Co sie dziej ze mną że ćwicze a siła nie rośnie ??
Napisano Ponad rok temu
Co z tym zrobić pomóżcie ??
Mam 17 lat i lubie ćwiczyć ale ostatnio nie wiem co sie stało i trening staje sie coraz gorszy i krótszy ,a nie chce być jakimś cieniasem który nie ma siły udeżyc i nie umie sie obronić. Wiem że technika jest ważna tylko nie mam gdzie sie jej nauczyć bo niestety tutaj nie ma żadnej sekcji ani karate ani niczego innego. Miał byc kickboxing tylko nie było za dużo chetnych i chyba nic z tego.
Michał
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czasem tak jest ze troche trudniej sie cwiczy. nie ma co sie łamać.
Napisano Ponad rok temu
ze mieso i wiecej miesa i jeszcze wiecej miesa z surowka
i witaminy jak chcesz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najważniejsze zrób sobie tygodniową lub trochę dłuższą przerwę, zmień sposób trenowania (ćwiczenia, powtórzenia itd. - trzeba pobudzac mieśnie pod różnymi kątami i na różne sposoby, a nie zawsze tak samo!), zastanów się nad odpowiednią dietą! i wszystko powinno wrócić do normy i zobaczysz postępy:-))).................
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli ćwicze w domu do zaczynam od rozgrzewki,rociąganie,pomki,czasami brzuszki ,a potem walka z cieniem.
Tylko ostanio już jezeli robie sobie walke z cieniem to dziele ja na rundy po 3 minuty. Ale ostatnio po jeden rundzie już nie mam siły, mięśnie mi zdychaja i koniec.
Czasami tez cwicze na siłowni gdzie jest worek i inny sprzęt ławka sztanga itp.
Także zaczynam od rogrzewki, później pomacha sie na różne mięśnie. Potem worek kilka rund po 3 minuty i na koniec jeszcze czasami chwila pakowania.
Na mase nie ćwicze bardziej na żeźbe. Teraz mam zamoiar zacząć ćwiczyć na mase. Tylko mój trening stał sie teraz nudny i straszie męczący. Nie wiem czym to jest spowodowane. Jestem ratownikiem i dla mnie to jest szok żebym tak osłabł.
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli ćwicze w domu do zaczynam od rozgrzewki,rociąganie,pomki,czasami brzuszki ,a potem walka z cieniem.
Tylko ostanio już jezeli robie sobie walke z cieniem to dziele ja na rundy po 3 minuty. Ale ostatnio po jeden rundzie już nie mam siły, mięśnie mi zdychaja i koniec.
Czasami tez cwicze na siłowni gdzie jest worek i inny sprzęt ławka sztanga itp.
Także zaczynam od rogrzewki, później pomacha sie na różne mięśnie. Potem worek kilka rund po 3 minuty i na koniec jeszcze czasami chwila pakowania.
A na to pytanie ("a w jaki sposób poddajesz weryfikacji siłę ciosów?,") odpowiem tak że nie moge już łamać desek lub innych żeczy bo mój cios nie jest tak silny jak niedawno.
Robie przerwy w treningu tak jak zawsze.
Na mase nie ćwicze bardziej na żeźbe. Teraz mam zamoiar zacząć ćwiczyć na mase. Tylko mój trening stał sie teraz nudny i straszie męczący. Nie wiem czym to jest spowodowane. Jestem ratownikiem i dla mnie to jest szok żebym tak osłabł.
Napisano Ponad rok temu
Zrob zawsze sie przyda ;]
Napisano Ponad rok temu
Moze zrec dmuchana czekolade???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Badania zrobie za tydzień !!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w poranku jeden koles sie zadowalal przy tych kadziach z jogurtami i w nagrode dostał kicka z pracy i transport jogurtow do domu ))nie ogladalem poranku kojota
Napisano Ponad rok temu
zjarany_swistak:
ej robilem sobie badania krwi wszystko jest ok tylko hemoglobina wlasnie powinna byc od 14 w gore a ja mam 13.7 Moze sie czepiam ale mam wlasnie na biologii ze ona chyba tlen przenosi czy cos rozumiem ze ma to chyba jakis wplyw na trening, wiec jak zrobic zeby jej bylo wiecej?? (niezbyt sie interesuje biologia wiec wybaczcie moja niewiedze )
Moze zrec dmuchana czekolade???
Tym spadkiem 0,3 nie powinienes sobie glowy zawracac bo to moze byc blad w wyliczeniach laborantow ... sa ludzi ktorzy maja ciagle 12 hgb a inni maja 17 (moja babcia) jak sie dobrze czujesz to nic takiego sie nie dzieje a co do diety to jak wykazaly badania ze cala reszte masz oka to jest bez roznicy co bedziesz jadl jak bys mial zamalo zelaza we krwi to wtedy by ci pewnie przypisali takie tabletki
w czekoladzie chyba jest duzo magnezu i zelaza chyba tez ale to w czarnej wiecej pozatym bardzo dobra jest dziczyzna ;] na hgb ;] i oczywiscie trza dobrze sie odzywiac tzn nie zapominac o jedzeniu
Napisano Ponad rok temu
Idź na jakąś sekcję, gdzie nauczą Cię technicznie uderzać. Siła uderzenia, to przede wszystkim koordynacja, a nie silne mięśnie.
A niezależnie od wszystkiego daj sobie szansę na zregenerowanie sił. Jeżeli stan osłabienia będzie się utrzymywał, o zalecam przejście się do lekarza, bo takie osłabienia mogą być oznaką kłopotów zdrowotnych.
Pozdrawiam
K.
Napisano Ponad rok temu
a tak serio to jak się ma do spadku formy i ogólnie zniechęcenia pora roku? jedni mówią że lepiej im się ćwiczy latem, inni zimą. mi się wydaje że latem jestem wydolniejszy. ale to może być kwestia lepszego nastawienia psychiki...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zawody kickbohingu 2004 ?
- Ponad rok temu
-
Kick w Czę-wie -opinie.
- Ponad rok temu
-
Piotr Ochniowski