FENOMEN SPYDERCO
Napisano Ponad rok temu
Napiszcie na czym polega fenomen Spyderco to apel do posiadaczy 8O
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Czemu oprocz tego ze mnie wizualnie nie odrzuca? jest bardzo lekki, dlugo pozostaje ostry, dobrze lezy w reku, bardzo latwo sie otwiera, po prostu dobra praktyczna konstrukcja w rozsadnej cenie (jak sie cos stanie to nie zbierasz 5 lat na nastepny) czyli value for the money.
Ten wyglad dla niektorych oczywiscie nie jest esencja piekna, ale czy VW garbus byl? lub Citroen 2CV piekne przeciez nie byly ale oba byly bardzo oryginalne w formie i zapewnialy troche wiecej niz sie od nich oczekiwalo. Nie zaprzeczysz ze sa to do dzis samochody kultowe i nadal wyrozniaja sie z szarej samochodowej masy z daleka. Moze spyderco to po prostu taki "garbus wsrod nozy"
Pzdr
F
Napisano Ponad rok temu
W największym skrócie (IMHO) na Spyderco się (jeszcze) nigdy nie zawiodłem, lubię ich poważne podejście do noży MBC, wiem, że to co kupuję będzie ostre i dobrze wykonane (do tej pory) ZA KAŻDYM RAZEM. Nie mam podobnych doświadczeń z innymi markami z tej samej / podobnej niszy (BM, EKI...)...
Poza tym ich design cechuje jakaś odwaga, która nie jest taka częsta na tym rynku (wiem, teraz spadną na mnie historie o dokładnym market research'u spyderco itd.).
my 2 cents
Tomek
Napisano Ponad rok temu
Doprowadziło to do stworzenia swoistego stylu Spyderco i - trzeba to przyznać - mało który producent jest pod tym względem tak wyrazisty jak "Pajęczaki".
Ponadto noże tej firmy mają b. dobry stosunek jakości do ceny.
Tatoine
Napisano Ponad rok temu
Wojtek
Napisano Ponad rok temu
Coz, wypada tylko przytaknac. Native z ostrzem z S30V jest chyba EDC o najlepszym stosunku jakosci do ceny jaki spotkalem.
Wojtek
Tu się zgadzam w pełni i dodam od siebie: native z s30V jest najlepszym EDC bez względu na cenę !
Napisano Ponad rok temu
Myślałem o nim jako o sprzecie zastepczym, teraz jako o podstawowym EDC.
Naprawde polecam.
Napisano Ponad rok temu
W pajączkach podoba mi się przede wszystkim ich ergonomia. One po prostu leżą mi w ręku (nie wszystkie rzecz jasna). Wygodnie się otwiera, wygodnie tnie, a w kieszeni znikają. I mimo, że macałem całkiem sporo różnych noży, często wielokrotnie droższych, to nie znalazłem nic do czego by mi żywiej serce zabiło. Ale może ja jakiś nietypowy jestem, bo mam tę swoją Endurę od paru miesięcy (podchodziłem do jej kupna ze dwa lata) i totalnie mnie nie ciągnie do powiększania nożowej kolekcji. :wink:
K.
Napisano Ponad rok temu
Aktualnie uważam, że ich linia jest jedyna w swoim rodzaju, wyjątkowa, ergonomiczna, są bardzo precyzyjnie wykonane, mają szerokie zastosowanie, bardzo dobrze leżą w dłoni ................ i napewno pozwolę sobie w swoim żywocie na nie jeden zakup Spydera(ka)
Napisano Ponad rok temu
teraz tylko czekam na Native 3D
(ogolnie to na poczatku pajaczkowe noze wydawaly mi sie "bazarowe" 8) )
Napisano Ponad rok temu
Dzięki
Napisano Ponad rok temu
wersja 3D i obok normalna
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
pare slow o Nativie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
"On jest tak brzydki ze az kochany".
To tak w temacie urody "pajaczkow".
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu