Wysocki w Barze
Napisano Ponad rok temu
Garry: nie chodzilo mi o to, ze skorupiaki to ludzie, ktorzy sami sie nie promuja i nie reklamuja np. w Barze :-) Tylko o to, ze tak jada z ludzi, ktorzy to robia i chca wypromowac siebie i to co robia. Skoro przynosi to korzysci i zwieksza popularnosc to dlaczego jest to zle w oczach wielu ludzi? Przeciez gdyby nie pierwszy pokaz na wiezowcu Aikido to moze nigdy nie mielibysmy przyjemnosci trenowania tego stylu w pobliskiej szkole
Napisano Ponad rok temu
Sledze forum od jakiegos czasu,ale zabrac glos zdecydowalem sie dopiero gdy pojawil sie ten temat.Chcialbym wystapic w obronie Sensei Wysockiego.Uwazam,ze wystep w Barze nie jest niczym zlym.O ile sie nie myle osoby posiadajace tak wysokie stopnie sa wrecz zobligowane do propagowania tej sztuki,a Bar ma naprawde duza ogladalnosc (czy tego chcemy czy nie :-) ).Ponadto nie wydaje mi sie zeby Sensei wystapil tam majac na wzgledzie przyciagniecie nowych cwiczacych wylacznie do siebie (wierzcie mi,ze w jego dojo czasami brakuje miejsca).Wykorzystal raczej okazje do zaprezentowania aikido szerszej publicznosci i byc moze naklonienia niektorych do wstapienia na jego sciezke.To pewnie nie przekonuje osob sceptycznie nastawionych do Sensei'a,ale nie bylo tez moim celem ich przekonywanie.Aikido w jego wykonaniu broni sie samo.
Napisano Ponad rok temu
bylem bodajze na dwoch stazach z Wysockim i dlatego opinia moja o nim jest jaka jestCo mi tam. Niech Wysocki promuje siebie i Aikido gdzie chce jego nie maja sprawa. Wiec zycze sukcesow marketingowych i tlumow na treningach
Tak z ciekawości, trenowałeś u Jacka Wysockiego ?
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
bylam w Barze :wink: ,bo postanowilam nie zostawic samych :mojego ulubionego sensei i gosci ze Szczecina ,
wymyslil to i zorganizowal (lub wrobil nas -jak kto woli :twisted: ) nasz kolega z sekcji ,w dobrej wierze ( ma u mnie przechlapane :wink: )
Jak zauwazylam , Jacka Wysockiego nic nie zaskakuje, w kazdej chwili, bez przygotowania moze udzielic wywiadu i zrobic maly show, dla mnie jest to pozytywne.Ja podziwiam jego medialne zdolnosci.
zadko wogole ogladam programy tv, a Baru nie znalam,znaczy tego programu,wiedzialam jaki to gatunek rozrywki, ale tym wszystkim ,ktorzy tak latwo osadzaja innych,szczerze wspolczuje, tego was uczy to wasze wzniosle aikido?
do naszego dojo moze przyjsc kazdy wielbiciel lub przeciwnik Baru
Oni zachowywali sie jak poczatkujacy,znaczy normalnie.
Uwazam,ze ten krotki reportaz z ich pobytu na naszym stazu byl w porzadku. Dziadek nie mial powodu by przewracac sie w grobie.
Popularyzowanie aikido jest dobre 8)
Wartosciowanie ludzi na godnych, mniej godnych jest smutne.
Po tym programie przyszlo sporo nowych ludzi na trening,sa wsrod nich tacy ,ktorzy przedtem nic nie wiedzieli o aikido, moze przyjda rowniez do WASZEGO DOJO, beda teraz wieczorem chodzic na treningi,beda zdrowsi ( taka mam nadzieje ), moze beda mniej ogladac TV :wink:
A Wysocki ma klase, a na pewno nie jest zarozumialym.zadufanym w sobie mistrzem, ktory poproszony -odmowi wywiadu , bo program, w ktorym go pokaza nie jest wystarczajaco godny :wink:
Ja nie ogladam Baru, ale nie osmielilabym sie obrazac tych paru milionow ludzi,ktorzy ten program lubia :wink:
( a Tobie Piotrusiu naprawde sie dziwie :roll: , facet z klasa nie pisze takich rzeczy :? :wink: , ale mam nadzieje ,ze sie poprawisz )
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam sie w 100 procentach
Napisano Ponad rok temu
pewne rzeczy dalej do mnie nie docierają ale to po prostu różnica charakteru. szanuje was wszystkich i nie mam nic naprzeciw po prostu osobiście nie uważam że wiekszość oznacza lepiej. idąc tym tropem aikido powinno być nauczane na masówkach samoobrony a w różowej landrynce powinny sie pojawić dwie cycate w hakamkach. idziemy dalej - rozkładówka playboya i pania X - instruktorką z miasta Y. a ona sama za to powinna dostac pokojowego sandana - w końcu aikido to miłość - nie?
dla niewtajemniczonych pisze to dlatego, że prowadze konkurencyjną, zawodową grupę aikido we Wrocławiu i madialne sukcesy konkurencji pozbawiają mnie spokojnego snu. postanowiłem do czasu, az sam sie nie wkrece w jakis programik udawać tradycyjnego...
... dalej nie wiem po co tyle nerwów
pmasz (dalej zawstydzony za pierwszego posta)
Napisano Ponad rok temu
swiat sie zmienia, zmieniaja sie granice,a raczej znikaja, pozostaje nam zachowac godnosc
Napisano Ponad rok temu
szanuje was wszystkich
debilnym szefem w zatłoczonym biurze w towarzystwie brzydkich grubych bab o tłustych paluchach
ich tez?
gratuluje dobrego samopoczucia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przypomnialo mi sie o takim gosciu, co to sie szwendal z roznymi mentami, celnikami i innymi jawnogrzesznicami, a ludzi prawi i cnotliwi nim z tego powodu gardzili.
i pewnie mieli racje, szkoda tylko, ze to bylo dawno i nieprawda i nikogo juz nie obchodzi
Tylko tak sobie to forum przeglądałem :wink: co niektórzy mogliby sobie darować niektóre porównań bo obraząją nimi stwórcę jak i niektórych ludzi.
Napisano Ponad rok temu
Mam uczulenie na hipokrytow i megalomanow
Napisano Ponad rok temu
Mnie to sobiście nie boli, mam to w czterech literach, ale jedno musze powiedziec, że aikido powinno się reklamować, mamy kapitalizm, kóry ma swoje prawa. Nie ma już mody na aikido, więc może Wysocki ma rację, że się reklamuje, tylko robi to w nieodpowiedni sposób. Jak dla mnie dziwne jest jeszcze, że robi w takim syfie jak bar i zniża się do włażenia w tyłek głupiemu Ibiszowi, ktory boksu nietrenuje - - kumpel w tv pracuje, zna Ibisza, według niego największy dupek jakiego spotkał. trochę głupio że się Jacek zniża do takich chwytow, przypomina to działaność Ryśka Murata i jego ekipy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie oglądasz baru ale wiesz że to syfwidzieć tego nie widziałem, bo baru nie oglądam, mam skończone studia , ale jedna rzecz mnie zaskakuje, czy Jacek Wysocki nie zdaje sobie sprawy, że to również antyreklama, ludzie, kórzy naprawdę interesują się tradycyjnymi sztukami walki, mogą nie chcieć pójśc do gościa, który prezentuje się w barze jako karczenny wykidajło. Oglądał to to mój koleżka, ktory mi coś tam nawijał, że to świadczy o zejsciu na psy itp... Osoby, tzw. uduchowione mogą się zrazić taką nachalną komercią,
musze powiedziec, że aikido powinno się reklamować, mamy kapitalizm, kóry ma swoje prawa. Nie ma już mody na aikido, więc może Wysocki ma rację, że się reklamuje, tylko robi to w nieodpowiedni sposób. Jak dla mnie dziwne jest jeszcze, że robi w takim syfie jak bar i zniża się do włażenia w tyłek głupiemu Ibiszowi, ktory boksu nietrenuje - - kumpel w tv pracuje, zna Ibisza, według niego największy dupek jakiego spotkał. trochę głupio że się Jacek zniża do takich chwytow, przypomina to działaność Ryśka Murata i jego ekipy.
nie znasz ibisza a wiesz że jest dupkiem
a aikido to pewnie powinno być reklamowane podczas wizyty papierza albo w podczas otwarcia olimpiady bo inne metody są niegodne
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie bardzo rozumiem, co tu jest obrazliwego. Porownanie moze niezbyt trafne, ale bez przesady.przypomnialo mi sie o takim gosciu, co to sie szwendal z roznymi mentami, celnikami i innymi jawnogrzesznicami, a ludzi prawi i cnotliwi nim z tego powodu gardzili.
i pewnie mieli racje, szkoda tylko, ze to bylo dawno i nieprawda i nikogo juz nie obchodzi
Tylko tak sobie to forum przeglądałem :wink: co niektórzy mogliby sobie darować niektóre porównań bo obraząją nimi stwórcę jak i niektórych ludzi.
Nie rozumiem wielkich ataków na pmasza. Przecież napisał na samym początku, że jego pierwsze odczucie było zbyt emocjonalne i po chwili zawstydził się go. No ale z drugiej strony to normalne, ze zaatakowani się bronią (swoją drogą, Paskudko, dawno się nie odzywałaś :wink: )
Napisano Ponad rok temu
nie oglądasz baru ale wiesz że to syf
nie znasz ibisza a wiesz że jest dupkiem
a aikido to pewnie powinno być reklamowane podczas wizyty papierza albo w podczas otwarcia olimpiady bo inne metody są niegodne
ano nie oglądam, szkoda mi czsu na takie ierdoły, tyle to widziałem jak siedziałem w salonie i jadłem owsiankę, jak dla mnie to syf, podniecać sie tym co powiedział gulczas, frytka czy ktos inny. program dla ludzi leniwych umysłowo i mało ambitnych, którym nie trzeba wiele by ich zadowolić.
co do ibisza to już pisałem, akurat gościa nie zanm ale go widziałem i wiem jak się zachowuje jak nie jest przed kamera, jago ego powala każdego kto nie ma tyle kasy co on
aikido powinno byc reklamowane przy różnych okazjach, ale trzeba tez mieć nieco kalsy i honoru, jak chce się byc należycie traktowanym, inaczej ćzłowiek jest traktowany jak gnojek, ile by kasy nie miał. obawaim że by Jacka nie zaczeto traktować jak gnojka.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dlaczego trenowac Aikido??
- Ponad rok temu
-
Co myslicie o tym?
- Ponad rok temu
-
A jednak wiedziałem, że gdzieś istnieje...
- Ponad rok temu
-
Aikikai, Unia czy Akademia?
- Ponad rok temu
-
AIkido Ikeda Dojo TORUŃ lonczmy sie ;]
- Ponad rok temu
-
gdzie mozna trenowac aikido w KRAKOWIE????
- Ponad rok temu
-
Koryu Jujutsu
- Ponad rok temu
-
Yamada sensei w Polsce?
- Ponad rok temu
-
Komentarze do Przygód Miszcza Mariana
- Ponad rok temu
-
Wielkanocne seminarium z Yoshigasaki Sensei w Berlinie.
- Ponad rok temu