Najlepszy i najgorszy egzamin.
Napisano Ponad rok temu
Ps: Prosiłbym, żeby pisać raczej o samych egzaminach pomjając personalia zdających, bo zrobi się sajgon...
Napisano Ponad rok temu
W sumie to do każdego exama mozna sie przyczepic. Jaki tylko to ma sens?
Napisano Ponad rok temu
Przed dwustu zgromadzonymi w dojo ludzmi zdawala dziewczyna, szczuplutka delikatna brunetka. Kiedy wyszla na srodek maty, pomyslalam: no, to teraz sie zacznie... bo miala na twarzy pelen makijaz. Puder, usta na karminowo, powieki na niebiesko, tusz na rzesach...
Na poczatek dostala do wykonania tai sabaki. Potem ikkyo, nikkyo, sankyo, yonkyo, gokyo, iriminage i kotegaeshi, ale... bez partnera! Egzaminator chcial, zeby wykonala te techniki "z cieniem" czyli w formie kata. Byla rewelacyjna! Precyzyjna w ruchach, spokojna, opanowana. Potem dostala dwoch uke, ktorzy ja atakowali na przemian. Egzaminator podawal im tylko nazwy atakow i powtarzal: "jiu waza". A ona nadal poruszala sie spokojnie i z wdziekiem, jakby tanczyla. Na zakonczenie bylo jeszcze randori z dwoma atakujacymi. Pieknie zdala
A caly makijaz zostal na swoim miejscu. Nawet sie nie spocila...
Dopiero, kiedy rozlegla sie burza oklaskow, a egzaminator powiedzial: "Teraz musisz napisac do Gwiazdora, zeby przyniosl ci pod choinke hakame", dzielna wojowniczka zachowala sie jak prawdziwa "budo babe", czyli rozplakala sie ze wzruszenia. I tym takze mi zaimponowala. 8) 8) 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"Teraz musisz napisac do Gwiazdora, zeby przyniosl ci pod choinke hakame", dzielna wojowniczka zachowala sie jak prawdziwa "budo babe", czyli rozplakala sie ze wzruszenia. I tym takze mi zaimponowala. 8) 8) 8)
No to z tym rozmytym makijażem to pewnie wyglądała groteskowo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Może będę niepoprawny potylicznie, ale chciałbym zobaczyć ten egzamin, bo nigdy nie było mi dane widzieć naprawdę dobrego, zaangażowanego egzaminu w kobiecym wykonaniu... Całkiem możliwe, że poziom talentu do Aikido w populacji żeńskiej rozkłada się podobnie jak rozkład inteligencji. Jeśli tak, to tłumaczy to fakt, że dziewczyny na macie osiągają co najwyżej dobry poziom wyszkolenia.
Napisano Ponad rok temu
Budochłop też brzmi nieźle
Całkiem możliwe, że poziom talentu do Aikido w populacji żeńskiej rozkłada się podobnie jak rozkład inteligencji. Jeśli tak, to tłumaczy to fakt, że dziewczyny na macie osiągają co najwyżej dobry poziom wyszkolenia.
Calkiem mozliwe, ze poziom talentu do Aikido w populacji MESKIEJ rozklada sie podobnie jak rozklad inteligencji. Jesli tak, to tlumaczy to fakt, ze CHLOPCY na macie osiagaja co najwyzej dobry poziom wyszkolenia. :roll:
Napisano Ponad rok temu
- losowo.
Napisano Ponad rok temu
Wiec jak tam u ciebie z tymi kyami?
A ten twoj caly Dublin to zaczyna sie na L, co ?
Napisano Ponad rok temu
Dlatego go prosze, zeby siegnal w otchlan swej pamieci do tych prehistorycznych czasow kiedy zdawal ten egzamin na 1 kzu i nam o tym opowiedzial. Bo o cudzej jedynce sporo mial do powiedzenia, a o jego wlasnej zadnej wzmianki nigdzie nie znalazlam. Ciekawa jestem bardzo, jesli to nie sekret, ofkoz...
Aiki, a moze nas odeslesz do archiwum vortalu budo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie bylo takowego.Aiki, a tak wracajac do tematu: moze nam opowiesz o swoim egzaminie na 1 kyu
i co sie na L zaczyna?
kada.
hmm.. to nie tak, nie jestem antybabski, po prostu jestem realista.ma swoje przymyslenia i doswiadczenia. ale niech mi,ktos udowodni ,z nie mam racji :-) nota bene juz kiedy tu probowali to zrobic i nie wyszlo.
zreszta.. pytaj u źrodła, (bo nie mnie siebie osadzac ) advocatus diavolli arichia to moja ex..
Napisano Ponad rok temu
sensej Gorzen na 2 dan - egzaminator sensej Cognard
sensej Wysocki na (chyba ) na 4 dan - egzaminator sensej Savegnago
sensej Benek (tja)) na 3 dan, chyba - egzaminator sensej Cognard
pisze chyba, bylo to dawno..
Napisano Ponad rok temu
advocatus diavolli arichia to moja ex.. [/b]
Wiedzialam, ze on to kiedys powie. Ten typ tak ma.
Nie chwal sie, Aiki, bo nie ty jeden na swiecie jestes moim ex.
Tylko nie opowiadaj chlopakom przy piwie ani w internecie o szczegolach.
A tak serio: wdzieczna jestem, ze w tych zamierzchlych czasach zaciagnales mnie pewnego dnia niemal sila na moj pierwszy w zyciu trening aikido. 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak Miszcz Marian, powiedzialabym :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Egzamin teoretyczny. Tak czy nie ;)
- Ponad rok temu
-
AIKIJUTSU ANYONE?
- Ponad rok temu