Ostrzalki -ale te tansze.....
Napisano Ponad rok temu
PS. noz bedzie mial gladkie ostrze
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
ps. sorry ale nie mam niektoryc literek - cos mi nie dziala
Napisano Ponad rok temu
Taka z jednym kompletem jest tańsza a moja kosztowała stówkę.
Ładne obrazki znajdziesz na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].
Przy wymienionych przeze mnie ostrzałkach odpada Ci problem utrzymania stałego kąta ostrzenia.
Napisano Ponad rok temu
A może ja głupi jestem? Sa w końcu wiertarki z 900 PLN i są za 90 z kompletem wierteł i walizką.... Kto wiercił - wie. Kto ostrzył -
-wój-
Napisano Ponad rok temu
-LANSKY Spyderco Sharpener
-LANSKY Standard Turn-Box Crock-Stick
-Gatco Micro-X
co byscie wybrali aha bedzie ona ostrzyla na 99% nativa
Napisano Ponad rok temu
-Gatco TriStep Sharpener (tu do wyboru diamentowa lub alumina-co to? ??)
:-)
Napisano Ponad rok temu
musze sie wreszcie wziac w garsc i nauczyc ostrzenia na plaskich powierzchniach z zachowaniem stalego kata coby nie byc uzaleznionym od tego X :?
Napisano Ponad rok temu
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Kupiłem Lansky'ego swego czasu i byłem szczęśliwym gościem.-wój-, ale zanim sie doczeka na triangla (znaczy zanim nazbiera) to zdazy kupic jakas mala [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. a do malego nozyka spokojnie wystarczy. I naostrzy nia tak ze przedramie spokojnie ogoli.
KKamiLL
A potem kupiłem triangla....
I świat zwariował.
I nic już nie było takie samo (ostre)
I kobieta zmieniła się (ostre noże w kuchni - sama radość).
Zaufaj staremu człowiekowi!
Odłuż. Odejmij sobie od ust piwo. WARTO!!!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
po pierwsze - zarabiajac 400- czasem 600 pln na miesiac i oplacajac rate za kompa i studia ciezko sobie na to pozwolic
po drugie chwilowo mam muele strorm - wiec daje rade na zwyklym kamieniu
po trzecie jak bozia da kupie CRKT M21 - fajnie by bylo miec trangla ale ciezko wydac 2 razy wiecej kasy na ostrzalke niz na nóż i to na jedyny ktory bede nia ostrzył
po czwarte jak pomysle jaki nożyk bym miał za te kase co trangle
jak uzbieram pare fajnych solidnych noży to nie bede miał sumienia ich katowac kamieniem za 3pln - ale poki co nie mam niezlej kolekcji i gotowki. Dlatego swoja guwniana muele ostrze na gownianym kamieniu - kupie CRKT kupie pewno lepsza ostrzalke - moze cos lansky, a trangla kupie do noza ktory bedzie na nią zasługiwał.
wiec podalem najtansza mozliwa opcje - oczywiscie tez jedna z gorszych ale do przyjecia - dlatego pisalem ze zalezy jaki noz
Napisano Ponad rok temu
diamentowe szybciej ostrzą ale szybciej się zużywają , ceramiczne odwrotnie
Napisano Ponad rok temu
wszyscy się uparli (łącznie z moderatorem) na nazywanie tej ostrzałki TriStep, zamiast TriSeps!!!aha zapomnialem dodac do listy
-Gatco TriStep Sharpener (tu do wyboru diamentowa lub alumina-co to? ??)
:-)
mam ją, jestem bardzo zadowolony, chociaż jakbym wybierał nastepnym razem to kupiłbym wersję diamentową.
tutaj link do pdf'a:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], ładnie widać co i jak.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Tak jak w temacie niebawem stane sie posiadaczem mojego pierwszego EDc :twisted: :twisted: :twisted: i z racji tego ze bede napewno chcial by byl on caly czas mega ostry wiem ze bede musial kupic ostrzalke.. jednak nie chce wywalac na poczatek 300 na triangle... :? i tu moje pytanie czy mozna nabyc jakas sensowna ostrzale tak do 80zl-pewnie bedzie to kieszonkowa bo takie tylko widzialem w tych cenach??ewentualnie jakis kamien kompletnie sie na tym nie znam piszecie tylko o tych trianglach i trianglach a co z tanszymi ostrzalkami przecierz nie kazdy ma ostrzalke za 300 na czym ostrzycie i jaki jest efekt
PS. noz bedzie mial gladkie ostrze
Nie chcesz duzo wydac i miec w miare dobrze naostrzony noz - kup w ikei ostrzalke ceramiczna (bialy pret z raczka) za 4 dychacze. Nie jest kieszonkowa ale ostrzy przyzwoicie i do Twoich zastosowan zupelnie wystarczy.
Napisano Ponad rok temu
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
eee, nie ma sensu w IKEA, jeżeli już to w jakimś metalowym będzie taniej - a i tak robione w Chinach Ale lepiej kupić jakieś dog bone albo typu X.Nie chcesz duzo wydac i miec w miare dobrze naostrzony noz - kup w ikei ostrzalke ceramiczna (bialy pret z raczka) za 4 dychacze. Nie jest kieszonkowa ale ostrzy przyzwoicie i do Twoich zastosowan zupelnie wystarczy.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
eee, nie ma sensu w IKEA, jeżeli już to w jakimś metalowym będzie taniej - a i tak robione w Chinach Ale lepiej kupić jakieś dog bone albo typu X.Nie chcesz duzo wydac i miec w miare dobrze naostrzony noz - kup w ikei ostrzalke ceramiczna (bialy pret z raczka) za 4 dychacze. Nie jest kieszonkowa ale ostrzy przyzwoicie i do Twoich zastosowan zupelnie wystarczy.
Pozdrawiam
No wlasnie to nie jest taka typowa "stalka" - ma okladzine ceramiczna, w sklepach metalowych takich nie widzialem.
Napisano Ponad rok temu
elwood, ales mu doradzil. Za 4 dychacze (max 5) kupi spokojnie lansky pocket crock stick i nie dosc ze bedzie mial przyzwiocie naostrzony noz to jeszcze bedzie sie mogl pochwalic ze goli wlosy na rece bez problemu
KKamiLL
Ta ikeowska tez ostrzy ze sie noz do golenia nadaje 8) Co prawda nie twarzy ale na przedramie wystarcza 8)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Rzucanie Trenerem
- Ponad rok temu
-
Triangle ultra fine
- Ponad rok temu
-
Tani (!!!) Tactical Folder