Skocz do zawartości

Zdjęcie

akcje w sylwestra

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
52 odpowiedzi w tym temacie

budo_kurm28
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1261 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: akcje w sylwestra

A co,mam się od razu dać zaj...ć?Życie jest niebezpieczne i wolę mieć bagnet,niż nic.Raz się przydał(opisywałem to w maju 2003),ale nie nadymam się jak paw z tego powodu.Niech nikt nie ma mnie za ulicznego macho.Wiem,że to wielka loteria-raz trafia się na szczawi,którzy uciekają na sam widok(tak miałem ja)innym razem mogą być nawaleni,naćpani i nic sie nie da zrobić.Zdaję sobie sprawę ze wszystkiego-ze wszystkich możliwych konsekwencji posiadania tej zabawki.Nie traktujcie mnie jak zbyt pewnego siebie palanta.Co ma zrobić mały,chudy osobnik ze zje...ym kolanem(stąd kiepsko biegam)?Pozostaje mi próbować(a nuż się uda),a jak nie to trudno.LIFE IS BRUTAL.PS:Mam nadzieję,że wszyscy się wzruszyli :cry:
J.

hehehe - myślę, że poczuciem humoru więcej zdziałasz niż tym nożem ;-)
nic do ciebie nie mam - to było w kwestii formalnej.

co do wzruszenia - do łez stary do łez :) :) :) :) :)
  • 0

budo_jeff
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 112 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A to co mnie boli polega nie na tym,że ich nie poszatkowałem tylko na świadomości własnej bezsilności.Wiem,że przy samych obelgach nie wypada reagować.A mało przyjemnie jest być zelżonym szczególnie nieciekawymi słowy i to w swojej okolicy.To tyle o moim "moralniaku".Po prostu zwykły brak doświadczenia.
J.
  • 0

budo_el primo
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 631 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

kurm28 - bardzo mądre słowa.Kiedyś byłem jednym z fanów noszenia sprzętu do obrony własnej...ale parę sytuacji w zyciu mi zmieniło poglądy...nie mówię teraz absolutnie o konsekwencjach prawych pocięcia kogoś czy znalezienia przy tobie noża przez policję przybyłą na miejsce bójki...ale o tym co następuje po wyjęciu kosy...to jest koniec wszekich negocjacji, koniec możliwości odwrotu...to jest sytuacja w której za szali kładziesz swoje zycie i zycie wszystkich ludzi będących z tobą w tym momencie.Na widok noża obie strony po prostu przenoszą agresję na inny nieco poziom.
Oczywiście JEFF czasem są sytuacje w których nóż teoretycznie by sie przydał.Ale ja wolę dostać z łokcia niż kosą.A wyjęcie noża bardz bardzo łatwo moze skończyć sie poważnie.NIE LICZCIE że kogoś postraszycie.Że na widok noża spierdoli gdzie pieprz rośnie.Może tak a może nie...moim zdaniem ryzyko jest zbyt duże...

A co do sylwestra - powiem tylko ze było pogotowie, policja, klucze do kół, krzesła, pręty, kije, tulipany i noże...akurat sie rozrywkowi ludzie ze śląska i wielkopolski spotkali na jednej imprezie...niezła adrenalina ale nie zyczę nigdy i nikomu tekiej akcji

Pozdrawiam
El Primo
  • 0

budo_robertp
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2164 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

.Co ma zrobić mały,chudy osobnik ze zje...ym kolanem(stąd kiepsko biegam)?Pozostaje mi próbować(a nuż się uda),a jak nie to trudno.LIFE IS BRUTAL.PS:Mam nadzieję,że wszyscy się wzruszyli :cry:
J.

Zdziwisz sę, ale tu dużo osób ma zrypane kolana (ja też przed nikim uciec nie dam rady). Co do małości, to dzięki treningowi trochę urosnąć można, niski a barczysty, to lepsze niż niski i chudy :-)
Tyle, że "najpotężniejszą bronią jest ludzki umysł"
Poczytaj trochę postów na "Samobronie kobiet" - bo tam jest najwięcej o psychologii ataku, agresji itd.
Kiedyś w Budokanie był niezły artykuł "Taktyka chodnika" o zachowaniach w takich kiepskich sytuacjach. Możesz też zajrzeć (kupić?) do książki Pawła Droździaka & spółka "Badź bezpieczna" - jest dla kobiet, ale chodź one są z Wenus a my z Marsa, to mamy sporo wspólnego (i dzięko Ci Boże za te drobne różnice ;-) )

Pewnie, że czasem słowa nie wystarczą, tylko bagnet Ci daje bardzo małe pole manewru. Nie jestem żadną wyrocznią, ale jak sporo osób na forum, noszę dwie bronie
-yaware (inni teleskop. kastet, gaz) coś czym możesz się posługiwać na full, bez limitu, z małym ryzykiem zostawienia trupa.
-nóż (folder, albo stały lub pazurek) na wypadek sytuacji ostatecznych
A Ty masz tylko armatę i możesz dumać kiedy ją wytoczyć
Czy już ...
-na jednego, ale dużo większego
-na dwóch, trzech ....? mniejszych
  • 0

budo_yak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1087 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

no wlasnie o to mi w sumie chodzilo, tylko nie potrafilem tak tej mysli pieknie przelac na ekran jak robert :) po prostu bagnet mi sie kojarzy z jakims dlugowlosym, chudym, spokojnym psycho killerem :twisted:
  • 0

budo_vercengetoryx
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 465 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A nóż ten drugi nóż, wyjmie go i już! :) Gorzej jak kogoś się sprzętem sprowokuje i wyjmie swój, a jak jeszcze ma troszki umiejętności 8O
A na sylwka jakiś burak pluł się do kumpla z sekcji, zaczął go szarpać, kumpel mu wszedł w nogi i szybciutko prszytubował. Potem gościu nasłał na kumpla jakiegoś "starszego", który okazał się znajomym i sam dostał tube za złe intencje :)
Tak to bywa, zły zawsze przegrywa(w filmach :) )
Bym zapomniał dodać texty jaki kumplowi te menelit rzucił:
"życie Ci nie miłe !"
heheheh, napradwe śmieszne...tak to już jest gdy trza se jakoś ego podreperować :)
  • 0

budo_jeff
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 112 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dzięki za konstruktywną krytykę i dające do myślenia rady :idea: Może i faktycznie powinienem zmniejszyć kaliber.Forum BUDO spełnia swoje zadanie :D .Pozdrawiam
J.
  • 0

budo_ksiaze
  • Użytkownik
  • Pip
  • 18 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a ja zaliczylem maly lomot i niewiem od kogo i za co wygladalo to mniejwiecej tak ze szedlem sobie i zobaczylem ze jakis 3 dresow wyzywa sie z moim kolega wiedz poszedlem skatrolowac co sie dzieje az tu nagle ruszyli na niego wiedz wbieglem pomiedzy nich zeby nie niszczec takiego fajnego wieczoru ale dostalem w glowe potem jeszcze z 2 w tyl glowy bo po wym jednym zrobilo mi sie troche ciemno przed oczami i kucnolem i jakos tak dziwnie znalazlem sie to nich tylem a na zakonczenie z dwa male kopniaczki w uda i tak oto zaczolem ten nowy rok z sniakami na nogach i troche pobalala mnie glowa ale przynajmniej mam nowe doswiadczenia

Pozdrawiam
  • 0

budo_yak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1087 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

to dopiero pozytywne myslenie. pobili chlopaka a on sie z doswiadczenia cieszy. gratuluje, lecz polecam jakis inny sposob bo mozesz nie dozyc wieku w ktorym bedziesz mogl sie nazwac doswiadczonym wyjadaczem :)
  • 0

budo_madhornet
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 394 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

eee no co ty... dobry wpierdol nie jest zły
oczywiscie zartuje, ale lepiej ze nie ma moralniakaze ich potem z sztacheta nie szukal albo co
  • 0

budo_ksiaze
  • Użytkownik
  • Pip
  • 18 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a co sie mam zalamywac :D jak to sie mowi raz na wozie raz pod wozem
a z drugiej strony to bylo w takiej malej miejscowosci na kaszubach wiedz wiadomo jak to jest z miejscowymi :? a do sniakow to jestem przyzwyczajony :twisted:
  • 0

budo_puczek82
  • Użytkownik
  • Pip
  • 33 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Najlepszy nr. na sylwestra jest taki-Idziesz do gościa z otwarymi rekami i uśmichniety mówiąć np.Wojtas wszystkiego najlepszegoa on to samo i sru mu wtedy z bani i po temacie :)
  • 0

budo_jani
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 609 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ejj..... do mnie większość kumpli mówi Wojtas... :) :) :) ... kurde boję się Ciebie :D :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024