"brzuszki" i ból pleców
Napisano Ponad rok temu
Przy ćwiczeniu brzuszków na pochyłej ławeczce po kilkunastu bolą mnie plecy(mniej wiecej w polowie). Ból pojawia się przy wstawaniu (raczej siadaniu). Pytanie: Czy robię coś źle, czy mam za słabe mięśnie pleców?
Dziękuję.
Napisano Ponad rok temu
ps. basen rulez na wszystkie mięśnie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio na tym forum był temat o ćwiczeniach na mięsnie brzucha i ktos podał tam link do ebooka, w którym wyczytałem iż wykonując takie ćwiczenia tak naprawdę podnosisz się nie na mięsniach brzucha tylko na ledzwiowo-jakiśtam :wink: i to właśnie one Cię bolą , bo meczysz je niepotrzebnie zamiast mięsni brzucha
Zmień ćwiczenia
o Tu jest link do tematu :http://www.budo.net....=19986&start=15
Napisano Ponad rok temu
na 95% o to chodzi.Kiedy cwiczysz miesnie brzucha nie mozesz zapominac o prostownikach grzbietu. Są to dwie antagonistyczne grupy i powinienes cwiczyc je na przemian aby wzmocnic kregosłup, potem bol powinien zniknąc.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zdecydowanie przychylam sie do stwierdzenia XaiMoon'a, ze basen jest dobry na wszystko, miesnie, kregoslup, stawy, uklad krazenia, no i jak relaksuje . Polecam odwiedzac to miejsce przynajmniej raz w tygodniu. Ja staram sie przyajmniej 2 razy, ale nie stojcie w wodzie i ogladajcie dupska laseczek, tylko plywajcie .
! pOzDrAwIaM !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
miłego cwiczenia!!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
chondromalacja
- Ponad rok temu
-
Matt Furey - combat conditioning
- Ponad rok temu
-
Problemy z oddychaniem
- Ponad rok temu
-
Plan treningowy........
- Ponad rok temu
-
takie dziwne ćwiczenie
- Ponad rok temu
-
alergia
- Ponad rok temu
-
Suplematy
- Ponad rok temu
-
kolczyki,soczewki...
- Ponad rok temu
-
Rodzaje budowy...moze ktos wie o co chodzi??
- Ponad rok temu
-
Równowaga ...
- Ponad rok temu