ponad rok temu
-
Mnisi z Shaolin
- Ponad rok temu
-
pijana pięść
- Ponad rok temu