otwieranie pozycji przy kopnięciach
Napisano Ponad rok temu
Z tym tematem do Was bo jesteście specjalistami od kopnięć. W większości stylów każde kopnięcie poparte pracą bioder wymaga skrętu na nodze podporowej. No własnie. Większość osób tłumaczy i uczy, aby cały czas obracać się na poduszce lub całej stopie, ale czasami uczy się 'otwierania pozycji', czyli na pięcie w początkowej fazie kopnięcia.
I tak sobie oglądałem trochę filmów szkoleniowych i pokazów, m.in taekwondo i tam co chwila ktoś otwiera pozycję przed kopnięciem.
Czy to jest błąd? Bo oczywiście tłumaczył minutę wcześniej że obracać się na poduszce...
Bo moim zdaniem nie, ale błędem jest to, jeśli podczas kopnięcia lub w fazie jego kończenia przenosimy się na pięte. Nie będę podawał nazwisk, ale wielu wysokich danów tak robi
Więc jak to jest??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po prostu mówię co widziałem jak tak sobie w AllPlayerze w wolnym tempie popatrzyłem na filmiki które mam.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
W pierwszej fazie gościu otwiera właśnie pozycje poprzez obrót na pięcie, później na palacach dokręca i później raz to na poduszce a raz znowu na pięcie wycofuje się do pozycji. Czy nie powinien ciagle obracac sie na poduszce??? O to mi właśnie chodzi.
Napisano Ponad rok temu
Może ja się myle ale on to chyba kaleczy ; P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Plakaty/ obrazki
- Ponad rok temu
-
Un Yong Kim - prezydent WTF zrezygnował ze stanowiska
- Ponad rok temu
-
Seminarium w Kraśnikach?
- Ponad rok temu
-
Siłownia, "bryśki" vs fighter
- Ponad rok temu
-
Jak dlugo?
- Ponad rok temu
-
Ach te zasady
- Ponad rok temu
-
TKD a Karate + Moo Kwang
- Ponad rok temu
-
Poraszka na ulicy a regularne treningi....
- Ponad rok temu
-
Sparingi, walki bez limitu kategorii, czy to ma sens.
- Ponad rok temu
-
ITF + WTF = ??????
- Ponad rok temu