- Hyung [(nie "HYONG"!),
Ja tylko gwoli uzupełnienia - hyung albo hyong, zależy od transliteracji alfabetu koreańskiego na łaciński. W literaturze spotyka się obie wersje.
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
- Hyung [(nie "HYONG"!),
Napisano Ponad rok temu
"Gizmo" przecież wiesz, że chętnie napiszę coś na ten temat, ale mam pytanko do Qwert_il czy trener, który łączy TSD z TKD nazywa się Józef Drozdowski? Jeśli nie to czy możesz mi coś napisać o tym trenerze?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podobnie jest np. z techniką, która w TSD nazywa się "Yup", zaś w TKD "Yop";, podejrzewam, (zwracam się tu do Gizmo), że poprawiłbyś każdego na swoim treningu, gdyby zamiast mówić "Yop" mówił ";Yup";.
Napisano Ponad rok temu
TSD-markos, używasz ciągle pojęcia "szczep". Mógłbyś sprecyzować? I przy okazji powiedz, jaką organoizację TSD reprezentujesz.
Co do pisma, jest pisemko "KIAP!" (chyba wiesz, co to znaczy). Ma jednak tylko kilkanaście stron [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wracając jeszcze raz do tej wypowiedzi, to z tą "falą" w Tang Soo Do to jest lekka przesada (dlatego pisałem, że pan Józio robi dziwny mix). Ten "Nieuczciwy ezaminator" z tego co wiem, kiedyś próbował przyłączyć się do IMA i wtedy liznął trochę TSD (słyszałem, że podobno przechwalała się, że jakiejś formy z Tang Soo Do nauczył się w ciągu 15 minut - imponujące! :wink: ). Ale później (na szczęście poklon ) dał sobie z tym spokój. A jeśli teraz ten trener uczy TSD w ramach treningów TKD, to wygląda mi na prymitywną komercję!
Pozdrawiam
MarKos
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P.S. Gizmo - niedługo wybory
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu