O ile się nie mylę to dalej większość piwa (przynajmniej tych lepszych marek) w Chinach jest produkowana według tradycyjnych metod i z przepisowych naturalnych składników czyli słodu jęczmiennego i chmielu, gdzieniegdzie na oryginalnym niemieckim sprzęcie (nie śmiać się, u nas i w Europie jest wiele browarów ze sprzętem z XIX wieku i tylko im to na dobre wychodzi).
zapomniale sie wypowiedziec na ten temat, coz starosc nie radosc i skleroza nadchodzi....
dwa lata temy bylem tlumaczem dla ludzi co browar ogladali i poogladelem sobie jak Chinczycy robia piwo wiec zapewniam Cie Wosiu ze niemieccy zalozyciele sie w grobach przewracaja...
oni je robia z....RYZU!!!!!!!!!!!!!!!!!
chmielu i i slodu to tam mnie niz 30 % i w dodatku zapomnij o starych niemieckich recepturach....
browary maja nowoczesne maszyny ktore sobie pokupowali a zdaniem specjalisty dla ktorego tlumaczylem to w ogole nie patrafia ich w pelni wykorzystac bo zle je wyskalowali...