Latarka, co polecicie?
Napisano Ponad rok temu
Kupowaliscie moze cr123 streamlighta? Jeden koles na allegro sprzedaje po 10zl. Moze ktos wie jak to sie sprawuje? Jak nie to sam przetestuje
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
nieda sie jakos rozproszyc swiatla INOVA X1 ??
jakas soczewka doklejona albo co ?
thx
Napisano Ponad rok temu
hi
nieda sie jakos rozproszyc swiatla INOVA X1 ??
jakas soczewka doklejona albo co ?
thx
Da się. Sposoby są dwa.
1. można nakleic na soczewkę specjalną taśmę rozpraszającą.
2. należy rozkręcić latarkę i napluć do środka.
Drugi sposób został przeze mnie przetestowany i nie są to jaja. Latarkę rozkręcamy poprzez nalanie wody do środka i włożenie do zamrażarki. Wtedy wypychana jest przednia cześć. Zostawiamy w środku trochę wilgoci. Składamy latarkę. Jak ją zapalimy to na soczewce osadzi się lekka para wodna, która będzie fajnie rozpraszać światło.
Napisano Ponad rok temu
Mapet, Ty jesteś naprawdę kombinatorDrugi sposób został przeze mnie przetestowany i nie są to jaja. Latarkę rozkręcamy poprzez nalanie wody do środka i włożenie do zamrażarki. Wtedy wypychana jest przednia cześć. Zostawiamy w środku trochę wilgoci. Składamy latarkę. Jak ją zapalimy to na soczewce osadzi się lekka para wodna, która będzie fajnie rozpraszać światło.
Tak na marginesie, ile latarek rozwaliłeś przy eksperymentach? :wink:
Kiedy pierwszy raz przeczytałem ten patent na rozbieranie INOVY to włosy dęba mi stanęły na głowie, mimo, że sam w sobie był całkiem logiczny.
Napisano Ponad rok temu
WALTHER TACTICAL ?
mozna gdzies kupic jak padnie ?
thx
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Chcialbym kupic sobie latarke - nie taka do swiecenia po skrzynce na listy czy w poszukiwaniu czegos pod lozkiem - od tego mam Photon Microlight. Szukam porecznej latarki na wyjazd. By oswietlic pole namiotowe gdy sie bedzie szukac swojego itp.
Myslalem nad Surefire G2 albo Inova T2. Co sadzicie o tych latarkach do takich zadan, ew jakie inne polecacie
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
moze mi ktos zdradzic czemu te latarki maja ta "samą" nazwe i inny wyglad ??
Bo to 2 wersje, stara i nowa.
Napisano Ponad rok temu
edit:
Cynik mnie wyprzedzil
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Polecam Petzl Tikka XP lub, nieco większą, Myo XP.Mam pytanko.
Chcialbym kupic sobie latarke - nie taka do swiecenia po skrzynce na listy czy w poszukiwaniu czegos pod lozkiem - od tego mam Photon Microlight. Szukam porecznej latarki na wyjazd. By oswietlic pole namiotowe gdy sie bedzie szukac swojego itp.
Myslalem nad Surefire G2 albo Inova T2. Co sadzicie o tych latarkach do takich zadan, ew jakie inne polecacie
Znakomita kombinacja rozproszonego światła do prac ogólnych oraz skupionego światła do oglądania krajobrazu na odległość
Napisano Ponad rok temu
Zależy od Twoich konkretnych wymagań. W moim przypadku optymalna okazała się być ta latarka ze względu na cholernie długi czas pracy, tanie i ogólno dostepne baterie oraz całkiem przyzwoite światło. Dodatkowo okazala się być użyteczna w mojej pracy.Mam pytanko.
Napisano Ponad rok temu
Mag-Lite latarka Minimag 2AA do
WALTHER TACTICAL
a moze jest jescze jakis sprzet godny polecena w okolicach 100+-
jako swiatlo EDC
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wide ze gdzie nie zaczne kopac to ta nazwa luxeon rulez )
wiec znalazlem na allego cos takiego
Specyfikacja techniczna
Żarówka: Luxeon® III STAR emiter 1W
warte to 130PLN ?
ps. chodzi o swiatelko EDC
thx
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem jak to świeci, punktowo czy ma światło rozproszone. Całość wygląda na lepiej wykonane od dotychczas spotykanych na ALLEGRO chinoli.warte to 130PLN ?
ps. chodzi o swiatelko EDC
Warto zwrócić uwagę na tą część opisu
Czyli możesz wpakować akusy-wtedy masz taniej, lub dwie litówki-wtedy masz fajne bateryjki niewrażliwą na zimno.3x AAA lub 2x CR123A
Z opisu wynika, że jest elektronika, co więcej przypuszczalnie zapewnia dwa tryby świecenia, na ful i przy wyczerpanych bateriach ze słabszym światłemDzięki stabilizatorowi napięcia w latarce baterie zużywane są praktycznie całkowicie (ok. 90%).
W czasy pracy podane przez producenta nie wierzę.zas świecenia: do 30 godzin (10 godzin pełną mocą) Tryby świecenia: 50% lub 100%
Tryb przerywany dla obu jasności
Co by o niej nie mówić prosty chinol bez elektroniki z luxeonem III jest za podobne pieniądze. Ja bym nawet się nie zastanawiał. Zaryzykowałbym i już :wink:
Oczywiście przy założeniu, że gość nie łże :wink:
Napisano Ponad rok temu
a jak sie ma latarka
Mag-Lite latarka Minimag 2AA do
WALTHER TACTICAL
w porownaniu do walthera jest tak slaba ze jej swiatla w ogole nie widac
Napisano Ponad rok temu
Faktw porownaniu do walthera jest tak slaba ze jej swiatla w ogole nie widac
Napisano Ponad rok temu
dla zwykłego człowieka naprawde fajne swiecidełko
Napisano Ponad rok temu
a waltherek też nie najlepszy, już lepiej dobulić troszkę do G2.
dla zwykłego człowieka naprawde fajne swiecidełko
tyz prowda
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych
8 następnych tematów
-
Nowa latarka Mactronic (OT?)
- Ponad rok temu
-
Latarka - Walther Tatcical
- Ponad rok temu
-