WRAŻENIA ZE STAŻU W BUDOJO
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A oprocz tego ze sie zwinnie poruszal i pokojowo zinterpretowal ideaogram BU, to co was w nim zafascynowalo? czego sie nauczyliscie od 9 dana co nie bylo mozliwe sie nauczyc od wlasnego instruktora??? 8)
rozgrzewki 8)
Napisano Ponad rok temu
- a czy prezentujący pokaz dokonali realnego cięcia w swoim życiu:?: myslałem że to zabronione przez prawomarcin kr. mówi o braku cięcia u Japończyków, choć nigdy w zyciu nie dokonał żadnego realnego cięcia
Napisano Ponad rok temu
Znany czy nie znany, co to ma za znaczenie. Ćwiczy gość kilkadziesiąt lat to pewnie coś wie na dany temat. Sprawny fizycznie jest że pozazdrościć w tym wieku. Może nie rusza na zagraniczne staże bo nie jest showmanem i raczej w zaciszu swojego dojo doskonali sztukę zamiast rozmieniać się na drobne po świecie?
I o to chodzi Szacunek dla przedmowcy
Napisano Ponad rok temu
noooooo...tttaaaaa....to wynik uzywania tego slawnego fukuro shinai, rezultat jest taki jak w kendo, goscie po prostu uderzaja zamiast ciac.
powiem Ci że mi najlepsza z całego teamu była... dziewczyna moim zdaniem, a to pewnie dlatego właśnie że kendo ponoć ćwiczy :roll:
Napisano Ponad rok temu
A oprocz tego ze sie zwinnie poruszal i pokojowo zinterpretowal ideaogram BU, to co was w nim zafascynowalo? czego sie nauczyliscie od 9 dana co nie bylo mozliwe sie nauczyc od wlasnego instruktora??? 8)
Zafascynowaly mnie jego czarne papcie w ktorych cwiczyl i nauczylem sie dzieki tym papcia tego ze nigdy w takich nie bede cwiczyl bo to nie w moim stylu.... jak widac czegos sie nauczylem i warte to bylo tych 15 PLN.
Napisano Ponad rok temu
Która? Kata robiły Mihoko i Ayumi.powiem Ci że mi najlepsza z całego teamu była... dziewczyna moim zdaniem, a to pewnie dlatego właśnie że kendo ponoć ćwiczy :roll:
Jeśli zdjęć nie widać, można je obejrzeć w albumie:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Redakcja budojo:
- a czy prezentujący pokaz dokonali realnego cięcia w swoim życiu:?: myslałem że to zabronione przez prawomarcin kr. mówi o braku cięcia u Japończyków, choć nigdy w zyciu nie dokonał żadnego realnego cięcia
Realne cięcie to np. tameshigiri, nie jest w Japonii zabronione prawem. 8)
Napisano Ponad rok temu
[ Zreszta jak sam wspominal, ten uczen Tanaki uczyl NIEZWYKLE ezoteryczne aikido :roll: :wink:
EZOTERYCZNE znaczy dla wtajemniczonych, to chyba komplement?
Czy o to chodziło? :wink: :wink: :wink:
Napisano Ponad rok temu
Marcinowi pewnie chodzilo o realne ciecie na ludziach ...Realne cięcie to np. tameshigiri, nie jest w Japonii zabronione prawem. 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dodatkowo chciałbym przeprościć całą "starą gwardię", iż śmiałem pojawić się w jej szeregach, a co gorsza dałem się sfotografować z jednym z jej najznamienitszych członków (tutaj szczere przeprosiny składam na ręcę wielmożnego Panzera) ...
Na końcu zwielkim uniżeniem chciałbym wyrazić ubolewanie z mej postawy, wobec niezmiennie panującej i jedynej linii BUDOJO. 8)
Wallace (odbywający cielesną pokutę za tak straszne czyny)
Napisano Ponad rok temu
czego sie nauczyliscie od 9 dana co nie bylo mozliwe sie nauczyc od wlasnego instruktora??? 8)
Szczepan, nie prowokuj, bo nasi instruktorzy tez czytaja to forum
Prorock, dzieki za zdjecia.
Wallace, oprocz pokuty musi tez byc zadoscuczynienie. Proponuje wykupienie dozywotniej prenumeraty BUDOJO
Czytac nie musisz, to by juz byla zbyt dotkliwa kara :twisted:
Napisano Ponad rok temu
No chyba , że pójdzie w zaparte i w recydywę :wink: 8)
Wallace, oprocz pokuty musi tez byc zadoscuczynienie. Proponuje wykupienie dozywotniej prenumeraty BUDOJO
Napisano Ponad rok temu
No chyba , że pójdzie w zaparte i w recydywę :wink: 8)Wallace, oprocz pokuty musi tez byc zadoscuczynienie. Proponuje wykupienie dozywotniej prenumeraty BUDOJO
Napisano Ponad rok temu
Ale to pewnie dlatego, ze redakcja rozdawala za darmo w ramach stazowej promocji.
Bo normalnie to jeden numer kosztuje drozej niz dwie godziny treningu z dziewiatym danem i jego kilkunastoma uczniami. Przy moich dochodach prenumerata wykluczona :nie:
I tak oto przestalam byc czlonkiem PFA
Napisano Ponad rok temu
Widzę, że moim skromnym komentarzem rozpętałem burzę, w której nawet tak zacna i szanowana szanowna redakcja i wielmożny prezydent dali się ponieść niezdrowym emocjom i popędom. W związku z moją niekompetencją i brakami moja skromna osoba nie jest w stanie ocenić tak znakomitych fechmistrzów, jacy zaszczycili nas tak widowiskowym pokazem zapomnianej i przez nikogo nie praktykowanej prastarej szkoły kashima shin ryu. :wink:
Dodatkowo chciałbym przeprościć całą "starą gwardię", iż śmiałem pojawić się w jej szeregach, a co gorsza dałem się sfotografować z jednym z jej najznamienitszych członków (tutaj szczere przeprosiny składam na ręcę wielmożnego Panzera) ...
Na końcu zwielkim uniżeniem chciałbym wyrazić ubolewanie z mej postawy, wobec niezmiennie panującej i jedynej linii BUDOJO. 8)
Wallace (odbywający cielesną pokutę za tak straszne czyny)
Prawdziwa i szczera skrucha. :roll: :roll: :roll:
Wallace Digital Seppuku! (WDS)
Napisano Ponad rok temu
A ja jeden numer BUDOJO przeczytalam, Labadku. Nie bolalo
Ale to pewnie dlatego, ze redakcja rozdawala za darmo w ramach stazowej promocji.
Bo normalnie to jeden numer kosztuje drozej niz dwie godziny treningu z dziewiatym danem i jego kilkunastoma uczniami. Przy moich dochodach prenumerata wykluczona :nie:
I tak oto przestalam byc czlonkiem PFA
Ariczka ja mam 3 numery mogę Ci pożyczyć :wink:
W sumie to Budojo ładnie wygląda, z dobrego papieru zrobione jest i dlatego tyle kosztuje
Napisano Ponad rok temu
Moje czlonkostwo zostalo uratowane.
Napisano Ponad rok temu
Dzieki, Jusi.
Moje czlonkostwo zostalo uratowane.
Zawsze do usług
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
klub aikido w KLUCZBORKU
- Ponad rok temu
-
Ile technik obejmuje aikido?
- Ponad rok temu
-
Prawidłowy atak???
- Ponad rok temu
-
Relacja ze stażu z P.Matoian w Siedlcach
- Ponad rok temu
-
Uke na wakacjach
- Ponad rok temu
-
Agrawka
- Ponad rok temu
-
Wiosenny staz w Bostonie
- Ponad rok temu
-
X x sensei, czy staropolskie sensei X X ? ;)
- Ponad rok temu
-
Stopnie odzwierciedleniem wiedzy
- Ponad rok temu
-
Czemu aikido nie posiada wyzszosci etycznej nad innymi SW?
- Ponad rok temu