Za taka reklame to my temu panu serdecznie dziekujemy, Fiodor. I nie wynika to z zazdrosci, ale z tego, ze aikido jest juz wystarczajaco popularne i nie trzeba sie znizac do tego poziomu zeby zachecac ludzi. Juz nie mowie ze jego postawa w mojej osobistej ocenie nie ma nic wspolnego z tym co powinien soba reprezentowac czlowiek o takim stazu z takim stopniem.i dobrze będziecie mieli reklamę aikido gratis.
Wysocki w Barze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
-relacja z wizyty w dojo była b. krótka (ok. 5-10 min).
-uczestnicy Bar-u - tacy sobie : ani mądrzy, ani głupi, podobnie jak ich wypowiedzi nt. Aikido, jeden uczestnik już wcześniej trenował SW ( i po wizycie w dojo ma zamiar do nich wrócić), jednej lasce się spodobało ( bo lubi rywalizację 8O ) a drugiej nie. Czyli normalne reakcje po pierwszej wizycie na treningu ?
- Osoba budząca najwięcej kontrowersji :J. Wysocki- według mnie, osoby widzącej go w "akcji" po raz pierwszy ( czyli tak jak większość widzów "Bar"-u) całkiem OK. Pokazał parę fajnie wyglądających technik, trochę się wypowiedział i według mnie trochę jednak "dobrego" marketingu zrobił.
- A później to już był normalny trening i ćwiczenie technik - i bardzo fajnie tu było pokazane, że nie rzuca się nowicjuszy od razu na "głęboką wodę" tylko pokazuje się im wolno i dokładnie sposób wykonania techniki - i to też według mnie było bardzo w porządku ( chwała sempai’om )
I jeszcze jedno moje przemyślenie : ludzie "wrzućcie na luz". Zbyt duża "ekscytacja" może doprowadzić do apopleksji :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak wszyscy moga skorzystac tylko ciekawe w jaki sposob ? Jak mozesz sprecyzujWg. mnie zrobił kolejną dobrą rzecz dla Aikido. I wszyscy możemy na tym skorzystać. I t wsio
Napisano Ponad rok temu
czy gulczas robi kokyu nage? :wink:
Ha-hha-hhhaaaaa Pyszne !
Jeszcze mnie bolą mięśnie brzucha
Napisano Ponad rok temu
czy tylko ja mam wrażenie, ze niektórym to żal dupę ściska z zazdrościWysocki jest wielki !!!!! Niech jeszcze zagra w Klanie lub Zlotopolskichj i zacznie uczyc Listonosza obrony przed Kleczkowska
Napisano Ponad rok temu
BTW: Spajk bardzo lubi "podkręcać" i "podgrzewać" atmosferę. Prawda Spajk?
Napisano Ponad rok temu
W TV ma być szoł dla mas. Masy są takie jakie są -> bezdennie głupie. Dlatego większości nie bawi oglądanie programu mającego jakąś treść, tylko papka w stylu barów i innych takich. Kto tam występuje? Matoły dla matołów, nieuki yeah bunny'e.
Żal co poniektórym dupsko ściska ze nie potrafią się wypromować, a Wysocki tak? Reklama dźwignią biznesu, a że trzeba do ogółu trafić, trzeba celować w poziom ogółu. Tego nie załatwi dokument w poniedziałekowy wieczór na dwójce.
Bankowo po tym programie iluśtam statystycznych oglądaczy polszitu zajdzie na trening Aikido, i iluśtam zostanie. Więc warto było.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To proste dla przeciętnie inteligentnego Propagowanie tej sztuki, które może przynieść kolejną rzeszę ćwiczących
tak wszyscy moga skorzystac tylko ciekawe w jaki sposob ? Jak mozesz sprecyzujWg. mnie zrobił kolejną dobrą rzecz dla Aikido. I wszyscy możemy na tym skorzystać. I t wsio
Napisano Ponad rok temu
Primo : Znając życie to nie pan J.Wysocki "poleciał" do autorów z prośbą o występ w programie i błagał ich o to na kolanach, tylko to oni się do niego zgłosili i mu to zaproponowali ( ktoś wspomniał, że i inne SW były pokazane w Barze więc pewnie taka konwencja jest przyjęta przez autorów, że uczestnicy "próbują" różnych SW) a jedyne co on zrobił to się zgodził na udział.Widac spada zupelnie zainteresowanie jego osoba lub treningami Aikido wiec robi sobie rekalme tam gdzie jest duza ogladalnosc. Jest przyslowie ze tonacy brzytwy sie chwyta tak mi sie to kojazy z zainteresowaniem SW Aikido.
Secundo : Zainteresowanie SW jest duże ( dzięki np. filmowi"Ostatni samuraj") więc nie ma aż takiej dużej potrzeby reklamowania ich.
Jak wielokrotnie powtarzalem aikido w sensie aktywnego trenowania to dla mnie temat zamkniety.
Skoro Aikido jest dla ciebie tematem zamkniętym to po co go otwierasz wypowiadając się na tym forum?? 8O
Napisano Ponad rok temu
Wypowiadam sie bo kiedys cwiczylem a forum chyba jest od tego aby sie wypowiadac i wymieniac poglady nawet te niewygodne dla niektorych. Poza tym nierozumiem co ma Ostatni samuraj wspolnego z popularnoscia Aikido. Co innego Wiedzmin bo tam Choreograf Wysocki przeciez ukladal sceny walk. W ogolnm pojeciu ludzie uznali film Wiedzmin za ogromny chlam i moim zdaniem slusznie. Chyba ze Wysocki ukladal tez sceny do Ostatniego samuraja ? Jesli tak no to moze wtedy zwiazek jest[
Secundo : Zainteresowanie SW jest duże ( dzięki np. filmowi"Ostatni samuraj") więc nie ma aż takiej dużej potrzeby reklamowania ich.
Skoro Aikido jest dla ciebie tematem zamkniętym to po co go otwierasz wypowiadając się na tym forum?? 8O
Napisano Ponad rok temu
A wymieniłam "Ostatniego samuraja" dlatego, że ogólnie rzecz biorąc po jego obejrzeniu dużo młodych ludzi zwróciło uwagę na sztuki walki i zaczęło szukać wśród nich czegoś dla siebie ( nigdzie nie napisałam, że w/w film zwrócił uwagę tylko i wyłącznie na Aikido )
Napisano Ponad rok temu
michalczewski i pudzianowski występują w poloni 1 bo im za to płacąpan Wysocki moze nawet zagrac wieczorna pora w Poloni1 i zachecac do zakupu produktow erotycznych lub innych rzeczy. To jego sprawa. Smieszny jest i tyle
to normalne że człowiek jak ma okazje troche zarobić na reklamie to zarabia i nie robi z tego tragedi bo niby co w tym złego
Napisano Ponad rok temu
tylko ze dla mnie Michalczewski czy Pudzianowski to sa goscie a pan W ? no coz mam odmienne zdaniemichalczewski i pudzianowski występują w poloni 1 bo im za to płacąpan Wysocki moze nawet zagrac wieczorna pora w Poloni1 i zachecac do zakupu produktow erotycznych lub innych rzeczy. To jego sprawa. Smieszny jest i tyle
to normalne że człowiek jak ma okazje troche zarobić na reklamie to zarabia i nie robi z tego tragedi bo niby co w tym złego
Napisano Ponad rok temu
Zastanawiam się dlaczego osoba Jacka Wysockiego działa na tylu forumowiczów jak przysłowiowa płachta na byka ?
Bo wysoko wyrosl i na pewno nie jest nijaki.
O ludziach, ktorzy budza skrajne emocje, mowi sie "kontrowersyjni".
Jesli komus nie odpowiada jego osobowosc, nie musi cwiczyc pod jego kierunkiem ani zadawac sie z nim, ani nazywac go sensejem.
Jednak nalezaloby uszanowac jego dorobek i poglady tych, dla ktorych jest on autorytetem. Rozumiem, ze mozna czasem pozartowac sobie z cudzych autorytetow, ale po co zaraz pluc
Ariczia-aikikaiowiec
Napisano Ponad rok temu
Bo michalczewski i pudzian mogą cię zlać a wysocki nie?, rozumiem, w sumie ja też wolę np. pakera po sterydach nosiciela wszelkiego rodzaju głazów, opon i tym podobnych od człowieka który naucza innych.Pudzianowski to sa goscie a pan W ? no coz mam odmienne zdanie
Napisano Ponad rok temu
U polaczków to normalne, to jeszcze nic potrafią się pozabijać za dvd warte 99 zł.czy tylko ja mam wrażenie, ze niektórym to żal dupę ściska z zazdrości
Napisano Ponad rok temu
Posłuchaj mnie szczepanek, lubie cię ale nie pierdol.Za taka reklame to my temu panu serdecznie dziekujemy, Fiodor.
Nie wypowiadaj się my bo to stwarza złudną otoczkę że wszyscy są za tobą, mów ja, "ja temu panu serdecznie dziękuję". OK, twoja wola możesz mu dziękować, ale że robi reklamę aikido to wiadomo i chyba musiałbyś być ślepy żeby tego nie zauważyć, kogo obchodzą jakieś staroświeckie podejścia że tylko ueshiba mógłby występować w tivi? 90% ludzi spierdoliła by z programu jakby dziadek 3 godziny medytacji walnął, aikido miałoby wtedy zajebistą reklamę. Jesteś tam jeszcze szczepan? żyjemy w nowych czasach i wolę oglądać jego w tivi niż innych medytujących i pierdzących w słoiki, albo ludzi pokroju fryty co się rżnie na oczach widzów.
Napisano Ponad rok temu
żyjemy w nowych czasach i wolę oglądać jego w tivi niż innych medytujących i pierdzących w słoiki, albo ludzi pokroju fryty co się rżnie na oczach widzów.
No i chyba o to szczepanowi chodzi, że p.W. zdecydował się właśnie na TO miejsce w tivi, gdzie rżną publicznie sukę alias
Odpowiada Ci takie zacieranie RÓŻNICY Fiodor? Lubisz projekty a'la Karate-Aerobik vs kurs jogi podnoszący skuteczność akwizytorów?
Nie mam nic przeciwko Wysockiemu w TV, chętnie bym obejrzał nawet cykl programów z tym panem a nawet jego autorstwa, ale po co nurzać się w takim gównie jak BAR :? ? Dla kasy, OK...frytka też rżnie się dla kasy.
ps: Nie jestem i nie byłem uczniem Wysockiego, ale gdyby mój trener albo np. nauczyciel akademicki, którego szanuję, poszedł TAM mieszać sztuki walki tudzież filozofię z RealityShow to byłbym po prostu zażenowany...I TYLE.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dlaczego trenowac Aikido??
- Ponad rok temu
-
Co myslicie o tym?
- Ponad rok temu
-
A jednak wiedziałem, że gdzieś istnieje...
- Ponad rok temu
-
Aikikai, Unia czy Akademia?
- Ponad rok temu
-
AIkido Ikeda Dojo TORUŃ lonczmy sie ;]
- Ponad rok temu
-
gdzie mozna trenowac aikido w KRAKOWIE????
- Ponad rok temu
-
Koryu Jujutsu
- Ponad rok temu
-
Yamada sensei w Polsce?
- Ponad rok temu
-
Komentarze do Przygód Miszcza Mariana
- Ponad rok temu
-
Wielkanocne seminarium z Yoshigasaki Sensei w Berlinie.
- Ponad rok temu