Dlaczego ludzie przestaja cwiczyc aikido
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie traktujcie aikido jako ....leku na całe zło... - jak śpiewała Krycha Prońko (to było co prawda o facecie... :wink: ) i jako zajęcia ... do ostatniego tchu ...(jak to tez gdzieś pewno ktoś spiewał o miłości :wink: )
Normalne - ludzie przychodzą i odchodzą - statystycznie odchodzi najwięcej w ciągu 3-4 miesiąca od momentu rozpoczęcia ćwiczeń, drugim momentem jest koniec drugiego roku cwiczeń, później moment osiągniecia noszenia hakamy, ewentualnie zdobycia stopnia 1 dan.
Z racji cwiczenia w tym samym klubie z grupami kyokushin, judo, shootboxing, kick-boxing oraz bjj mam możliwość obserwacji tego co się dzieje u nich - jest tak samo - różnica możliwe tylko jest w tym, że ludzie odchodzą w innych momentach.
Pancer (obserwujący uważnie)
Napisano Ponad rok temu
Mnie zniechecilo to ciagle padanie i stawanie padanie i stawanie i tak przez caly trening ..........
hehe - ten argument najbardziej mnie przekonuje....
Napisano Ponad rok temu
Mnie zniechecilo to ciagle padanie i stawanie padanie i stawanie i tak przez caly trening ..........
No, to normalnie brzmi jak komendy : "padnij" i "powstań" w wojsku, tylko mundurów brakuje :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oj żeby było tak pięknie, jak piszesz... tyle że chcieć nie znaczy mócUważam,że jeśli komuś zależy to i tak będzie ćwiczył. Co do tych powodach które wymienił Randall to oczywiście,że są to rzeczy przez które człowiek jeśli nie będzie miał zapału to zrezygnuje. Ale jeśli komuś zależy to zostanie :wink:
Czasami nie ma wyboru.
Life it's a bitch, and then you'll die.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Z calym szacunkiem do kobiet i do Jusi ale niektore jej wypowiedzi sa jakby infantylne. Moze to jeszcze mlody wiek. Masa postow malo tresci. Sory za krytyke ale lubie byc szczery. Mam nadzieje ze nikogo nie urazilem.
Pozdrawiam
One sa infantylne, a nie JAKBY infantylne. Niestety!
Napisano Ponad rok temu
typowy ost jusi- "istotna informacja" :wink: "pisanie o czyms" :wink: "kokietowanie znajomych sobie aikidokow" :wink:Z calym szacunkiem do kobiet i do Jusi ale niektore jej wypowiedzi sa jakby infantylne. Moze to jeszcze mlody wiek. Masa postow malo tresci. Sory za krytyke ale lubie byc szczery. Mam nadzieje ze nikogo nie urazilem.
Pozdrawiam
One sa infantylne, a nie JAKBY infantylne. Niestety!
no offence Jusi :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ma sporo zalet i wnosi na to forum bardzo fajny klimacik. Jest otwarta, ciepla, mila, nikogo nie obraza, nie wdaje sie w ostre pyskowki.
Ma dopiero kilkanascie lat, cwiczy aikido zapewne od niedawna, ale z wiara i zaangazowaniem, takze emocjonalnym. Chwali swoje dojo, swojego instruktora, dzieli sie wrazeniami ze stazy, na ktorych bywa.
Nie oczekujcie, ze bedzie sie zachowywala jak 50-letni facet z 25-letnim stazem na macie. 8)
Docencie jej urok. Jesli wytrwa w tym co robi, to za jakies 10 lat jej posty beda inne. Moze bardziej dojrzale, ale pewnie o polowe mniej urocze.
Pozdrawiam Cie, Jusi 8)
Napisano Ponad rok temu
alez dlatego tez bardzo lubie posty Jusi. fajnie,ze nie jest zgryzliwa,zlosliwa itp. n.p ja sie lubie tak z nia draznic,bo to takie konskie zaloty sa :wink:Jusi jest OK, drodzy panowie.
Ma sporo zalet i wnosi na to forum bardzo fajny klimacik. Jest otwarta, ciepla, mila, nikogo nie obraza, nie wdaje sie w ostre pyskowki.
Ma dopiero kilkanascie lat, cwiczy aikido zapewne od niedawna, ale z wiara i zaangazowaniem, takze emocjonalnym. Chwali swoje dojo, swojego instruktora, dzieli sie wrazeniami ze stazy, na ktorych bywa.
Nie oczekujcie, ze bedzie sie zachowywala jak 50-letni facet z 25-letnim stazem na macie. 8)
Docencie jej urok. Jesli wytrwa w tym co robi, to za jakies 10 lat jej posty beda inne. Moze bardziej dojrzale, ale pewnie o polowe mniej urocze.
Pozdrawiam Cie, Jusi 8)
Napisano Ponad rok temu
po pierwsze: zainteresowałem się walką w parterze i całą idea mma,pózniej zaczeło brakować czasu na łączenie kilku sw.
Po drugie jak dla mnie intensywność treningu była za mała(głównie słaba rozgrzewka)
Wreszcie po trzecie ja po prostu lubię konfrontację i rywalizację..
Jednak do teraz miło wspominam treningi Aikido ,miła atmosfera ,fajni ludzie,ostatnio nawet byłem popatrzeć na trening fajnie się tam ludzie bawili.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pieprzycie od rzeczy, są motorem i praprzyczyną wszelkich męskich działań. Infantylność lub jej brak nie ma żadnego znaczenia.One sa infantylne, a nie JAKBY infantylne. Niestety!Z calym szacunkiem do kobiet i do Jusi ale niektore jej wypowiedzi sa jakby infantylne. Moze to jeszcze mlody wiek. Masa postow malo tresci. Sory za krytyke ale lubie byc szczery. Mam nadzieje ze nikogo nie urazilem.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Off topic, ale sprowokowany:
Brytyjscy naukowcy stwierdzili, ze mezczyzna co 7 minut mysli o seksie, tylko nie zbadali, o czym mysli przez pozostale 6 minut. Prorock, czyzby u Ciebie nastapila slynna siodma minuta? Bez obrazy, pliiizzz...
On topic: staz, sadzac po relacjach i fotorelacjach, byl swietny.
Napisano Ponad rok temu
On topic: aikidocy obojga plci przestaja cwiczyc aikido, gdy czesciej niz co 7 minut mysla o seksie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Zawstydzasz mnie publicznie. Aż poczerwieniałem, co zresztą widać na zdjęciu. :wink:Prorock, czyzby u Ciebie nastapila slynna siodma minuta? Bez obrazy, pliiizzz.
Napisano Ponad rok temu
A ja dopiero za godzine bede w domu...
PS. Moj facet nie jest nie jest aikidoka
Napisano Ponad rok temu
Jusi jest OK, drodzy panowie.
Pozdrawiam Cie, Jusi 8)
Nie wiem co powiedzieć.... Chyba dziękuję :wink:
Napisano Ponad rok temu
alez dlatego tez bardzo lubie posty Jusi. fajnie,ze nie jest zgryzliwa,zlosliwa itp. n.p ja sie lubie tak z nia draznic,bo to takie konskie zaloty sa :wink:Jusi jest OK, drodzy panowie.
Pozdrawiam Cie, Jusi 8)
Hehe i wydało się Macias :wink: Ale dziękuję za miłe słowa Tobie i ariczii :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
aikido a boks
- Ponad rok temu
-
omg a co z Asai sensei?
- Ponad rok temu
-
Dariusz Bieńkowski 5 Dan
- Ponad rok temu