Na jaka sekcje zmienic??
Napisano Ponad rok temu
vale tudo mam juz 22lata i wiadomo ze juz raczej nic nie osiagne w tych sportach (za
pozno zaczalem)dlatego trenuje glownie pod ulice(chociaz zdaje sobie sprawe ze
przy wzroscie 174cm i wadze 70kg nie mam duzych szans,ale bede walczyl do konca bo lubie to)
.Sekcje sa fajne,trenerzy tez ale z czasem rozgladam sie po sali na treningu i musze sparowac
z coraz mlodszymi(starsi sie wykruszaja,bo wiadomo tego sport sie kiedys konczy)
a to troche glupia sprawa.Dlatego planuje zmienic sekcje na cos innego,cos co mozna
trenowac przez cale zycie,sekcje gdzie nie bede najstarszy-jakies karate czy krav mage.
Nie chce jednoczesnie opuscic sie bardzo w tym co umiem tzn.chcialbym to polaczyc z tym co bede trenowal
teraz.Co polecacie Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chyba ze masz 60 lat to podobno tai chi jest dla staruszkow dobre :-)
Napisano Ponad rok temu
no ja nie rozumiem wszystko mozna trenowac przez cale zycie - tylko z pewnym wiekiem trzeba troche zmienic podejscie do treningu
chyba ze masz 60 lat to podobno tai chi jest dla staruszkow dobre :-)
Boxowac przez cale zycie?amatorsko?to troche dziwne.Juz teraz caly moj sklad sie wysypal a dobrzy byli,naprawde dobrzy.Jak zmienic podejscie?obijanie glowy to zawsze obijanie glowy :-) nie chodzi o to ze sie czuje az taki stary(ale tekst z tai chi byl niezly )nie przesadzajmy
Napisano Ponad rok temu
co do kombatu to mam kumpla na kravce i koles jest zapalony bardzo ale wiadomo ze kazdy chwali to co trenuje, dlatego wolalem nie polegac na jego zdaniu.A fajne sa te kombaty?Krav maga?A może jakieś formy combatu??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cale zycie ...To najlepiej na Aikido idz... :wink:Dlatego planuje zmienic sekcje na cos innego,cos co mozna
trenowac przez cale zycie,Co polecacie Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
jakies karate czy krav mage.
Karate? Sam trenuje wlasnie karate, ale to zalezy od Ciebie - chcesz trenowac zeby umiec, czy zeby miec zajecie? Wiem ze idiotycznie brzmi. Chodzi mi jedynie o to, ze karate trzeba trenowac na prawde bardo dlugo zeby cokolwiek umiec Ale jest piekne, w kazdym baadz razie ja zakochalem sie w karate
A jeszcze co do sparingow - nie mozesz poprosic instruktora?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Zdaje mi się że instruktor to tam nie jest żeby się bawić (sparować) tylko na bierząco mówić innym sparującym co robią źle i pilnować żeby się zabardzo nie wczuwali i krzywdy sobie nie porobili ale mogę się mylić.
Napisano Ponad rok temu
nie no czesto mnie trener obija ale jak taki chlop przywali...to raz mialem wstrzas mozgu,koles mnie tlucze przez srednio 30-40minut co trening i wiadomo ze troche ciosow dojdzie,a powiem ze srednia przyjemnosc.Moj trener jest taki ze jak mu cos nie wejdzie to bije bardzo mocno i szybko az trafi.Czy taki trening jest naprawde dobry?On bije a ja sie bronie,to chyba oprocz obitego lba nic sie z takiego treningu nie wyniesie...jakies karate czy krav mage.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zero gardy, zaskoczenie, jedna seria i koles ma lezec ...
zajebiste to sambo
Napisano Ponad rok temu
A ja polecam Aikido (...) No ale osobiście uważam, ze ciężko Ci będzie znaleźć sekcje jakiegoś stylu, który mogą uprawiać ludzie po 50 i który będzie Ci pozwalał utrzymywać/wykorzystywać czy rozwijać umiejętności.
Fajnie tylko jemu to tej 50tki brakuje jeszcze 28 lat :roll:
Aikido (...) moze być skuteczna, ale trzeba sie umieć bić, trzymać garde, blokować kopnięcia, ruszać i takie tam (no bo to umiesz) zeby z nienacka wyjechać skróconym irmi nage (moze być dodatkiem na ulice).
Umiejetności baletu też mogą być skuteczne "trzeba sie umieć bić, trzymać garde, blokować kopnięcia, ruszać i takie tam (no bo to umiesz) zeby z nienacka wyjechać skróconym irmi nage "
:-) :twisted:
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
uliczna postawa
- Ponad rok temu
-
Walki kibiców na świecie (Hooligans and Thugs) XVID Torrent
- Ponad rok temu
-
HONOR - ważna rzecz??
- Ponad rok temu
-
Poj.... prawo i niech żyje obywatelska postawa :(
- Ponad rok temu
-
ostrzegać?
- Ponad rok temu
-
Agresywny pies zastrzelony -no wreszcie coś prawdp. :-)
- Ponad rok temu
-
Kto was zaczepial?
- Ponad rok temu
-
Samoobrona kobiet - tylko kurs?
- Ponad rok temu
-
In WAN KEN skutecznym atakiem na ulicy??
- Ponad rok temu
-
Dobry "tekst" na ulicę.
- Ponad rok temu