Shuriken
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jakoś mnie naszło na rzucanie shurikenami i pojawił się problem: skąd je wziąć? Ma ktoś z was jakiś patent na zrobienie shurikena w warunkach domowych? Bo chyba raczej w naszym pięknym kraju nigdzie nie kupie.
Spokojnie chyba w dwóch-trzech budkach na Dworcu Centralnym. Jakieś chyba 20-30 za sztuke..
Napisano Ponad rok temu
Chyba ciut drożej ja widziałem za ok 50....Jakoś mnie naszło na rzucanie shurikenami i pojawił się problem: skąd je wziąć? Ma ktoś z was jakiś patent na zrobienie shurikena w warunkach domowych? Bo chyba raczej w naszym pięknym kraju nigdzie nie kupie.
Spokojnie chyba w dwóch-trzech budkach na Dworcu Centralnym. Jakieś chyba 20-30 za sztuke..
Napisano Ponad rok temu
sorki - chyba mam głupawkę
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wiem że koledze robili jacyś małolaci na warsztatach. dał im litra i o mało mu się kieszenie nie pourywały - tyle przynieśli. nie wiem jednak jakiej jakości były
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
najlepsza stronka o shurikenach jaka widzialem....jest tam gdzies napisane jak je zrobic....
pozdrawiam
Tygrys
p.s własno recznie robione sa najlepsze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
leniwy i ...rozrzutny :wink:Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Chyba wybiorę się do świata noży. Jestem zbyt leniwy
Napisano Ponad rok temu
bo ja taki hmmm... angielskiego boje sie ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
手裏剣 - しゅりけん - shurikenBo to tak naprawdę są shurikeny- szpikulce i coś jakby strzałki. "gwiazdki" zostały wymyślone na długo po prawdziwych shurikenach. A niewiele osób o nich słyszało bo nie używały ich żólwie ninja i im podobni.
手 - ręka, dłoń
裏 - wnętrze, wewnątrz dłoni
剣 - ostrze, miecz
Shuriken oznacza ostrze, które można ukryć ściskając w dłoni; w domyśle takim ostrzem można tylko rzucać, inne sposoby użycia mają inne nazwy i inne znaki. W którymś z Budojo jest ciekawy artykuł o shurikenach. Popularne "gwiazdki", stosowane przez ninja na filmach, to zaledwie jeden z rodzajów takich ostrzy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
śrubol
- Ponad rok temu
-
Jedna czy dwie??
- Ponad rok temu
-
TADADADAMTADAM!!! MONADOCK W WARSZAWIE
- Ponad rok temu