infekcje!!!
Napisano Ponad rok temu
czy kiedykolwiek zaraziliscie sie czyms szczegolnie paskudnym na macie, nie chodzi mi o grype czy smieszny kaszel jakis a o:
- grzybice stop
- luszczyce
- kurzajki
to temat powarzny, zwlaszcza ze tatami to prawdziwa wylegarnia swinstw.
ja mialem grzybice permanentna, wystarczy ze jedna osoba przyniesie to owno do dojo i upablada. peka skora pod palcami (najczesciej pod malym u stopy) goi sie to powoli i jatrzy paskudnie. sa na to masci ale jak zaleczysz i wracasz na mate zaczyna sie na nowo....
paskudne szczegoly i zdjecia mile widziane... [/list]
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Udało mi się raz przynieść z maty kurzajkę na palecu zwanym potocznie kciukiem. Długo się, skubaniutka, trzymała...nie polecam :-)
Napisano Ponad rok temu
moze po prostu lepiej zalączac swiadectwo zdrowia przy zapisywaniu sie na vortal?
Mam mieszane uczucia co do tego tematu.
Napisano Ponad rok temu
ale jesli nawet sa to i tak latwo takiego syfa zlapac
a na obozach to juz masakra...
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze nigdy, nic nie złapałem. Może kluczem do tego jest dokładne mycie sie po każdym treningu? :D:D Mydło bakteriobójcze, pumeks i takie tam. Polecam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Łuszczyca jest chorobą autoimmunologiczną, nie jest zakaźna.Łuszczyca jest zaraźliwa. Niestety.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
17 lat i jeszcze wierzysz w autorytety? To kiedy będzie czas na młodzieńczy bunt? Po 40-stce?Pytałam się oto w szpitalu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale grzybica od takich klasycznych peereloskich dzewnianych kraktów pod prysznicami to była plaga...
a temat jest ciekawy!!!, szczerze mówiąc zastanawialiście sie jaka fauna i flora rozwja sie pod tatami po latach leżenia???
Napisano Ponad rok temu
Randal,l ja po każdym treningu bardzo dokładnie się myję, zapewniam
a szorujesz sie pumeksem tam i owam?
Napisano Ponad rok temu
po 40 czlowiek sie nei buntuje.. wiem z autopsji.. bo i po co? jest sie hmm jedynie odrobinke zgorzknialym
ODROBINKE mowisz
Napisano Ponad rok temu
ale jest jakis taki poglad w Polsce (nie wiem jak gdzie indziej) ze trza byc wielkim mistrzem zeby tabi noscic...
no to bracia infekcyjni laczmy sie
Napisano Ponad rok temu
"Myjcie się dziewczyny, nie znacie dnia ani godziny". Jan Sztaudynger.l ja po każdym treningu bardzo dokładnie się myję, zapewniam
Napisano Ponad rok temu
"Myjcie się dziewczyny, nie znacie dnia ani godziny". Jan Sztaudynger.
Hi,hi,hi...
"A wy, chlopcy, pierzcie gacie, bo tej chwili tez nie znacie". Anonim
On topic: raz jeden bardzo czysty i domyty aikidoka zarazil pol sekcji ospa. Nie wiedzial, biedaczek, ze zaraza... Bo jak juz dostal wysypki, to bylo za pozno na profilaktyke. Frekwencja na treningach spadla o polowe, bo ci, co nie mieli ospy, szybiutko ja zlapali, a ci co mieli, zachorowali na polpasiec. Brrrr....
Napisano Ponad rok temu
No to nic tylko w maseczkach ćwiczyc jak zółtki co sie SARSA bały.
Frekwencja na treningach spadla o polowe, bo ci, co nie mieli ospy, szybiutko ja zlapali, a ci co mieli, zachorowali na polpasiec. Brrrr....
A swoją droga trza zapytać Redakcji czy w Hombu na treningach jak Sarsik szalał to można było ćwiczyć w maseczce :wink:
Napisano Ponad rok temu
Hymm... a ja tam właśnie nosiłem tabi jak miałem kłopoty tego rodzaju i nikt nie protestował 8O :wink: Albo juz jestem wielkim mistrzem albo łabedź z czarnymi płetwami nikogo na macie nie dziwi 8) :wink: PolecamJest taki wynalazek jak tabi, pozwala to troche uniknac problemow z infekcjami z maty oraz tym zainfekowanym nie infekowac innych
ale jest jakis taki poglad w Polsce (nie wiem jak gdzie indziej) ze trza byc wielkim mistrzem zeby tabi noscic...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
tatami ścierami :-)
- Ponad rok temu
-
aikidoka na wesoło
- Ponad rok temu
-
Codzienny trening.
- Ponad rok temu