alergia
Napisano Ponad rok temu
ja pauzuję już od soboty
Napisano Ponad rok temu
Idź do alergologa.jak w temacie. macie? na co? jak długo? co bierzecie? i czy wyklucza Was na jakiś czas z treningu.
ja pauzuję już od soboty
Antyhistaminiki spowodują, że zapomnisz o alergii.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Antyhistaminiki spowodują, że zapomnisz o alergii.
... Na czas ich przymowania :roll:
Napisano Ponad rok temu
napisz coś więcej o tym acc 200, to jest lek do usuwania skutków czy przyczyny? Bo żal mi żony która się męczy na Cetalerginie i innych syfach, może to będzie coś lepszego...ja mam alergie, a raczej miałem... brało się cromogen i inne świństwa, aż w końcu jedna pani alergolog powiedziała żebym brałł sobie acc 200 w czasie jak będą pylić leszczyny (na to byłem uczulony) - 3 latka kuracji na tym i obecnie zero alergii. acc 200 nie powoduje żadnych działań ubocznych...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Acc 200 działa objawowo, podobnie do flegaminy.napisz coś więcej o tym acc 200, to jest lek do usuwania skutków czy przyczyny?
Leków jest sporo, lekarze mają z czego wybierać. Zwykle leczenie alergii i astmy atopowej trwa długo, czasem mija sporo czasu, zanim trafi się na leki stabilizujące sytuację bez skutków ubocznych. Mi np. nie pomaga większość leków bez recepty zawierających loratadynę, dobrze reaguję tylko na Claritinę, a jej zamienniki bez recepty po prostu na mnie nie działają.
Spis leków na alergię i astmę: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Biore od dawna Zyrtec. Ostatnio nieregularnie
Znacie jakieś nowości na tym rynku?
pzdr
Napisano Ponad rok temu
ps. Mój dziadek twierdzi że to nie żadne leki, ale po prostu wyrosłem z alergii, a on na starośc wrósł...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie wszystkim jednak wystarczy jedna "zima" na odczulanie, mam kumpla co chodzi juz tam 4 lata i nic mu nie pomaga,
a co do leczenia się takimi półśrodkami na zabicie objawów a nie przyczyn to polecałbym zachowanie ostrożności.
Napisano Ponad rok temu
Z alergiami jest ten problem, że tak naprawdę przyczyny jej występowania nie zostały do końca poznane. Dlatego też stosuje się głównie leczenie objawowe (jak i w wielu innych chorobach ).a co do leczenia się takimi półśrodkami na zabicie objawów a nie przyczyn to polecałbym zachowanie ostrożności.
Szczepienia odczulające zwykle pomagają, jednak dotyczą one tylko niektórych alergenów - przede wszystkim pyłków drzew i traw. Nie ma szczepionek na alergie pokarmowe...
Napisano Ponad rok temu
dziś koleżanka dała mi cirrus (praca w farmacji daje możliwości )
wziąłem tabletę i na razie jest ok
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Suplematy
- Ponad rok temu
-
kolczyki,soczewki...
- Ponad rok temu
-
Rodzaje budowy...moze ktos wie o co chodzi??
- Ponad rok temu
-
Równowaga ...
- Ponad rok temu
-
...worek,wor,woreczek???
- Ponad rok temu
-
złamany bark...
- Ponad rok temu
-
Worek treningowy... - co daje ?