Konigun nin-jutsu
Napisano Ponad rok temu
cos wiecej czytalem na 100% w 2 tytulach. jeden to niepamietam ktora ksiazka autorstwa ashida kim. a druga ksiazka to chyba Enlightened Self-Protection ale nie jestem pewien. przeczytalem dokladnie 81 ksiazek o ninja i niepamietam gdzie to bylo sprawdze. jesli to nie byl E-book a ksiazka ktora mam, to zacytuje dokladnie co chcieli powiedziec i jaka jest geneza tego podzialu. jesli nie znajde ksiazki to i tak dowiem sie o pochodzenie tego podzialu... bo sam jestem ciekaw :wink:
pozdrawiam
-adam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a wiec to prawda co o nim mowia 8O ze jest oszustem i sprzedajacym sie ##########
no szkoda to zalozmy ze tego o kolorach nigdy nie bylo. pozatym jesli chodzi o ashinda kim- to faktycznie jego ksiazki z serii forbiden technikes, albo death touch, mind control itd. przeczytalem raczej dlatego ze tak wypadalo a ich tresc istotnie nie byla zbyt ani tajna, ani zachwycajaca.
glupia sprawa :roll:
moze sie zapytam shidoshi Dallasa z kad wytrzasnol ten czerwony kolor? i czy wie cos o calosci tego podzialu, czy tylko o czerwonym :? a moze ja to zle skojarzylem z tym podzialem :?
pozdrawiam
-adam
p.s. zapominam ksiazki ashida kim... i pula przeczytanych ksiazek spada do polowy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to faktycznie jego ksiazki z serii forbiden technikes, albo death touch, mind control itd. przeczytalem raczej dlatego ze tak wypadalo
Tak przysłuchuję się dyskusji...(wzrokowo)... i mam mieszane uczucia...
Jednakże z uwagi na to, że 13 to moja szczęśliwa liczba... podaję 13 tytułów książek, od których mógłbyś zacząć...
ASIAN FIGHTINGS ARTS - Donn Draeger and Robert W. Smith,1974
CLASICAL BUDO (vol.2) - Donn F. Draeger, 1975
CLASSICAL BUJUTSU (volume 1) - Donn F. Draeger, 1976
MARTIAL ARTS: THE SPIRITUAL DIMENSION - Peter Payne, 1987
NINJA: THE TRUE STORY OH JAPAN SECRET WARRIOR CULT - Stephen Turnbull, 1991
NINJIYA / NINPO GAHO - Shiri Ichizu, 1977
NINJUTSU: HISTORY AND TRADITION - Masaaki Hatsumi, 1981
NINPO NINJUTSU: THE COMPLETE HISTORY - Tadashi Yamashita, 1986
SAMURAI WARRIORS - Stephen Turnbull, 1987
SECRETS OF THE SAMURAI - Oscar Ratti and Adelle Westbrook, 1973 (jest polskie wydanie...)
THE DEITY AND THE SWORD KATORI SHITO RYU (vol.1,2,3) - Risuke Otake,1977
THE LONE SAMURAI AND THE MARTIAL ARTS - Stephen Turnbull, 1990
ŻYCIE CODZIENNE W JAPONII W EPOCE SAMURAJÓW- Louis Frederic, 1971
warto poszperać... żeby zrozumieć co nie co... a o tajemnicach zapomnij... są po prostu tematy, do których trzeba czasu... i nie licz na cudowne "książki"... i "sensei "cudotwórców"... chyba, że masz kasę...
życzę miłej lektury...
ErykM
Napisano Ponad rok temu
rozumiem ze do wszystkiego potrzeba czasu i wcale nie probuje przyspieszyc niczego...
jeszcze raz dzieki za ksiazki ERYK
p.s. to jak z ta konserwacja miecza? nie moge czekac az mi dostarcza nowy olej... nie zeby zniszczylo mi sie daito za 2000
Napisano Ponad rok temu
ciagle ktos ubliza nam (glownie mi) od zlodzieji, naciagaczy i frajerow...
czemu? chcialbym poprostu wiedziec czemu? czy ludzie sie boja pojawienia sie w polsce nowej sztuki walki? przeciez nie jestem zadna konkurencja i nie staram sie owa byc! a moze swiecie sa przekonani ze sami sa ninja i nikt inny, lub ze ninja wymarli jak dinozaury? a moze ich glupota nie dopuszcza mysli o istnieniu stylu jak konigun-riu. ale przeciez kazda sztuka walki miala w polsce swoj debiut?? no to czemu wielu ludzi tak usilnie chce nas sabotowac? nikomu nie wchodze w droge i nie mowie rzeczy typu "moja sztuka walki najlepsza. reszta to syf!"- a znam ludzi ktorzy tak robia... nie wchodze nikomu w droge to czemu inni wchodza mi w droge? czy ktos mi to wytlumaczy??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak sie składa że porzuciłam wszystkie swoje style poniważ.. w Toruniu pojawił sie Konigun Ninjutsu. Na obóz się nie załapałam - zobaczyłam plakat po czasie. A teraz... strony www nie ma.. naszczęśćie udało mi sie dotrzeć na treningi i zaczynam nową karierę.
A gdzie dział Ninjutsu na budo forum? Gdzie są wszyscy?
Napisano Ponad rok temu
Ps. Niezamienilbym sie na ninjutsu ale ciekawym bardzo co tam u nich slychac..
Ps2. Moze niema fajnej storny bo oni sie tka konspiruja ?
Napisano Ponad rok temu
Adam - tyle narobiles halasu o tym Konigun w Polsce i o tym ze seminarium sie odbedzie z waszym Soke - a teraz CISZA... czyzbys sie zawiodl na panu Dallasie - jak wypadl (czy w ogole sie odbyl) wasz oboz treningowy?
I po raz tysieczny na tym forum musze powiedziec - Ninjutsu nie jest stylem walki - jest jego aplikacja - podstawowe formy walki w ninjutsu to kosshijutsu, koppojutsu, dakentaijutsu, jutaijutsu and bujutsu plus cala gama wiedzy ktora jest czesciowo przydatna w walce (chemia, pirotechnika, fizyka, strategia wojskowa, umiejetnosc czytania pogody, etc.)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Fajnie!!! To razem cjodzimy na treningiCo sie stało wogóle z ninjutsu.pl ?
Tak sie składa że porzuciłam wszystkie swoje style poniważ.. w Toruniu pojawił sie Konigun Ninjutsu. Na obóz się nie załapałam - zobaczyłam plakat po czasie. A teraz... strony www nie ma.. naszczęśćie udało mi sie dotrzeć na treningi i zaczynam nową karierę.
A gdzie dział Ninjutsu na budo forum? Gdzie są wszyscy?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Które Ju-Jitsu?
- Ponad rok temu
-
Majowe seminarium z Toby Threadgillem
- Ponad rok temu
-
Co cwiczyc w Łodzi ?
- Ponad rok temu