Tanie a dobre noże.
Napisano Ponad rok temu
Wątpie czy kiedykolwiek kupie nóz za ponad 100zł niemówie juz 300$$ hehe ; )
Więc znacie coś dobregi tanieg max do 50zł ? i dstepnego ; )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W swojej roli spisują się wyśmienicie!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kopromed wz. 8
a jesli bardzo ni chcesz przekraczac tych 50 zl, to za 51 zl masz wz. 9
Wojtek
Napisano Ponad rok temu
Np ten:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- czy uzyc go do drobnych prac "polowych" odcac sznurek czy takie tam.
Chodzi mi bardziej o siakis scyzorykowty z blokada czy coś, myslałem o szponach ale mnie ceny wyniszczyły ; )
-wój- : Nóz do obierania ziemiaków mam i jest bardzo dobry ; P [kupiłem w realu ]
foetus : zastanowie sie nad Twoja proposycje jak bede w niedziele to skocze na targ : P
sid: w sumie chyba dobrym rozwiazaniem były by te maggajwera scyzoryki ; P
Vince: wiem ze sie nieznam ale ja niewidze róznicy w nożu za 90 dych a 50 dla mnie to jest podobne niewnikam w stale stopy jaka racza czy sie slizga czy nie itd., pzrecież nóż to nie dziewczyna ; P
Napisano Ponad rok temu
CRKT Bear Claw
Camillus Cuda Arclite
oba mozna na szyi nosic :>
Napisano Ponad rok temu
bear claw - tutaj
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
cuda arclite np... tutaj
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
walnolem sie o 15zł :>
Napisano Ponad rok temu
jak chcesz scyzoryk na wypady to w tych granicach cenowych wybierz cos z Victorinox'a....to naprawde baaaaardzo dobre scyzoryki.....a bear claw'a.... Xarr to bym sobie podarowal....za miekka i zbyt szybko tepiaca sie stal....dobry to on jest do ciecia kartonow (wchodzi jak w maslo) tyle ze po 2 dniach pracy w nich trzeba ostrzyc (sic!) i do szpanowania....design na 5 = jakosc stali do bani (do stali chirurgicznej V-inoxa ma sie nijak) przy tym profilu ostrza zreszta zytel jako okladzina tez (ciezar = w koncu to pazur...powinien byc leciutki...bo tego po tygodniu na szyi masz dosyc)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bear claw to taki self defender - nie musi byc caly czas ostry - wystarczy ze bedzie ostry ten jeden raz ... mozna by sie jeszcze klucic co do wartosci bear clawa jako narzedzia do samoobrony :> ale mowie ogolnie ... ja tam dla niego zastosowania jako EDC zabardzo nie widze ...
dlatego zaproponowalem tez arclite - typowy utility ... zreszta stal prawie ta sama tyle ze w wydaniu Camillusa :> no moze ciutes lepsiejsza ... i na plus jeszcze ta kydexowa pochewka ...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
narcyz : o taki Opinel[?] to ciekawy do 30zeta
slaw : na nacpanych dresów nalepsze są buty... do uciekania hehe ; )
Dzięki chłopaki za dobra fachowa pomoc ; )
Napisano Ponad rok temu
a oczym ja mowie....gazem po oczach i spierdelamento....takie pomysly jak wbijanie komus czegos w tylek w realu to utopiaslaw : na nacpanych dresów nalepsze są buty... do uciekania hehe ; )
na twoim miejscu to powaznie bym sie zastanowil nad V-inoxem ktoryms jak pisalem (zreszta nie tylko ja)....to sa naprawde dobre i solidne scyzoryki....w tej cenie chyba nie znajdziesz nic lepszego...a i kubotan z tego niezly jest
a o 'walce' nozem to zapomnij....zobaczysz ze wrocisz do niej jak dojrzejesz do cen i cie oswieci ze jak chodzi o walke o zycie to sie nie szuka osczednosci po 50 zeta :twisted: jak ma od tego zalezec zycie twoje lub kogos....ale do tego trzeba dojrzec 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I jedno spostrzezenie noz jest fajny tylko nalezy uwazac przy uzywaniu w wilgotnych warunkach poniewaz wtedy derwno "nasiaka" i ciezej ostrze chodzi.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak przechowujecie kolekcje
- Ponad rok temu
-
3 ulubione noże
- Ponad rok temu
-
Cheap Sebenza
- Ponad rok temu