20 procent skuteczności wg Fiodora.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
.... zresztą chyba juz za późno.... popatrze sobie jak ten statek tonie....
Pmasz nie dramatyzuj, ja w swoich budo-studiach wyszedłem daleko poza aikido, ale aikido nadal jest bliskie mojemu sercu i uważam je za wspaniały system walki i samorozwoju. Tym i paroma inymi cechami różnię się od cytowanego (sfrustrowanego) kolegi z Poznania.Aikido to nie religia więc o dogmatach i księdzu zapomnij. Zasady aikido obowiązują mnie i ciebie na zajęciach aikido i w działalności organizacyjnej.W życiu przede wszystkim zdrowy rozsądek i determinacja w uczciwej realizacji postawionych celów.
Może i Fiodor mnie podpuszcza, ale nikt nikomu nie będzie tu sikał, bo nie o chore ambicje chodzi. Moim celem jest teraz dokończenie projektu Budojo. Jeżeli Fiodor może mi w tym pomóc to chętnie skorzystam.
Napisano Ponad rok temu
Niezorientowanym podowiadam, że jest to taktyka "prawie prawdy".
Tysiące ludzi widziało UFO, Matki Boskie na ścianach, lewitacje i inne cuda.
Dopiero po bliższym przyjrzeniu się widać, że jak UFO, to tylko z daleka i niewyraźnie, Matka Boska przy pewnej dozie wyobrazni może być Leninem, lewituje się jedynie w pomieszczeniach dość ciemnych, by ukryć sznurek, a temat pojedynku Jurka z Fiodorem funcjonuje jedynie w sferze propagandowej.
Tymczasem temat na forum ma swoją trajektorię i niebawem zacznie wygasać. Zamilkną uczestnicy, walki nie będzie nawet w odległych planach, a wrażenie jakie wywołała nieustraszona Redakcja pozostanie...
I mozna bedzie opowiadać o tym, jak to się rzuciło wyzwanie całemu światu... A kto wie, być może za jakieś 10 lat sfabrykuje się do tego opowieść o spektakularnej wygranej.
Ps:Jeśli dojdzie do walki, to bez względu na jej wynik zamierzam osobiście przeprosić Redakcję i wykupić dożywotnią prenumeratę Budojo.
Napisano Ponad rok temu
Sam fakt wygranej w takim pojedynku w ciągu tygodnia uczyniłby Budojo
drugą (po Hombu) najsłynniejszą mekką Aikido... $$$ i nieśmiertelna sława gwarantowane!
Napisano Ponad rok temu
ja w swoich budo-studiach wyszedłem daleko poza aikido...
HA, HA, HA... Jak zwykle doskonały dobór słów! Porada dla wszystkich. Skoro ćwiczyło się na lekarstwo, a więcej oglądało się siedząc na ławce i na video, to należy użyć określenia "Budo-studia", zamiast "trening" i już można udawać eksperta we wszystkich SW.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ps: Tak naprawdę, to podpuszcza tutaj tylko jedna osoba, a reszta bezwiednie bieze udział w jej spektaklu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i jeszcze prośba do REDAKCJI BUDOJO:
PISZ CZARNYM KOLOREM, BO MNIE OCZY BOLĄ
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jerzy jeśli się zdecydujesz puść info na priv a odblokuję go żebyś mógł dopisać swoją decyzję.
póki co przyjmuję pass z twojej strony
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Metodyka szkoleniowa
- Ponad rok temu
-
Kontuzje w Aikido
- Ponad rok temu
-
Hakko Ryu ?