seria i jak się przed nią obronić
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Akurat - bądź tak dobry i nie budz upiorów - odgrzewanie tego tematu to gorzej jak nekrofilia :twisted: :twisted: :roll:hehe nie ma to jak poczucie hukoru naszych uczestników forum 8) poklon
Napisano Ponad rok temu
Drugi cyt z Seagala wywiad dla Amerykańskiej TV " Aikido jest jedną z najniebezpieczniejszych i najskuteczniejszych sztuk walki i wierzcie mi że atakujący może bardzo ucierpieć.."
Większość organizacji militarnych jest szkolona w technikach samoobrony i skutecznym unieruchomianiu przeciwnika..... brygady antyterrorystyczne etc... na co komu jakieś wymachy nogami z obrotem itd.. jak ktoś go zaatakuje w ciasnym autobusie...
MOJA NOTKA
Osobiście uważam że techniki samoobrony są znacznie skuteczniejsze niż techniki ataku...
Po pierwsze atakujący zużywa dużo energi na atak, staje się bardziej sfrustrowany, wpada w wir negatywnych emocji i popełnia błedy... Aikidoka Judoka etc konczy walke zanim ta się zacznie...
I totalnie się nie zgadzam z opinią na temat AIKIDO że jest nieskuteczną sztuką... Dla tych co mnie zaatakują powiem ze mimo mojego dosc krótkiego okreso treningów sporo widziałem i poznałem historię tej sztuki.... i jeżeli Judo czy Jiu Jitsu jest skuteczne... a są... to tym bardziej AIKIDO w którym jest sporo z technik Jiu Jitsu...
pozdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sam widziałem kilka prezentacji AIKIDO z nożem.. AIKIDO i nóz od tyłu na plecy etc...
coś Ci się chyba Smail pomyliło...
Podobnie na kopnięcia jest w aikido mase technik... miedzy innymi kneeling techniques etc...
pS: Twoje kimonko fajnie się skurczyło w praniu i jest teraz OK
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
ticz, o żesz w mordę...
Ja nie mam pytań
Napisano Ponad rok temu
moja pilna uwaga jest w tej chwili zachwiana... jestem na małym browarnym melanzu...
pozdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Smuci mnie jednak fakt że można spotkać zarozumialców co żywią się umysłami...
z tego co wiem to ludzie trenujący AI KI DO mają iśc drogą i na tej drodze pomagać innym a nie naśmiewać się... niestety jak w każdej dziedzinie są też tacy co myślą że jak są już w temacie dość długo to są guru i ponad wszystkimi... człowieku pokory troche... bo życie Ci jej nauczy...
pozdrawiam tych którzy naprawde są Ki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chcesz się obronić przed serią? Idź na Wing Chun.
Czemu akurat wing chun? Uważasz że trudność z tym systemem to sprawa serii czy raczej dystansu, w którym Ci panowie operują? Osobiście skłaniam się od tej 2 wersjii.
Napisano Ponad rok temu
No że pokemony lubisz to nie wątpię." Dziki śmiercionośny południowy-wschód - " i wszystko jasne.... jak ja lubie takie pokemony...
Nie dość że piszesz bzdury, to mówisz innym jak mają się zachowywać, a to wszystko dopiero co po zapisaniu się na vortal... :roll:
I na dodatek nie rozumiesz dowcipu. :? Masz niezłe zadatki na trola. :twisted:
Napisano Ponad rok temu
coś mi ticz dziwnie vigo zalatuje.
swoją drogą jest niezły - niech nikt się nie waży robić mu krzywdy!!!
ticz - pisz kochany, pisz - fajnie się czyta
Napisano Ponad rok temu
Ćwiczyłeś z jakimś bokserem? Albo z karateką? Albo z kimś kto po prostu nie chce dać się rzucić??? Bo na oponencie, który się nie broni to wszystko pięknie wychodzi, w walce to co innego!Aikido jest sztuką samoobrony jak wiadomo... i takie serie mogą się szybko dla atakującego skończyć np złamanym nadgarstkiem albo reką w łokciu... Wprawiony AIKIDOKA nie da sobie zrobić krzywdy jak go napadnie bokser..
A jak to aikidoka się pomyli? Albo jak zostanie wprowadzony w błąd przez atakującego?? ZMYŁKI!!!Osobiście uważam że techniki samoobrony są znacznie skuteczniejsze niż techniki ataku...
Po pierwsze atakujący zużywa dużo energi na atak, staje się bardziej sfrustrowany, wpada w wir negatywnych emocji i popełnia błedy... Aikidoka Judoka etc konczy walke zanim ta się zacznie...
... i kto będzie bardziej sfrustrowany?
A można wiedzieć ile trenujesz? Masz jakieś doświadczenia ze sparingów z adeptami innych SW?? Podziel się nimi!!!I totalnie się nie zgadzam z opinią na temat AIKIDO że jest nieskuteczną sztuką... Dla tych co mnie zaatakują powiem ze mimo mojego dosc krótkiego okreso treningów sporo widziałem i poznałem historię tej sztuki.... i jeżeli Judo czy Jiu Jitsu jest skuteczne... a są... to tym bardziej AIKIDO w którym jest sporo z technik Jiu Jitsu...
Pozdr!
Napisano Ponad rok temu
nie marnuj czasu na dyskusje z nim, cytuje Seagala jako wielki autorytet od walki wręcz
Napisano Ponad rok temu
kselos: ticz w iinym topicu ( "czy aikido nie jest zbyt lekkie...") stwierdził, że aikido trenuje od miesiąca, ale duzo czytal i ogladał filmy z Seagalem
nie marnuj czasu na dyskusje z nim, cytuje Seagala jako wielki autorytet od walki wręcz
cynik - powiedz, że to nie jest prawda bo zrobiło mi sie słabo 8O 8O
Napisano Ponad rok temu
kselos: ticz w iinym topicu ( "czy aikido nie jest zbyt lekkie...") stwierdził, że aikido trenuje od miesiąca, ale duzo czytal i ogladał filmy z Seagalem
cynik - powiedz, że to nie jest prawda bo zrobiło mi sie słabo 8O 8O
"osobiście trenuje AIKIDO dopiero miesiąc... i za nim zacząłem trenować sporo przeczytałem i sporo filmów obejrzałem" wypowiedź ticza z dnia wczorajszego
Użytkownicy przeglądający ten temat: 12
0 użytkowników, 12 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wysoki upadek na twardej powierzchni
- Ponad rok temu
-
Uczciwa konkurencja (?) czyli bosman Wiesław powraca :)
- Ponad rok temu
-
Zwycięstwa O-sensei.
- Ponad rok temu
-
Iwama Ryu oficjalne wiadomości
- Ponad rok temu
-
Niezginalna reka!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
zajęcia potrzebne od zaraz