ostrzałki diamentowe - oferta z allegro
Napisano Ponad rok temu
Tak w ogóle to koleżka ma też fajne noże i siekierki 8) .
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Tutaj prawidłowy:
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a jak to jest z trwałością warstwy diamentowej, tzn. czy się ściera (i tu pewnie jest różnica w jakości poszczególnych firm) od używania?
No i jaką gradacje wybrać co by SRK i Muele na razor-sharp naostrzyć ?
Bo tym moim trisepsem to już nie mam cierpliwości ostrzyć - nie mogę dojśc do pożądanej ostrości. Czas zainwestować w coś lepszego, ale na razie nie triangla (low cash).
Pozdrawiam,
P.S. Czy ktoś ma doświadczenia w ostrzeniu trisepsem i może coś napisać na ten temat, tzn. czy udaje się naostrzyć do razor-sharp?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jacus nazywa sie jakos ta ostrzalka i jaka jest jej forma ????
Napisano Ponad rok temu
o tego typu rozwiązanie mi chodzi W sklepie narzędziowym powiadasz Jakiej jest wielkości?Ja kupiłem ostrzałkę diamentową za 6 złotych w dobrym sklepie narzędziowym. Fakt, że jest to tworzywo sztuczne pozypane proszkiem diamentowym ale w końcu nie przewiduję zbyt częstego jej używania. A jak się zużyje to sobie kupię następną za 1,50 euro :wink:
Ja ostatnio kupiłem za 5.5pln kamień (3x10cm) o 2 gradacjach, w sumie też całkiem niezłe za ten cash.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ostatnio tez mnie meczy jaka ostrzalke kupic - mam Muele Storm no i po testowaniu na "wyprawie zimowej" i dziabaniu kabli troszke sie stepila.
Jeden koles w sklepie mi powiedzial ze diamentowe ostrzalki i stalka sa bleee bo za kazdym pociagnieciem robi sie to pod innym katem (reka nie jest doskonalym narzedziem) i ze naostrzyc noz da sie tylko na ostrzalce w ktorej noz jest wkrecony w imadelko i ostrzalka "jedzie" sie zawsze pod takim samym katem. Oczywiscie taka ostrzalka z 4 kamieniami to 180 pln a dla mnie to sporo (tymbardziej majac noz za 230 pln;-)).
Zastanawiam sie czy jezeli noz mam troche tylko stepiony (no wlosow juz nie goli ale jeszcze daje rade) to ostrzyc go taka z 4 kamieniami i imadelkiem czy wlasnie wystarczyloby "przeleciec" jakas diamentowa albo stalką ?????????
jesoooo ale wywod walnołłem - ale moze mnie ktos zroumie - bo troszku zamotalem.
ufff az sie spocilem piszac to 8O
Napisano Ponad rok temu
jestem blondynka i nie rozumiem hyhyhy
jakos jesli chodzi o oselki to jestem zielona, zawsze oddaje do ostrzenia noze siostrze
Napisano Ponad rok temu
ja ostrze zawsze z wolnej reki (czy to na oselce czy na szlifierce- tez diamentowe kolko) i nie mam problemu choc katy pewnie nie sa idealne...
no i na takiej oselce wczoraj doslownie dwa razy pociagnalem swojego spyderco rookie i z poziomu hemolenia papieru wskoczyl na ciecie go w powietrzu i golenie wloskow
Napisano Ponad rok temu
stalka jest tylko do wyrownywania takiej cienkiej 'listewki' stali na samej krawedzi ostrza, jak noz nie jest jeszcze stepiony - ta 'listewka' jest troche pogieta a nie juz powylamywana.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
ale tymczasem jakas diamentowke strzele w artemixie maja ciekawe (cenowo - pod innym katem nie patrze bo sie nie znam)
moze ktos moglby mi polecic jakas ??? sorki ze was katuje ale lamer jestem :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dziekowa jacus o to mi wlasnie chodzilo poklonWrzuciłem na serwer dwa zdjęcia (skany) opakowania i ostrzałki. Jak ktoś jest ciekawy to proszę kliknąć na link.
Napisano Ponad rok temu
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
aha i gdybym chcial kupic ostrzalke to ile mikronow ? bo sa rozne i ma to bankowo jakies znaczenie tylko jakie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Bali - z ktorej strony clip?
- Ponad rok temu
-
Smutna wiadomosc
- Ponad rok temu
-
Kooniu - co byś z tego zrobił??
- Ponad rok temu