Doskonałe teksty nt ulicy...
Napisano Ponad rok temu
1) Na początku chciałem powidzieć że nie mam kompletnie
zadnego doświadczenia jeśli chodzi o sztuki walki ale chcę sie
zapisac na tajski boks jak tylko zdam mature. Zaciekwiła
mnie jednak pewna sprawa. Mianowicie na swojej stronie
piszesz m.in o prawidłowym rozciąganiu i piszesz też o
realiach walki na ulicy to wytłumacz mi jeśli możesz kto
zaczepiając cię na ulicy daje ci szanę żebyś najpierw się
rozciągnął by w czasie walki nie doznać kontuzji i móc w pełni
wykorzystać wcześniej wyuczone techniki. Walka na ulicy to
sprawa spontaniczna, często nie do przewidzenia i zapewne
wiesz o tym doskonale że nie ma czasu na rozciąganie. Jeśli
możesz to odpowiedz mi na maila albo wypowiedz się na ten
temat w swoim FAQ. Jacek
2) Mam pytanie czy cios w oczy w otwartej realnej walce 1:1 (bez zaskoczeń) jest skuteczny???? a jak tak to jak unikać takiej
konfrontacji.Wydaje mi sie że można zamykać oczy w odpowiednich sytuacjach lub je przymrużać, albo zejśc do parteru gdzie
trudno o coś takiego lub nawet jest to nie możliwe i czy warto to robić(o skutecznośc mi chodzi), ale pytam sie ciebie,
ponieważ mam nadzieje ze ty znasz na to odpowiedź.Odpowiedz mi wyczerpująco na ten temat.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dostalem kiedys majla w ktorym bylo zeskanowane podanie o prace jakiegos goscia z podkarpackiego. No boki zrywac!
Ale po chwili smiechu zastanowilem sie ze firma, ktora wypuscila w internet czyjes podanie jest nieprofesjonalna, a pracownicy niepowazni.
Podanie bylo napisane do firmy provident polska.
Z pewnoscia do innych duzo wiekszych firm przychodzi setki podan od roznych osob,czesto niezbyt madrych..Jednak nie sa one puszczane w dalszy obieg.. Dlaczego??
Napisano Ponad rok temu
a tak serio combat jesli dostajesz nawet smieszne majle ,a sa adresowane wylacznie do Ciebie i zadane na serio to nie powinienes ich cytowac. Po prostu odpowiedz gosciowi tak jak to uwazasz za stosowne.
Ciężko byłoby powstrzymać mi się od ciężkiego obrażania adresata.
Generalnie wiązanka dotyczyła by mózgu, możliwości jego używania etc.
Poza tym ja i tak wrzucam takie maile w całości do FAQ, czy innych działów - gdyby ktoś w przyszłości zrobił tą niewybaczalną rzecz i spytał o tak oczywiste rzeczy... :twisted: :wink:
I tak podaję minimum danych - bez adresu e-mail, IP etc.
Z pewnoscia do innych duzo wiekszych firm przychodzi setki podan od roznych osob,czesto niezbyt madrych..Jednak nie sa one puszczane w dalszy obieg.. Dlaczego??
Nie wiem. Ten kto do mnie pisze powinien MYSLEC. Nie myśli - jego problem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na poważnie
AD 1
Na ulicy nie ma czasu na rozgrzewki etc. Trzeba od razu zacząć walczyć / uciekać. Jak walka to ręce, trochę nóg -ale nie powyżej pasa.
Nawet jeśli: rozciągnięcie należy mieć ogólne, tak że i bez rozgrzewki da się kopnąć wysoko
AD 2
W oczy ciężko trafić. A jak ktoś trafi to zamykanie NIC nie da. Nie jest to specjalnie realna technika :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
a propos... zna może ktoś bliżej jakiegoś lekarza, albo lepiej psychologa? hahah, można sie nieźle nasłuchać :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2) [i]Mam pytanie czy cios w oczy w otwartej realnej walce 1:1 (bez zaskoczeń) jest skuteczny???? a jak tak to jak unikać takiej
konfrontacji
Cios w oczy bez zaskoczen hehe to co oni sie umawiaja kto komu paluchy do oczu bedzie wkladal ? A tak poza tym z capoeiry wynioslem, ze jak cos jest otwarte (roda) to moze wejsci do tego kazdy a jak kazdy to juz nie 1:1 i wtedy juz mamy zaskoczenie a to nie bedzie fair wobec tego pana. Trzeba by zrobic koncik Combatowych maili jak tak dalej pojdzie
Napisano Ponad rok temu
W oczy ciężko trafić. A jak ktoś trafi to zamykanie NIC nie da. Nie jest to specjalnie realna technika :wink:
Combat tak z ciekawosci z ta realnoscia chodzilo ci o uderzanie w oczy czy ich zamykanie? bo uderzenie na oczy mialem okazje widziec (z daleka) i ten co dostal chyba nie uznal tego za nieskuteczne :-)
Napisano Ponad rok temu
Są to:
- kopy w krocze,
- ataki na splot, krtań,
- ataki na oczy etc.
- różne inne techniki,
A z realnością takich technik jest bardzo ciężko!! Przeciwnik atakuje rękoma i nogami -zapomnij. Ma umiejętności walki - tym bardziej.
O to chodzi. Nie wykluczam ich stosowania, skądże znowu, ale NAJPIERW podstawy (dobre opanowanie uderzeń i kopnięć) - potem tego typu rzeczy. I nastawiać się należy na walkę "standardowymi" technikami i dopiero gdy jest szansa - techniki "specjalne" :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak w ogole to publikowanie korespondencji bez zgody wlasciciela jest karane :roll:
Napisano Ponad rok temu
albo na pierwszym sparringu na Street BoxinguMoim zdaniem na takie "zabawy" jest czas pózniej
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dylemat - kazdy znajdzie cos dla siebie
- Ponad rok temu
-
Jak???
- Ponad rok temu
-
Bandyta nie jest niepokonany