kt
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mas zna mysli style z okinawy jak shorin0ryu, uechi-ryu czy goju-ryu czy tez karate pana kwiecinskiego z lodzi ?
Napisano Ponad rok temu
 wiem zaraz mnie zjadziecie ale chodzi mi o techniki typu kopnięcia keri itd. w końcu karate jest jedno, rózne są jedynie sposoby nauczania i ew. taktyki w walce). Bynajmiej skuteczność zawsze zależy od człowieka i jego psychiki możesz ćwiczyć latami a przegrasz z pierwszym lepszym bo nie potrafisz nad sobą panować, solidne treningi wyrabiają odp. psychikę ale treningi zależą od senseja, więc jak trafisz na wcielenie ala Murat to uciekaj chociażby na biegun pólnocny. No i oczywiście na efekty trzeba poczekać tak 2-3 lata żeby coś potrafić. ( co nieznaczy że prędzej jest się bezbronnym
   wiem zaraz mnie zjadziecie ale chodzi mi o techniki typu kopnięcia keri itd. w końcu karate jest jedno, rózne są jedynie sposoby nauczania i ew. taktyki w walce). Bynajmiej skuteczność zawsze zależy od człowieka i jego psychiki możesz ćwiczyć latami a przegrasz z pierwszym lepszym bo nie potrafisz nad sobą panować, solidne treningi wyrabiają odp. psychikę ale treningi zależą od senseja, więc jak trafisz na wcielenie ala Murat to uciekaj chociażby na biegun pólnocny. No i oczywiście na efekty trzeba poczekać tak 2-3 lata żeby coś potrafić. ( co nieznaczy że prędzej jest się bezbronnym  ). Ja osobiście ćwiczę karate tradycyjne fudokan (shotokan).
   ). Ja osobiście ćwiczę karate tradycyjne fudokan (shotokan).

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
 bo dopiero od ok. 6 kyu jest sens sparingować no chyba że ktoś lubi ruchome makiwary, czy też mięso armatnie ( wiem conieco o tym, jak narazie najciekawsze co mnie spotkało to wielokrotnie już zresztą ipon kumite na zajęciach starszych gróp, na których zostawałem i nadal to robię na ochotnika, efekt jest taki że mają na kim sobie poczwiczyć ale do czasu  :twisted:  ) bynajmiej timing mi się poprawił i wyczucie.
  bo dopiero od ok. 6 kyu jest sens sparingować no chyba że ktoś lubi ruchome makiwary, czy też mięso armatnie ( wiem conieco o tym, jak narazie najciekawsze co mnie spotkało to wielokrotnie już zresztą ipon kumite na zajęciach starszych gróp, na których zostawałem i nadal to robię na ochotnika, efekt jest taki że mają na kim sobie poczwiczyć ale do czasu  :twisted:  ) bynajmiej timing mi się poprawił i wyczucie.

Napisano Ponad rok temu
Tu przychodzi mi na mysl tylko jedno... TSUNAMI!w końcu karate jest jedno, rózne są jedynie sposoby nauczania i ew. taktyki w walce.
Napisano Ponad rok temu
PS: Chciałbym zobaczyć miny japończyków jak przyjechali do Polski i powiedziano im o tej szkole, nie wiedzieli co jest grane, totalna dezorientacja, no i nasz wielki miszczu soke M.U.R.A.T ( Masiv Unreal Role Activ Tłumok
 bez obrazy rzecz jasna ).
   bez obrazy rzecz jasna ).

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
KT w porównaniu z TKD ma inną technikę, zwłaszcza jeżeli chodzi o kopnięcia ( ale nie tylko) i inna jest metodyka treningu. Na tyle co zapoznałem się z materiałem dot. tradycyjnego i zawodów, to zawody są takie sobie, ale rozwiązania dot. samoobrony podobają mi się.
 przypadkiem się nie pomyliłeś, TKD zapewne ma wspólne kożenie z karate w jakimś sensie ale to oczywiste że to nie to samo, chyba coś nie tak przeczytałeś.
   przypadkiem się nie pomyliłeś, TKD zapewne ma wspólne kożenie z karate w jakimś sensie ale to oczywiste że to nie to samo, chyba coś nie tak przeczytałeś.

Napisano Ponad rok temu
 Poprostu bardzo się zdziwiłem jak to przeczytałem.
  Poprostu bardzo się zdziwiłem jak to przeczytałem.

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak w ogóle to dzięki za wasze wypowiedzi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook
	10 następnych tematów
- 
			 OŚWIADCZENIE OŚWIADCZENIE- Ponad rok temu 
- 
			 Podzialy w Kyokushin Podzialy w Kyokushin- Ponad rok temu 
- 
			 ideogram karate ideogram karate- Ponad rok temu 
- 
			 TY-GA KARATE TY-GA KARATE- Ponad rok temu 
- 
			 honorowe dany - wstyd! honorowe dany - wstyd!- Ponad rok temu 
- 
			 Sensei Dadzibug Sensei Dadzibug- Ponad rok temu 
- 
			 znowu nasi dostali :( znowu nasi dostali :(- Ponad rok temu 
- 
			 Turniej Kyokushin Warszawa - Wrocław 29 II 2004 Turniej Kyokushin Warszawa - Wrocław 29 II 2004- Ponad rok temu 
- 
			 Mistrzostwa Ślaska KK Mistrzostwa Ślaska KK- Ponad rok temu 
- 
			 Zwody Zwody- Ponad rok temu