To juz 10 lat...
Napisano Ponad rok temu
OSU!
[']
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no nie wiem czy on cos zmienil na lepsze. Mojego swiata na pewno nie zmienilDzisiaj jest 10 rocznica śmierci Sosai Masutatsu Oyamy... Gdyby nie on, zycie wielu ludzi potoczyloby sie zupelnie inaczej. On zmienil caly swiat. Na lepsze!
OSU!
[']
Napisano Ponad rok temu
ps. Każdy styl ma swojego guru, ale Sosai Oyama pokazał karate takie jakim powinno być: ekstremalne i dające nadludzką moc człowiekowi...
Napisano Ponad rok temu
K_P tez uprawiajacy niegdys kyokushin
Napisano Ponad rok temu
Gdyby nie M.Oyama nie było by dzisiaj Ashihara, Enshin, Shidokan, Seidokaikan , K-1 i wielu innych systemow....
Napisano Ponad rok temu
no nie wiem czy on cos zmienil na lepsze. Mojego swiata na pewno nie zmienilDzisiaj jest 10 rocznica śmierci Sosai Masutatsu Oyamy... Gdyby nie on, zycie wielu ludzi potoczyloby sie zupelnie inaczej. On zmienil caly swiat. Na lepsze!
OSU!
[']
pomimo ze niedys tez to trenowalem mój świat tez nie uległ zmianie
troche "sekciarskie" to gadanie i cholernie fanatyczne
Napisano Ponad rok temu
Moze za to wiecej byloby muay thai.
Pozdrawam K_P
Napisano Ponad rok temu
"Gdyby nie M.Oyama nie było by dzisiaj Ashihara, Enshin, Shidokan, Seidokaikan , K-1 i wielu innych systemow...." - napisal Maniak. Wiekszosc tych organizacji wyroslo przeciw kyoskushin, ale to niewazne...
Moze za to wiecej byloby muay thai.
Pozdrawam K_P
Kubus a mogłbys podac jakies argumenty dot. tego ze wyrosły przeciw Kyokushinowi?... wiesz wg mnie wszystko zalezy od punktu widzenia na dana sprawe,mozna było by to rowniez zinterpretowac w ten sposb ,ze kazdy kolejny system stworzony przez osoby bedace niegdys w Kyokushinie stanowi rozwiniecie czystego Kyokushinu , wprowadzeniem innowacyjnych rozwiazan itd
Z tego co mi wiadomo powody odejscia wielu mistrzow z organzacji Oyamy były naprawde rozne - ambicja, pieniadze, niezaleznosc , alekazdy z nich szanował Oyame jako człowieka i karateka...
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzisiaj jest 10 rocznica śmierci Sosai Masutatsu Oyamy... Gdyby nie on, zycie wielu ludzi potoczyloby sie zupelnie inaczej. On zmienil caly swiat. Na lepsze!
OSU!
[']
Wielki Mistrz, Wielki Czlowiek, stal sie legenda za zycia, teraz jest wielkoscia. Oddajmy mu hold
Napisano Ponad rok temu
Gorące Kyong Ye (ukłon) do mistrza Oyamy!! dzieki niemu w sumie tez powstało taekwon-do!!
O, coś ciekawego. A skąd te informacje?
Gizmo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dlaczego w Karate kyokushin wprowadzono light kontakt??
- Ponad rok temu
-
help..
- Ponad rok temu
-
Dodatki do Karate - pomysły Senseia
- Ponad rok temu
-
Dystans 0_o ?! i pekość technik kopanych.
- Ponad rok temu
-
Waldek Nogalski i jego zwiazek
- Ponad rok temu
-
Oyama czy Kyokushin
- Ponad rok temu
-
IX MISTRZOSTWA POLSKI SENIORÓW W KARATE - Piekary Ślaskie
- Ponad rok temu
-
(Nie)moc karate?