Tanie a dobre noże.
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdrawia z lampka wina w dloni
Napisano Ponad rok temu
gdyby produkowali balki to Vince pewnie olal by herbertza
hehe a jak
Xarr: jee jaki fajny ten balisong, na dole po prawej o ostrzu w takim smiesznym ksztalcie ... co to za model i gdzie go mozna dostac ?
Napisano Ponad rok temu
A panuje tutaj opinia, ze chisel to nie za bardzo utylitarny ksztalt na edc.
I od razu info dla kolegi zlotyelf w razie jakby nie wiedzial:
Szlif Chisel Grind - w przekroju przypomina dłuto. Z jednej strony ostrze jest całkowicie płaskie, zaś z drugiej ma szlif płaski, zwykle od połowy ostrza. Jest to szlif stosowany w zasadzie tylko w "ekstremalnych" nożach taktycznych z klingą tanto, gdzie użytkownikowi zależy głównie na wytrzymałości. Takie ostrze z pozoru nie sprawia wrażenia bardzo ostrego, ale mając przez chwilę w ręku nóż Emerson SpecWar Tanto przekonałem się, że wystarczy mocniej dotknąć ostrza, a wchodzi w palec jak w masło...
*
* material zaczerpniety z [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Wierz mi.....rozpłynie sie 8)Xarr : "moze dla machacza balkami to on "da rade" posluzyc przez jakies 3tygodnie ... " nieczaje czemu miałby tak krótko wytrzymać ? przeciez się nie rozpłynie
Napisano Ponad rok temu
Xarr: jee jaki fajny ten balisong, na dole po prawej o ostrzu w takim smiesznym ksztalcie ... co to za model i gdzie go mozna dostac ?
aaaa teraz to nie wiem gdzieniegdzie widzialem jeszcze dostepne wersje z D2 ale bez Spring Latcha poszukaj a znajdziesz ;-P kkekekekekkee
Napisano Ponad rok temu
Chciałbym zakupić nóż (ze składanym ostrzem) najlepiej mały/średni taki żebym mógł go nosić na codzień w kieszenie. Zastosowanie...hmmm..."domowe" Dysponuję kwotą 250 zł :? Przeglądałem troche internet i wybrałem nastepujące noże:
Spyderco Dragonfly Lightweight, Plain
Eickhorn Gentleman-I Placid / Gentleman-I Stout
CRKT - ??? jaki?? z tego co pisze na forum są to dość dobre noże za niewygórowaną cenę....
Proszę o radę. Na nożach się nie znam w ogóle..... :?
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
A co myślisz o Eickhornach??
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
spuud
pozdrawia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdrawia
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdrawia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdrawia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
heheh bylem swiadkiem jak machacz ...cwiczac ..degraduje takiego balka
otoz kolego przy extremalnym i ciaglym machaniu takim balkiem skraca sie jego zywotnosc.....tworza sie bezpowrotne luzy (wszak sa to nity )
czasem sie moga zlamac...ogolnie wszytko klekoczepozdrawiam
No- bez przesady - kowadełko, lekkie puknięcie młotkiem w nit i luzy znikają, proszę tu koledze nie robić wody z mózgu..., bo jeszcze się do balików zrazi :wink: :wink:
Pzdr.
-wój-
Napisano Ponad rok temu
ah sorki za spam, ale przypomnialem sobie cosik w sprawie herbertza jako edc... Otoz przez jakis czas (ee.. 2 dni) bylem wlascicielem wersji tanto z zabkami i ona byla chisel
A panuje tutaj opinia, ze chisel to nie za bardzo utylitarny ksztalt na edc.
Noo- tak się złożyło że mam to-to i częściej nim ciacham coś w warsztacie niż macham - jest O.K., tylko trzeba się przyzwyczaić, bo faktycznie - grubaśna klinga, jednostronny szlif - ciutek inna technika cięcia, ale całkiem spoko - za tę kasę...
A przy tym - jak zajebiście wygląda :wink:
Pzdr.
-wój-
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak przechowujecie kolekcje
- Ponad rok temu
-
3 ulubione noże