Ja ostatnio tez mam dosyc. Moja siostra jest ciezko chora na raka. Kasa chorych nie chciała dac leków, ale jakoś sie postraszyło ich TV (tylko poznanska kasa nie daje tych leków inne kazdemu :? ) i dali..
Wiem jak wyglądaja te zbiórki kasy... gosc, którego podobiznami powyklejani są ci "wolontariusze" dostanie z 20-30% jak nie mniej..
Z resztą ostatnio była zadyma w sprwie widokówek ludzi malujacych ustami, stopami itd.. okazało sie ze wieksza czesc kasy bieze firma....
Co do zaczepk meneli, to trzeba tempic. Gosc w 90% ma dzeic, które głodem przymierają w domu, moze w waszym wieku, waszych rówiesników.. a wy mu dajecie kasę na alkohol.. by miał wiekszy ciąg..
Jaknajbardzej jestem za okopaniem, czasem taki menel sie ockinie... znam to z autopsji - mojej koleznki ojciec tak sie zbudził do zycia z nałogu.. a ona i tak musi byc utrzymywana przez swojego chłopaka, bo mają zero kasy przez hlanie ojca... a fundusz emerytalny zniesiony.. i gosciówa w połowie studiowania zostałaby na lodzie...
POMYSLCIE CO ROBICIE DZIECIAKOM GDY DAJECIE MENELOWI NA PIWKO!!!
Co do palenia... sorry batory... jest to uzaleznienie jak kazde inne.. jak masz ze soba problem to sie lecz ze 8godzin wytrzymac nie mozesz.. a nie zmuszasz administratora budynku do budowania specjalnych pomieszczeń...