Napisano Ponad rok temu
Re: Latarka, co polecicie?
Ja ze swojej strony polecam led-lensera ,konkretnie model police tech.Mam go od roku.Swietna i bardzo oszczedna latarka.Swieci naprawde mocno,swiatlo wystarcza do wszystkiego.Skupienie w sam raz,ani spot,ani flood.Zasilanie z 2 AA.Czas pracy swietny.Bardzo zadko zmieniam aku.Poza tym latarka jest mala ,miesci sie bez problemu w kieszeni i dobrze sie ja trzyma.Swietna edc.Ja dorwalem swojego za 100 zl[nowka,kartonik,karabinek,baterie,smycz]. W togo kosztuje 220 zl...
Dioda w niej ciagnie 250 mA,co daje ponad 10 h swiecenia,w tym zdecydowana wiekszosc pelna moca.
Czego natomiast nie polecam?
Mactronic 2aa z dioda luxeon 3W-Beznadzieja,przerywa,ciezki,led musialem poprawic,bo byl krzywo zamocowany.Alu beznadziejne,gwinty zaczynaja sie sypac.Ma skaze na reflektorze.Poza tym,to nie swieci jak luxeon 3w,przy moim wlasnorecznie przerobionym na luxeona 3 maglite szajstronic to nedzia.130 zl wywalone w bloto.Omiajajcie szerokim lukiem,mnie niestety skusilo zasilanie z 2aa.Aha,runtime z pelna moca,to moze godzina,strasznie zre baterie,a mam nie byle jakie,duracell 2500 mAh.
Inova radiant 2 aaa-Ten sprzet zrazil mnie raz na zawsze do inovy.Dalem 50 zl.Za co ? Za leda w plastikowej obudowie!!To po prostu bialy led,nic ciekawego,w doatku za te pieniadze.Zrobiona krzywo.Slabo spasowane gwinty.Swieci zdecydowanie za szeroko.Zasieg?5 metrow to jest wszystko.
Teraz chce kupic ktoregos z streamlightow z za oceanu.Chce cos konkretnego.A "niewypaly" sprobuje sprzedac