aikido a boks
Napisano Ponad rok temu
Zastanawia mnie jedna sprawa....Mianowicie jak radzi sobie aikidoka w konfrontacji z bokserem? Czy ma robic uniki i starac sie wybic przeciwnika z rownowagi czy moze probowac przechwycic ciosy?
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dalej jestem za moja opcjaPrzechwycic cios to moze ale chyba na twarz, normlanie nie ma szans jedynie klincz i kopniecia wtedy moze sobie poradzi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
..........hmhm.......zwykle boxerzy cwicza regularnie jogging.....slaba opcjanawiewac ile wlezie
Napisano Ponad rok temu
to co?lepiej stac i dzwonic,zeby jak najszybciej wykupic polise ubezpieczeniowa?..........hmhm.......zwykle boxerzy cwicza regularnie jogging.....slaba opcjanawiewac ile wlezie
Napisano Ponad rok temu
taaaaa...byla taka kiedys pokazowa walka pomiedzy M.Ali i jakims japonskim judoka, tak wlasnie judoka robil, a Ali nigdy nie wszedl do parteru :wink:Polozyc sie i miec nadzieje ze jest slaby w parterze
Napisano Ponad rok temu
Za kobietą sie chowanie phi! :wink:
Napisano Ponad rok temu
Z średnio otrzaskanym bokserem masz nikłe szanse. Uniki - musiałbyś być jak błyskawica.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
taaaaa...byla taka kiedys pokazowa walka pomiedzy M.Ali i jakims japonskim judoka, tak wlasnie judoka robil, a Ali nigdy nie wszedl do parteru :wink:Polozyc sie i miec nadzieje ze jest slaby w parterze
Ali vs Inoki
Gdzieś w sieci jest link do tej śmiesznej walki
Napisano Ponad rok temu
Ja osobiscie widzialem konfrontacje aikido z taekwondo i prawde mowiac co mnie wcale nie dziwi na dystans tae okazalo sie skuteczniejsze, ale w zwarciu i w krotkim dystansie aikido dalo rade. Wiadomo, ze pierwsze skrzypce odgrywa tutaj czlowiek, a nie styl, chociaz nie zgodze sie z tym tak do samego konca :-)
A to ciekawe, napisz coś więcej o przebiegu tej walki, prosze ...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
omg a co z Asai sensei?
- Ponad rok temu
-
Dariusz Bieńkowski 5 Dan
- Ponad rok temu
-
Relacja ze stażu aikido z A.Cognard Shihan
- Ponad rok temu