dylemat nt. kimono
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i chwalili sobie, jedenak cena moze nieco odstraszyc przestraszony
--
Washi
Napisano Ponad rok temu
dla cwiczacego kyok najlepsze jest firmy sekai od razu z wszystkimi naszywkami [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Vince: piszesz ze kupiles 200 cm kimono przy twoim wzroscie 190cm i bylo za duze 8O 8O 8O q*rwa a ja mam 187 cm i kupilem na allegro 200cm sekai nowe za 153zl i cholera ja sie chyba w nim utopie 8O 8O
Nie polecam tych karateg kupujesz na 180 a po pierwszym praniu tracisz 10 cm do tego czas realizacji to tragedia.
Nireaz zdazra sie ,|e kanji jest wyszyte na prawej stronie lub go góry nogami.
ASh - masz racj w 100% a mo|e wie ktos kto jest wlascielcielm tego SEKAI- :wink:
Napisano Ponad rok temu
teraz przynajmniej wiem ze jak dojdzie to kimono za pare dni i je wypiore to sie skurczy 10 cm i bedzie w sam raz uuufff ale ulga
a tak na serio: co do szmatek to zalezy jaki typ kimona: standart, kata, kumite czy sensei, jak sa numery z przekrecaniem kanji to juz totalna parodia i rzeczywiscie cos jest nie tak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
OMIJAMY POSREDNIKOW :wink:
Napisano Ponad rok temu
Witam specjalistow-karatekow po raz kolejny...
Styczen juz, egzaminy na 10 i 9 kyu sie zblizaja (troszke trema bedzie i jek sie nie wywale na glebe podczas mae kage z zenkutsu to bede dumny ) no i po egzaminach, zdanych badz nie warto kupic kimono.
Niestety ani tutaj, ani na innym forum nie znalazlem informacji nt dobrych a w miare tanich kimonek. Jedyne, co wyczytalem to to, ze maturo sie kurcza i lepiej kupic wieksze...
Patrzac na cene i marke, ktora gdzies tam obila mi sie juz o uszy, waham sie pomiedzy wspomnianym Maturo oraz Daniken. Co polecacie ? Moze jednak cos innego ?
Na dworcu w Katowicach widzialem kimonka stricte do kyokushin z naszytymi kangami, ale nie przyjrzalem sie zbytnio, wiec na razie pytam lepiej obeznanych...
Pozdrawiam!
Polecam maturo, faktycznie sie kurcza, ale to normalne, wiec musisz zawsze kupowac o 10 cm wieksze niz masz wzrostu.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Maturo ma wszystko za szczuple nie ma objetosci nogawek czy rekawów.
My robimy swoej w klubie i to jest to wszystko tansze o 50% a jakosc jak krakowskich sekai typu kumite-senei.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
--
Washi
Napisano Ponad rok temu
Tylko jedna osoba wspomniała o Kaminari. Zawsze myślałam, że to dobra firma - sama posiadam ich wyrób :-) i nie narzekam. A może się mylę??
Ja mam Kaminari (wersja Master) już kilka ładnych lat i też nie narzekam. Natomiast podobno Shureido robi też dobre GI.
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
heh mam takie samo kimono i taki sam wzrost nie wiem czy jakosc ta sama ale troche potrwa zanim sie skurczy jak wazylem 90 kg to bylo juz dobrze a teraz jak stracilem 14 przez chorbe i do kilku miechow sie mecze z waga to jest za luzne.mam wielka nadzieje ze skurczy sie przynajmniej z 5 - 10 cm (rozmiar 200cm moj wzrost 187) 8O
pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
juz jest lepiej dobiłem do80kg . po 6 m-cach... dziekizycze powrotu do zdrowia
Napisano Ponad rok temu
Ja mam Kaminari (wersja Master) już kilka ładnych lat i też nie narzekam. Natomiast podobno Shureido robi też dobre GI.
Pozdr.
Chyba wiem dlaczego również ćwiczysz w Kaminari. Wydaje mi sie że ćwiczyliśmy w tej samej sekcji, a nasz sensei promował właśnie tą firmę :wink: . Tak czy inaczej pare lat już moje kimonko ma a całkiem dobrze się trzyma
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Seminarium we Wrocławiu
- Ponad rok temu
-
Czy można sprzedawać "kit" dzieciom?
- Ponad rok temu
-
SHOTOKAN w Trójmieście
- Ponad rok temu
-
KURS INSTRUKTORSKI w TORUNIU
- Ponad rok temu
-
Tsunami Power !!!!
- Ponad rok temu
-
jak skutecznie zniechęcić do treningu karate...
- Ponad rok temu
-
Tomasz Olejnik wielkim szefem kyokushin:
- Ponad rok temu
-
Kumite w kyokushin
- Ponad rok temu
-
pokazowa walka oyama karate
- Ponad rok temu
-
Wymagania na stopnie