Zabójstwo 13 -latka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ta, kare smierci powinny te łachmety dostac a nie dozywocie...a prawda jest taka ze pewnie dostaną po 15 lat z czego odsiedzą 10 (za pieniądze podatnikow oczywiscie) a pozniej ich uniewinnią za dobre zachowanie. ]
Właśnie o to chodzi, żeby nie wychodzili wcześniej za dobre zachowanie jeżeli popełnili tak poważne przestępstwo.Podczas odsiatki powinni pracować , rozbijać kamiennie a nie leżeć na łóżku i się opierdalać.TO MA BYĆ KARA, A NIE SENATORIUM!!
Napisano Ponad rok temu
Ten bzdurny pogląd nie sprawdza się w praktyce. Ja akurat zajmuję się zawodowo stosowaniem prawa karnego i niestety spotykam wielu ludzi, którym samo zagrożenie karą, czy "zarządzeniem wykonania kary warunkowo zawieszonej" po prostu wisi. W przypadku niektórych, nawet dotychczas niekaranych, ale mimo to bardzo zdemoralizowanych, jedyną funkcją kary, która ma jakiś sens jest ich eliminacja ze społeczeństwa: czasowa lub całkowita; dlatego jestem zwolennikiem kary śmierci.Problem nie w braku kary smierci lecz w nieuchronnosci kary.
Jakby przestepca wiedzial, ze za najdrobniejsza pierdole dosiegnie go kara (ale nie w zawiasach, tylko cos ciezkiego), to by sie 1000 razy zastanowil...
Odnośnie tych dwóch zabójców, to sprawcy przestępstw na dzieciach są bardzo źle traktowani w kryminałach, więc pewnie im tam kumple spod celi już zmieniają orientację seksualną, albo zrobią to prędzej czy później.
Napisano Ponad rok temu
No qrwa jak oni tak mają to ja się nie dziwie!! Do kamieniołomów ich wysłać a nie PAPU qrwa do wyreczka podawać!!! A ja, qrwa jego mać, za to płace!!!!
PRZYWRÓCIĆ KARE ŚMIERCI!! ZMNIEJSZYĆ STAN OSOBOWY W PIERDLACH!! I ROZJEBAĆ IM PRYCZE - NIECH QRWA NA ZIEMI KIMAJĄ!!!!
A te łepki to podejrzewam , że jak dorośli będą odpowiadali. Mają po 17 lat więc można względem nich stosować samkcje jak dla dorosłych.
Z drugiej strony to ja bym się zastanowił czemu oni kolesia wykończyli. Jaki był powód? Coś nie wierzę, że tak bez niczego podeszli, wymiana zdań i BUM - worek na głowę.
POZDRO&RESPEKT
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
choc jesli bylo to jakos przez przypadek czy cos w obronie to bez przesady kara smierci nie dla wszystkich i nie za wszystko, ale sa takie przypadki ze sie po prostu nalezy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zareczam ze po wyjsciu nikogo nie zgwalci
Napisano Ponad rok temu
Ale masz szansę wyjść, sprawdź dane ilu skazanych w USA wyszło dzięki testom DNA. Jak Cię usmażą prądem, to tylko pośmiertna rehabilitacja Ci zostaje.taaaak, a jesli jest dozywocie to sie nie boisz bo se zawsze mozna posiedziec do usranej smierci za kratami
Ostatnia sprawa z Polski. Na policję przyszedł Ukrainiec i zeznał, że obywatel X.Y (Polak) chciał mu zapłacić za zabicie sąsiada, po złożeniu zeznań się rozpłynął (lub wrócił do siebie ) X.Y. włóczony był po sądach trzy lata, wydał kupę forsy na adwokata, spędził parę miesięcy w areszcie, zanim sąd uznał, że właściwie to g... wiadomo i nie można na tak bzdurnej podstawie kogoś skazać.
W Polsce to nie Discovery Chanel, jak w Staliniźmie "zeznanie jest najważniejsze", choćby prawa fizyki, chemii czy biologii twierdziły inaczej (o ile ktoś je zrobi i nie spieprzy zebrania dowodów)
Napisano Ponad rok temu
J.
Napisano Ponad rok temu
Wreszcie ktos,kto umie argumentowac.
W Stanach jest tak,ze kary sie sumuja(tam czasami wychodza takie dziwadla,jak 200 lat itd.,ale nic).To jest dobry system,bo wtedy przy takich zbrodniach jak gwalt czy morderstow,nawet jesli koles wyjdzie,to bedzie w bardzo "podeszlym" wieku.
Poza tym ten przyklad podany przez "bachen'a" o tym chlopakuw Stanach jeszcze bardziej przekonuje mnie,ze kara smierci jest przesadnie surowa kara.Primo: co daje zabicie mordercy np. rodzinie ofiary? Tylko satysfakcje.Ale nie przywroci to zycia osobie,ktora zginela.
Secondo: trzeba ludziom dac druga szanse,poza tym moze sie przeciez stac,ze ktos zostanie skazany,mimo,ze przestepstwa nie popelnil.
Ludzie nie powinni przyjmowac nigdy roli kata i decydowac o zyciu lub smierci innych ludzi !
Napisano Ponad rok temu
I to jest w miare rozsądny pomysł, 20 lat ciężkich robót a jak to nie pomoże no to koniec :twisted: Wyrok kary śmierci powinien zapadać tylko w takich przypadkach, ale mordując dany cieć powinnien wiedzieć że jego może spotkać to samo.kara śmierci powinna obobiązywać np. w takim przypadku: koleś zgwałcił i zabił 2 dziewczyny, wychodzi po 20 czy 25 latach i po miesiącu znowu gwałci i zabija - dla takiego "cześc pan" Miał drugą szanse, jego pech - nie wykorzystał. :twisted: "
Ludzie nie powinni przyjmowac nigdy roli kata i decydowac o zyciu lub smierci innych ludzi !
No właśnie Piaba, ja to wiem, Ty to wiesz ale co z tymi którzy zabijają na ulicy bez żadnego powodu, ot tak...
Napisano Ponad rok temu
tak wiadomo ze resocjalizacja to bajka w wiekszosci przypadkow
Napisano Ponad rok temu
przychodzi psycholog do więźnia i rozpoczyna program resocjalizacji od prostego ćwiczenia:
- ja zacznę opowiadać bajkę a ty ją dokończysz - tłumaczy psycholog i mówi - babcia i dziadek posadzieli rzepkę
a na to więzień:
- rzepka odsiedział swoje a potem załatwił babe i dziada
resocjalizacja w więzieniach na pewno nie jest skuteczna - wręcz przeciwnie, to wlaśnie w więzieniu oprychy uczą się swojego "fachu".
a co do kar - sumowanie wyroków to świetny pomysł o ile oczywiście zdolność orzekania o winie znacznie się polepszy.
i ostania sprawa - do jasnej anielki więzienie to powinno być wieźienie a nie wczasy. śmiecie powinny czuć że to ma być kara a nie nagroda.
WPROWADZIĆ CIĘŻKIE ROBOTY
Napisano Ponad rok temu
No właśnie Piaba, ja to wiem, Ty to wiesz ale co z tymi którzy zabijają na ulicy bez żadnego powodu, ot tak...
Dlatego takich ludzi sie zamyka i izoluje od spoleczenstwa i to jest najlepsza kara.
Napisano Ponad rok temu
ano kara smierci daje to, ze to i tak juz biedne panstwo nie bedzie bulic za utrzymanie tego typa przez kilkadziesiat lat
MAdhornet,nie podchodz do tego tak rozszczeoniowo! Przeciez nie mozna zabijac wiezniow tylko,zeby panstwo mialo wiecej kasy.Kasy w Polsce nie ma,bo niektorzy ministrowie chowaja pieniadze z budzetu swojego resortu do kieszeni.Zeby zabijac ludzi dla kasy,to juz jest naprawde zalosne.Znizylibysmy sie wtedy na poziom platnych mordercow.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
slabiutki argument...oto kontrpropozycja: nie mordujemy wiezniow tylko prywatyzujemy wiezienia i tak ustalamy przepisy zeby mogly stac sie dochodowymi. dzieki temu sytuacja sie odwraca. jestesmy na wiezieniach do przodu a nie do tylu i na ew. karze smierci bysmy tracili :roll: poza tym tak jak mowi piaba: mordowac kogos z tego powodu iz zal nam kapusty na jego utrzymanie jest dosyc niska pobudka. ja takich na przyklad nie mam i czulbym sie wrecz upokorzony taka propozycja.ano kara smierci daje to, ze to i tak juz biedne panstwo nie bedzie bulic za utrzymanie tego typa przez kilkadziesiat lat
tak wiadomo ze resocjalizacja to bajka w wiekszosci przypadkow
slucham dalej: co daje kara smierci?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
samoobrona...
- Ponad rok temu
-
Bić się czy nie?
- Ponad rok temu
-
Jaką broń zabrać?
- Ponad rok temu
-
akcje w sylwestra
- Ponad rok temu
-
Podawanie ręki jako forma rozpoczącia ataku
- Ponad rok temu
-
Honor na ulicy
- Ponad rok temu
-
statystyki o skinach etc.
- Ponad rok temu
-
Z zycia wziete...
- Ponad rok temu
-
Badz jak rottweiler!! Co za system, co za teksty!
- Ponad rok temu
-
Granice obrony koniecznej
- Ponad rok temu