[quote name="budo_yak"]uzylem gazu kilka razy w samoobronie. nigdy sie nie zawiodlem. raz to nawet bylem taki pijany ze ledwo szedlem a dobrze uzylem i poskutkowalo. takze gaz moze zdzialac cuda

[/quote]
A mozesz napisac jaki to byl "gaz" i jak zadzaialal ?
[quote name="budo_Dr Prozac"]Dodam jedna kwestie : lepszy drazniacy czy paralizujacy?[/quote]
[quote name="budo_rysiul szmergiel"]a ja sie zastanawiam nad kupnem batona i gazu najlepiej paralizujacego:)[/quote]
Jaki paralizujacy ? Widzieliscie kiedys na rynku miotacz z gazem paralizujacym ?
[quote name="budo_Hakata"]
1. gazy robione w Niemczech muszą speniać normy unijne więc są b. slabe
wszystkie te cs i 10000000 to nic nie warte[/quote]
Jakie sa te normy unijne ?
2. gazy robione we Francji w postaci żelu policyjnego są śmiertelne
[/quote]
"Gazy" francuskie nie musza spelniac norm unijnych ?
[quote name="budo_Hakata"]np. mialem taki co mial w puszce 50 mg CZYSTEGO KRYSTALICZNEGO CS[/quote]
Jak to mial "50 mg CZYSTEGO KRYSTALICZNEGO CS", to ten CS nie byl rozpuszczony ? Jak duzy byl ten pojemnik ?
[quote name="budo_Hakata"]Kiedys atakowal mnie wilczur w nocy, bez pana. Lecial żeby gryźć, nawet nie szczekal. Psikalem tylko jeden raz. Pies jeszcze przelecial dwa kroki, padl na pysk i spieniony tarzal się w śniegu POtem leżal jeszcze z dwie godzinki

. I tyle.[/quote]
Jaki to byl "gaz" ?
[quote name="budo_Hakata"]3. Swietny jest też gaz w postaci częściowo żelu BIG BOSS. w dużej puszce (120 ml?). Jedno pryśnięcie i gośc pada. Każdy
[/quote]
Gdzie go mozna dostac ? Masz jakies info na jego temat (WWW), moze go juz stosowales ?
4. dobre są polskie gazy w postaci żelu.[/quote]
Jakie sa polskie "gazy" ? Mozesz podac konkretne modele ?
[quote name="budo_Hakata"]Teraz są nowe przepisy więc można legalnie.[/quote]
Jakie nowe przepisy ? I co mozna legalnie ?
[quote name="budo_yak"]wszedlem sobie na strone bron.pl i co tam wyczytalem: "gaz w formie płynu" niektorzy to powinni wrocic do szkoly (kazdy gaz jest plynem).[/quote]
A mowienie na to o czym jest ten watek gazem jest poprawne ? Przeciez to czesto jest aerozol, ciecz, piana, ewentualnie zel.
[quote name="budo_Hakata"]Oto jeden z najmocniejszych moim zdaniem gazów CS na świecie.
Używalem, wiem. Pstryk i ciemność
[/quote]
A mozesz cos dokladniej napisac o tym uzywaniu (jak to sie odbylo ?) i jakie byly efekty ?
krzeslav i |mm0rta|:Mozesz cos wiecej o tych "gazach" napisac ? W szczegolnosci co to byl za model ?
[quote name="budo_Hakata"]Jeżeli problemem ma być wiatr, to jest też wersja żelowa tego oto gazu.
A "zabija" jeszcze lepiej
[/quote]
Testowales go ?
Testowalem wiele.
[/quote]
A nie moglbys zrobic jakiegos "raportu" z tych testow ? Na zasadzie jaki "gaz" byl testowany, jak, jakie byly efekty ?
Orthochlorobenzalmalonitrile pur à 99.5%
[/quote]
A co to jest to 99.5 % Stezenie ? Czego w czym ?
A co powiesz na to: "Compte tenu que les aérosols de défense GELGM ont une concentration inférieure à 2% et que la contenance est inférieure à 100ml, ils ne sont pas classés en 6ème catégorie et sont par conséquents en vente libre."
99.5 % CS to prawie sam czysty CS.
Lepszy będzie żel.
[/quote]
Czy jak sie psiknie takim zelem np. na klatke piersiowa, to on zadziala ?
Na niektorych miotaczach pisze, zeby psikac na klatke. Testowalem kiedys taki francuski (chyba) zel - Force 80, i wypadl bardzo cienko. Psiknalem nim na jakis material i zblizylem go do twarzy - praktycznie zero efektu. Na miotaczu pisalo, zeby psikac na klatke, wiec test byl chyba dosc wiarygodny.
[quote name="budo_fraktal0"]sorry,panowie..
DUUUZY PIESEK ?moja rada-choduuu !
[/quote]
Chodu przed duzym pieskiem ? Pieski maja taki zwyczaj ganiania za tym co daje chodu i sa w tym dobre.

No chyba, ze dajemy chodu do samochodu.
[quote name="budo_fraktal0"]
...a pieprzowy drazni kazdego-PRAWIE

Jak jestem nawalony to nie takie rzeczy mi NIE przeszkadzają [/quote]
Dlaczego prawie ? Testowales cos ?
[quote name="budo_Hakata"]fraktal.
Koncentracja NIE MA NIC WSPÓLNEGO ze składem![/quote]
Jak to nie ma ?
[quote name="budo_shaft"]okey.
a drugi powod to taki ze mi juz dwa razy pryskali tym w twarz i jasne szczypało bolało itp ale jakos mnie nie zatrzymało.
[/quote]
Wiesz jakie to byly miotacze ?
[quote name="budo_Hakata"]I ja używałem francuskich.
Powala jak trzeba.
[/quote]
Jak to "powala"? To znaczy, ze stoi sobie gosc, psiakasz na niego, i pada po chwili na glebe ?
[quote name="budo_Hakata"]To czego nie testowalem to gazy typu ALKALOID.[/quote]
Moze jest to cos w stylu miotaczy na PAVA ?
[quote name="budo_shaft"]
ja sdie spotkałem z wieloma opiniami ze nie dziala gaz na ludzi po narko.[/quote]
Ja sie spotkalem z takimi opiniami, ze srodki typu CS nie dzialaja/slabiej dzialaja na osoby pod wplywem srodkow odurzajacych/alkoholu. Spotkalem sie tez z czyms takim, ze CS nie dziala (czy tez znacznie slabiej dziala) na psy, i dlatego moga one byc uzywane przez policje rownolegle z CS-em przy np. rozpedzaniu demonstrantow (w tym czasie policjancie maja maski p-gaz). Srodki "pieprzowate" (OC i inne) podobno dziaja na pijanych/odurzonych narkotykami/psy/niedzwiedzie.
AbeS: Jakim "gazem" zatarles sobie oko ?
I JESZCZE TAKI APEL: JAK KTOS PISZE O MIOTACZACH, TO NIECH W MIARE MOZLIWOSCI NAPISZE JAKI TO BYL KONKRETNIE MODEL. JESLI GO UZYL TO W JAKICH OKOLICZNOSCIACH ORAZ JAKIE BYLY TEGO SKUTKI (Co sie stalo). Bo "gazy" sa rozne - jedne moga byc mocarne, a drugie do dupy.