Nigdy nie próbowałam Ale wiesz za jakies 3 lata kto wie :wink:To ty Jusi niezła siłaczka jesteś. Podkowy też łamiesz? :wink:Nie no!Jakie tam babskie?! Babskie to nie pompki Prawdziwe męskie ;P Łabądku w jakim czasie? eee nie wiem byłam zaspana
Gambitku złamał się
bokken
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jeja jeja, i tak to jest z tymi babami :wink: ledwie ludzie zaczną konkretami sypać, np. o jakimś aikido czy coś, a już jakieś bzdety w eterze... :roll: hallo jest tu chyba coś takiego jak priv nie można by założyć jakiegoś osobnego forum na dyrdymały dla nadmiernie rozgadanych :twisted:Co to za dyskusje ? mialo byc o bokkenach a sa pompki babskie nie babskie . I ty Szczepanie przeciwko mnie z tym bigosem. Mowcie o bokenach !!!
Napisano Ponad rok temu
Istnieje coś takiego, zwane #mma :wink:
No ale wracając do tematu bokenów!
Podsumowiując: Najlepiej kupić u Smila ;P
Napisano Ponad rok temu
i mi właśnie taki bokkenek wkrótce ma przynieść Mikołaj, Gwiazdorek czy jak mu tam :wink: myślę, że do godzilli mi daleko i jakoś ze strachu się nie trzęsę, :shocked!: :twisted: że go zaraz rozwalę, a jeśli to się stanie, niechybnie dam tu o tym znać :wink: :twisted:
Widziałaś jak się złamał czy tylko plotki rozpuszczasz??? U mnie mają takie, nikt nie narzeka na jakość, swój taki sam pożyczyłem kumplowi z karate jak jechał na obóz był bardzo zadowolony(...)Ponoć te brązowe (z Tajwanu?) sie szybko łamią
Napisano Ponad rok temu
Poza tym sa za lekkie i zle wywazone. Normalnie, trening bronia oprocz walorow estetycznych(Hi MrSmail!) ma rozwijac i zmieniac fizyke ciala.
Napisano Ponad rok temu
Tracisz kase, na te brazowe tajwanskie bokeny, Maya. To straszne badziewie. Juz nie mowie, ze drzazgi z niego leca juz na drugim treningu.
Z mojego jeszcze nie poleciały, choc jest poobijany ale cały w 100 procentach, a treningów juz przeszedł sporo. Może za słabo uderzam
Napisano Ponad rok temu
hm, hm, mi tam Gambitowi lepiej z oczu patrzy i zaryzykuję :wink:Z mojego jeszcze nie poleciały, choc jest poobijany ale cały w 100%, a treningów juz przeszedł sporo. Może za słabo uderzamTracisz kase, na te brazowe tajwanskie bokeny, Maya. To straszne badziewie. Juz nie mowie, ze drzazgi z niego leca juz na drugim treningu.
może 8O dostałeś bokenkiem w jakąs wrażliwą część ciała, że obawiasz się takich konsekwencji :wink:No ale my cwiczymy bronia w sposob bardzo kontaktowy.....to moze mam zwichnieta perspektywe.
(a najlepsze jest to, że przed chwilą z ust własnych pewnego użytkownika usłyszałam, że są ciężkie i dobrze wyważone, why :roll: ).Poza tym sa za lekkie i zle wywazone.
ja nie wiem, może za dużo czytam między wierszami, ale czy Szczepana kręci Smail przestraszony :wink:...oprocz walorow estetycznych (Hi MrSmail!)...
Napisano Ponad rok temu
to chyba znaczyło, że takie są ok, prawda a te brązowe są niby z dębu japońskiego, tylko że czerwonego... to mam do jasnej ciasnej nadzieję, że babce z małym bicepsem na początek wystarczy. damy radę! a jak nie to powtarzam będę się kajać publicznie, żeby każdy o tym wiedział i zwrócę honorek każdemu kto przed nimi przestrzegał :twisted: (a mówił ktoś, żeby uczyć się na cudzych błędach, bo życia nie starczy, żeby samemu popełnić wszystkie, ale ja muszę się sama przekonać, bo niedowiarek jestem :twisted: )Bokken z białego dębu japońskiego i bokken iwama .
Napisano Ponad rok temu
Szanowny Szczepanie,Poza tym sa za lekkie i zle wywazone. Normalnie, trening bronia oprocz walorow estetycznych(Hi MrSmail!) ma rozwijac i zmieniac fizyke ciala.
W imieniu swoim oraz całej aikidocko-vortalowej braci chciałbym prosić Ciebie, byś troche uważał przy zmienianiu fizyki swego boskiego ciała. :wink:
Dawno już wiadomo, iż szkielety łuczników angielskich poległych pod Hastings poznaje się po zdeformowanych kościach, właśnie poprzez częste używanie tak słynnych, niosących smierć w średniowieczu łuków, więc prośba moja jest taka:
- zmieniaj fizyke ciała ale nie deformuj .
Ale z drugiej strony inżynieria genetyczna tak szybko się rozwija, iż może zdążą.....
Pancer (z przerażeniem oczekujący Twojej następnej wizyty )
Napisano Ponad rok temu
Polskie bokkeny za ok. 30 zł. wytrzymują trochę czasu , kiedy tłuką się między sobą . Odradzam bokkeny z mahoniu ( kosztują ok.50 zł.). Są ładne ale do jednorazowego kontaktu .to chyba znaczyło, że takie są ok, prawda a te brązowe są niby z dębu japońskiego, tylko że czerwonego... to mam do jasnej ciasnej nadzieję, że babce z małym bicepsem na początek wystarczy. damy radę! a jak nie to powtarzam będę się kajać publicznie, żeby każdy o tym wiedział i zwrócę honorek każdemu kto przed nimi przestrzegał :twisted: (a mówił ktoś, żeby uczyć się na cudzych błędach, bo życia nie starczy, żeby samemu popełnić wszystkie, ale ja muszę się sama przekonać, bo niedowiarek jestem :twisted: )Bokken z białego dębu japońskiego i bokken iwama .
Napisano Ponad rok temu
Za pozno! Pancerze, serdenko Za pozno!!!! Deformacje juz wystepujaPancer (z przerażeniem oczekujący Twojej następnej wizyty )
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio znalazłem ofertę w internecie bokken z mahoniu za 30 zł "niby tajwański". Rzeczywiście ładnie to on wygląda, ale jaki jest w użytkowaniu to nie wiem.
Napisano Ponad rok temu
znaczy sie to zdjęcie w avatarku to daleka i nieaktualna przeszlość przestraszony 8O :shocked!: przestraszony :wink: Aż boje sie jak dasz swoje zdjecie przed porannym make up'em :wink:Za pozno! Pancerze, serdenko Za pozno!!!! Deformacje juz wystepuja
Pancer (z przerażeniem oczekujący Twojej następnej wizyty )
Napisano Ponad rok temu
hm, hm, mi tam Gambitowi lepiej z oczu patrzy i zaryzykuję :wink:
No jak tak patrzę na avatar swój i naszego szanownego moda (cholera znów ten srypt Wazelina 1.0 się włączył ) To szczerze mówiąc wolałbym spotkać Szczepana a nie samego siebie.
Co do bokkenów, to sprawa ma sie podobnie jak z dobrym iaito, jak nie masz większej gotówki, to niestety trzeba kupić sprzęt gorszej jakości. Nie zły w ogóle, ale gorszy, no i oczywiście być przygotowanym na to że może się rozlecieć szybciej Ale jak się nie ma co sie lubi to się lubi co się ma.
Osobiście zaposiadam już dwa bokenny, jeden ten z ciemnego drewna (tajwański), drugi dostałem w prezencie, i szczerze mówiąc nie wiem co to za drewno, skąd to to i ile to to kosztowało ale tez sprawia dobre wrażenie, dopiero jak go przetestuje będę wiedział co i jak.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja nie oferuje tajwanskich bokkenow :-)
ja oferuje najlepsze :-)
tak powaznie to puki co tylko raz mialem taki bokken w lapkach i zrobil na mnie bardzo pozytywne wrazenie, znacznie lepsze niz tajwanczyk
zreszta ufam bezgranicznie mojemu dostawcy, ktory niech pozostanie moja tajemnica :-)
Napisano Ponad rok temu
Maya, ty masz taki piekny nick.... 8)może 8O dostałeś bokenkiem w jakąs wrażliwą część ciała, że obawiasz się takich konsekwencji :wink:
KOnskwencje sa proste - jak sie bokken lamie, to traci swoje wlasciwosci wojenne, nie mowiac juz o drzazgach, ktre wlaza pod paznokcie
Nie badz taka cwana bestia :twisted: :twisted: :twisted: i nie wyrywaj cytatow z kontextu - dobrze wiesz ze chodzilo o strone estetyczna cwiczenia broni, a nie brodacza Smaila.ja nie wiem, może za dużo czytam między wierszami, ale czy Szczepana kręci Smail przestraszony :wink:
Jak sie cwiczy bokken bez kontaktu, to wytrzymalosc broni nie ma znaczenia, prawda MrSmail? :wink: Wtedy estetyka GORA!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
KOnskwencje sa proste - jak sie bokken lamie, to traci swoje wlasciwosci wojenne, nie mowiac juz o drzazgach, ktre wlaza pod paznokcie
Szczepanie, cyba dzieki tym drzazgom to dopiero nabiera wlasciwosci wojennych
dobrze wiesz ze chodzilo o strone estetyczna cwiczenia broni, a nie brodacza Smaila.
no nie wiem nie wiem sam sie chwile zastanawialem
Jak sie cwiczy bokken bez kontaktu, to wytrzymalosc broni nie ma znaczenia, prawda MrSmail? :wink: Wtedy estetyka GORA!!!!!!
oj zanim sie to bezkontaktowe arcymistrzostwo osiagnie, to trzeba troche sie postukac...
Estetyka jest tez wazna, ale wazniejsze sa rzeczy od niej i od stukania kijkiem o kijek takze...
a zreszta jak przyjedziesz zas do polski to se wezmiemy kijki i popykamy.
bedzie wiadomo co jest wazne u Ciebie a co u mnie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
O gadulstwie aikidockim
- Ponad rok temu
-
Kopnięcia i obrona przed nimi w Aikido.
- Ponad rok temu
-
przedstawicielstwo idokan na polske
- Ponad rok temu