40 lecie shihana Słopeckiego
Napisano Ponad rok temu
jakieś komentarze?
pokaz do muzyki w wykonaniu niemieckich instruktorów nikogo nie zachwycił? bo mnie szczęka opadła z wrażenia kapitalnie dopasowane techniki do muzyki, rewelka jeśli chodzi o zmianę tempa od b. szybkich i dynamicznych do powolnych wręcz taichi-mańskich, swoją drogą to aktorstwo też niezłe (te powykrzywiane twarze :wink: )
shihan Brust też super! kark boli mnie do dziś
a co wy sądzicie?
Napisano Ponad rok temu
no jakoś nikt (poza Tafią i Mursim) się nie kwapi żeby skomentować niedzielne seminarium, jakieś wrażenia na gorąco? no co jest? nikogo więcej tam nie było?
jakieś komentarze?
pokaz do muzyki w wykonaniu niemieckich instruktorów nikogo nie zachwycił? bo mnie szczęka opadła z wrażenia kapitalnie dopasowane techniki do muzyki, rewelka jeśli chodzi o zmianę tempa od b. szybkich i dynamicznych do powolnych wręcz taichi-mańskich, swoją drogą to aktorstwo też niezłe (te powykrzywiane twarze :wink: )
shihan Brust też super! kark boli mnie do dziś
a co wy sądzicie?
Bruns nie Brust - Herbert Bruns
Takie pokazy to u nich na kazdych galach chleb powszedni. Przez kilka lat przygotowuja jakies uklady potem szlifuja.
Niemcy cwiczenie traktuja jako dobra rozrywke i rekreacje a nie sport do bycia niepokonanym i kaleka w wieku 30-40 lat
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
R
Napisano Ponad rok temu
Instruktorzy z Niemiec:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ich pokaz:
Pozostale
Napisano Ponad rok temu
Trening prowadzony przez Herberta Brunsa był interesującym doświadczeniem. Niemcy pokazali dobre ju-jitsu, pełne technicznych ciekawostek. Przy okazji był to, w pozytywnym tego słowa znaczeniu, na prawdę niezły show, mający cechy profesjonalnej prezentacji.
Może się mylę, ale wydaje mi się, że uczestnicy reprezentowali dosyć kiepski poziom... znajomości języków obcych, o czym może świadczyć choćby nieład podczas rozgrzewki. Tym bardziej należą się słowa uznania dla trenera Chełstowskiego, który podjął się tłumaczenia objaśnień Gości i bardzo dobrze wypadł w tej roli, przyczyniając się do lepszej organizacji imprezy i pełniejszego skorzystania z treningu.
Pokaz dzieciaczków prowadzonych przez Urszulę Zalewską-Dudek był uroczy , co z resztą już padło na forum. I bardzo żałuję, że po przerwie już nie wróciłem...
Martius, widziałem, że pracowałeś trochę z aparatem . Masz może jakieś zrobione przez siebie fotki? A może znajdą się całe "empegi" z technikami?
Pozdrowienia,
M.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
koleś robi, chyba shiho nage a uke se stoi i prawie ziewa!!!! pięć razy by go zabił zanimby dokończył technikę!!!
ludzie! a gdzie kontrola, agdzie wychylenie....
Napisano Ponad rok temu
przejrzeniu kolejnych fotek załapałem że to staż akrobatów a nie SW
wię proszę o wybaczenie za moje docinki z poprzedniego postu...
Napisano Ponad rok temu
i shihan Mariusz B.
on to sie wszedzie wkreci...
Napisano Ponad rok temu
Ale o co ci chodzi, Marcin? Co ty wymagasz od niemcow? A po drugie to jest jj , cwicza statycznie i nie zawracaja sobie takim duprelami jak wychylanie czy kontrola, bo i po co? Przeciez oni robia gimnastyke artystyczna, nie widziales jakie figury wala na kilku pierwszych zdjeciach?taaaaaaa nieźli Ci niemieccy instruktorzy!!!!!!!!!!!
koleś robi, chyba shiho nage a uke se stoi i prawie ziewa!!!! pięć razy by go zabił zanimby dokończył technikę!!!
ludzie! a gdzie kontrola, agdzie wychylenie....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Powiem ci szczerze ze smiech mnie zabil, ale nie chcialem poruszac tematu, wiesz, etykieta, takie sprawy... :wink:
Napisano Ponad rok temu
i dobrze jest
btw. a, ze nie widzielismy to nie powinnismy sie tu udzielac
Napisano Ponad rok temu
Druga sprawa Panowie Hakamowcy - w ju-jitsu jest cos takiego ze jak cos komus nie odpowiada zawsze mozna na macie posparowac o czym wiekszosc hakamowcow z jj nawet nie wie nie mowiac juz o hakamowcach z aikido I ta stara metoda rozwiazuje wszystkie niejasnosci. I tak i tutaj co niektorzy uczestnicy stazu wolny czas w czasie przerwy wykorzystali na sparringi.
Przynajmniej Ci Niemcy nie ubierali sie jak panienki i wiedzieli ze prawdziwy mezczyzna chodzi w spodniach
Napisano Ponad rok temu
jeśli dobrze kojarzę zdjęcia to gostkowie wtedy właśnie tłumaczyli jakieś mocno pokombinowane techniki (zmiany kierunków obrotów ciała itp. ciężko mi to nawet nazwać po japońsku) i raczej nie było to shiho nage
kurcze ja nie wiem czy chociaż raz shiho nage się pojawiło na stażu...
fakt pojedyncze zdjęcia oderwane od całej techniki wyglądają głupawo
natomiast Szczepanie masz rację my robimy jj czyli bardzo statyczne techniki, niezwykle powolne, w zasadzie staramy się nie ruszać podczas ich wykonywania( bo po co się pocic) aczkolwiek są widowiskowe, nie to co wasze śmiercionośne tenkany :wink:
Napisano Ponad rok temu
Panowie... jak Wy wszystko wiecie, no nic tylko sie poklonic.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Terminy!!
- Ponad rok temu
-
Co było pierwsze?
- Ponad rok temu
-
Ju-jitsu i shiatsu (oraz inne formy medycyny naturalnej)
- Ponad rok temu
-
Kata w JJ ?
- Ponad rok temu
-
Suiraken-kamae
- Ponad rok temu
-
Ju-jitsu. Apel.
- Ponad rok temu
-
Nazwy technik