kobieta walcząca
Napisano Ponad rok temu
Myślałam o tym wielokrotnie i dochodzę do wniosku, że to może być kwestia wychowania - dziewczyki od dziecka bawią się w dom, a chłopcy w wojnę.
Może przez to tylko niewielki odsetek przedstawicielek płci przez niektórych zwanej piękną, odnajduje w sobie duszę wojownika...
Boleję nad tym faktem.
Jak to wygląda waszym zdaniem, może znacie dojo, gdzie jest przewaga kobiet (marzenia ściętej głowy :wink: )?
Napisano Ponad rok temu
A dusza wojownika u kobiety? no jest.. jak trzeba bronic dziekca to i owszem. Ostateczna bronia kobiety jest placz.. dziala w 99.9%. A to maja we krwi wiec po co im MA?
Napisano Ponad rok temu
Wynika z tego, że dla faceta, który się angażuje w aikido nie ma już szans na normalna rodzinę czy karierę. Że o kobietach nie wspomnę, bo mi się uśmiech w kieszeni otwiera. Nie wierzę, że piszesz serio!
8O
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"Mężczyźni otrzymali zdolność pięknego myślenia i siłę by władać bronią,
kobiety otrzymały urodę i zdolność powstrzymania miecza i ognia."
/w domyśle - od bogów/
Tłumaczyłem z greki, ale sens został zachowany.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kobiety trafiają do Aikido z wielu różnych powodów, a wojowniczek między nimi ze świecą można szukać...
Napisano Ponad rok temu
http://www.forum-kul...showtopic=63813
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
ps. Jakby chcialy toby do doja chodzily. To raz. Jak nie czuja potrzeby to nie ida, proste. Moze nie maja w sobie tego ducha wojownika.
Acha. Nie przy treningach 6x na tydzien, czasem jeszcze pobiega sie, na basen pujdzie to kazdy zwiazek sie rozpadnie po 3-4 miesiacach.
Pozdrwoki i szacuneczek
Niedziel.
Napisano Ponad rok temu
Acha. Nie przy treningach 6x na tydzien, czasem jeszcze pobiega sie, na basen pojdzie to kazdy zwiazek sie rozpadnie po 3-4 miesiacach.
nie rozpadnie,pod warunkiem ze cwicza razem...
Napisano Ponad rok temu
Ale dzięki za namiary, znam dziewczyny, które z chęcią skorzystają.
Chodzi mi bardziej o to, czy kobieta na macie jest traktowana tak, jak facet, czy też z zasady ulgowo, bo przecież zacznie rodzić dzieci i odpadnie.
Na to ostanie dał mi klarowną odpowiedź Aiki..
Napisano Ponad rok temu
tOstateczna bronia kobiety jest placz.. dziala w 99.9%. A to maja we krwi wiec po co im MA?
nie we krwi tylko w wychowaniu Aiki, jak płacz działal to kobieta płakała, a jak skuteczniej było dac komus po mordzie to sie i kobieta czego innego uczy.
A ze rowno traktowane nie sa, bo jak moga byc rowno traktowane jak slabsze sa, przeciez to oczywiste,.
Uparta naprawde dobra kobieta bedzie lepsza tylko od slabszych mezczyzn z silniejszymi nigdy szans nie ma (w walce sportowej oczywiscie).
Wiec sie kobiety z rownouprawnieniem nie wyglupiajcie
Napisano Ponad rok temu
Jeśli nie z pasji to chociarz po to by umieć coś zrobić jak ktoś je zaczepi niż tylko krzyczeć.
Napisano Ponad rok temu
Kobiety trafiają do Aikido z wielu różnych powodów, a wojowniczek między nimi ze świecą można szukać...
...czego nie mozna powiedziec o facetach... :?
a tak serio to uwazam ze troche przesadzasz i we wspoolczesnych czasach w ogoole trudno jest znalezc prawdziwych wojownikoow. ludzie nie maja czasu zeby w calosci poswiecac sie jednej idei.
to kwestia nastawienia, psychiki....a nie plci...
z tym bywa rooznie :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mokuso...
- Ponad rok temu
-