Tak w ogole to publikowanie korespondencji bez zgody wlasciciela jest karane :roll:
Doskonałe teksty nt ulicy...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak w ogole to publikowanie korespondencji bez zgody wlasciciela jest karane :roll:
Uzasadnij to. :twisted:
Art. 267 KK Wystarczy takie uzasadnienie
Napisano Ponad rok temu
1) Niejasne sforumułowania.
2) To nierealne.
3) To poczta elektroniczna.
4) Mogę robić co chcę z mailem - bo jak ktoś do mnie pisze - to już jego problem. Mógł nie pisać.
Art. 267.
§ 3. Tej samej karze podlega, kto informację uzyskaną w sposób określony
w § 1 lub 2 ujawnia innej osobie.
§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1-3 następuje na wniosek pokrzywdzonego.
DOC] Kodeks Karny (nowy)
Format pliku: Microsoft Word 6 - Wersja HTML
USTAWA. z dnia 6 czerwca 1997 r. Kodeks karny. CZĘŚĆ OGÓLNA. Rozdział
I. Zasady odpowiedzialności karnej. Art. 1. § 1. Odpowiedzialności ...
eber.kul.lublin.pl/~fajgiel/StaraWWW/Paragraf/kk.doc - Podobne strony
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PRAWO KARNE
.....Art. 118(1) jest, jak już wspomniałem, przepisem karnym. Należy go stosować mając jednocześnie na uwadze art. 267 KK. Art. 267 KK zabrania bezprawnego uzyskania informacji, posługiwania się "urządzeniami specjalnymi" w celu bezprawnego uzyskania informacji, a także ujawniania bezprawnie uzyskanej informacji. Karą do dwóch lat pozbawienia wolności będzie zatem zagrożony zarówno hacker buszujący po nie udostępnionej publicznie bazie danych, ciekawski listonosz sprawdzający zawartość naszej korespondencji oraz jego żona jeśli o treści listu opowie koleżance.[5] .....
Zeby nie bylo wyrwane z kontekstu podaje caly artykol
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Moze troche nieetycznie sie zachowuje, ale to nie przestepstwo.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam Maciek
Napisano Ponad rok temu
KC Art. 23. Dobra osobiste człowieka, jak w szczególności zdrowie, wolność, cześć, swoboda sumienia, nazwisko lub pseudonim, wizerunek, tajemnica korespondencji, nietykalność mieszkania, twórczość naukowa, artystyczna, wynalazcza i racjonalizatorska, pozostają pod ochroną prawa cywilnego niezależnie od ochrony przewidzianej w innych przepisach.
Czyli z cywili mozna by sie sadzic i nie jest to podciagniete pod KK
Pozdrawiam Maciek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Lol - wytaczasz coraz cięższe armaty :wink: Niedługo pojedziesz z karty praw człowieka... Gość który do mnie pisze sam rezygnuje z tajemnicy korespondencji
:wink: I mogę z tekstem skierowanym DO MNIE zrobić co mi się żywnie podoba.
No i sprawa wyjasniona do konca:))
Teraz mozna na prawde zakonczyc temat
Pozdrawiam Maciek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1) Nikt, niestety, mi nie płaci za odpowiadanie na głupie pytania!
2) Jakby płacił - tobym mógł to robić codziennie po 8 godzin.
3) Jakby płacił - tobym nigdzie i nigdy nie publikował żadnego listu.
4) Zaśmiecanie mi poczty durnymi pytaniami jest na granicy PLONKA (dziesiątki użytkowników tam trafiło, tj do /dev/null).
5) Więcej poczucia humoru.
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze: nie każdy klient mi płaci (część to zlecenia robione z ciekawości lub dla znajomych w zamian za usługę -- to też klienci)
Po drugie: najwazniejsze jest to, że dzieciaki piszą do Ciebie w zaufaniu jako do profesjonalisty, niezależnie od tego, co naskrobią -- a Ty nie zachowujesz się profesjonalnie i już.
Po trzecie: na poczuciu humoru mi nie zbywa
A w ogóle bez urazy. To tylko moje zdanie. EOT.
Napisano Ponad rok temu
W ten sposób można zrobić idiotę z KAŻDEGO w absolutnie KAŻDEJ dziedzinie.
a Ty Combat masz w tej dziedzinie chyba ze 4 dan. To ze masz dostęp do netu i znasz angielski wcale nie oznacza że jesteś Guru Walendziak i zawsze musisz mieć ostatnie słowo, doceniam twoja wiedzę ale parę lat żyję i zycie pisze takie scenariusze ze za chiny ludowe ich nie wymyślisz-nie widzę większego problemu zapalić kopa z foranta w nabiał albo wsadzić kolesiowi palec do oka-w walce oczywiscie to nie to samo ale czasem przez przypadek mozna cos takiego zrobić-i właściwie moze o to koles pytał
z tym zamykaniem oczu to fakt przegięcie ale jak to mówia lubię jaja ale nie do kolan-cytowanie meili to taki własnie żart
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mozesz wyjasnic te "rezygnacje z tajemnicy korespondencji", prosze?Gość który do mnie pisze sam rezygnuje z tajemnicy korespondencji
:wink: I mogę z tekstem skierowanym DO MNIE zrobić co mi się żywnie podoba.
zaznaczyl gdzies, ze to co do Ciebie pisze, jest do publikacji?
Napisano Ponad rok temu
A ja myślę, że do wielu rzeczy wystarczy pomyśleć - nie trzeba znowu wielkiej wiedzy.
Czyzby objawy zmeczenia nauczaniem ? 8O
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Dylemat - kazdy znajdzie cos dla siebie- Ponad rok temu
-
Jak???- Ponad rok temu
-