Uedrzyć kobietę : (
Napisano Ponad rok temu
Jakoś nie mogę tego zaakceptować więc
Pytam mężczyzn o wasze doświadczenia w "biciu kobiet"
Pytam kobiety o doświadczenia w byciu bitą
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
......ale po jakims czasie, pastwic sie nad kobieta na treningu, to milo ze HEJ!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
A i przypomniala mi sie historia ktorej bylem swiadkiem.Jakies 4 lata temu kumpla zaczepila menelowa i zaczela go wyzywac(byla :drinking: )
niestety kumpel stracil zimna krew i jej przyjebal(wstydze sie troche za niego) ale po tym wypowiedzial swoje slawne slowa "chcialyscie rownouprawnienia to macie"
A i tez mam opory przed udezeniem kobiety na treningu :-)
Napisano Ponad rok temu
Oni po prostu nie mogą zrozumieć że kobiety w dojo to tylko PARTNERZY do ćwiczeń Należy zachować tylko nieco odmienne środki ostrożności ( my uważamy na męski obszar między nogami a oni na nasze klaty :wink: ) Reszta pozostaje bez zmian :twisted:
Po treningu wiadomo szacuneczek, otwieranie drzwi i takie tam konwenase ale... nie na treningu!
P.S. Z resztą mi też się zdarza przeprosić partnera za zbyt drastyczne wykonanie techniki (ale to chyba kwestia mentalności - bo ja facetów nie oszczędzam, jak już przepraszam to faktycznie musiało boleć)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aha, Niebieski - takiego faceta też pytam, czy nie było za mocno, więc nie ma tu żadnych wyjątków :wink:
Ash, ja kocham sparringi z ludzmi lżejszymi o 20 kilo. Zazwyczaj muszę się o wiele bardziej napracować, żeby trafić, bo są cholery znacznie szybsi
K.
Napisano Ponad rok temu
Ale jak poszłam kiedyś na BJJ - partnerek nie było - ćwiczyłam z partnerem to bał się cokolwiek zrobić i ciągle tylko mi powtarzał - tego nie mogę zrobić, bo sobie nie poradzisz itp. Swoją drogą obok ćwiczyła para w której jeden partner był dużo cięższy od drugiego i nie dawał mu taryfy ulgowej. Więc chyba jednak chodziło też płeć a nie tylko wagę.
Motyllek - zgadzam się całkowicie, że kobiety sa partnerami do cwiczeń
Napisano Ponad rok temu
no ale MA są po to aby pokonywać własne słabości :wink:
ale zauważyłem że takie hamulce mam wyłącznie do kobiet znacznie odbiegających umiejętnościami ode mnie, w przypadku równorzędnych technicznie partnerek po prostu muszę się bronić bardzo skutecznie! :wink:
a na serio zawsze jest trudno ćwiczyć z kobietą na początku, kiedy nie bardzo wiadomo jak dużo można sobie z nia pozwolić, jest jakiś taki strach żeby jej nie uszkodzić, w końcu kobiałki są takie miętkie i pachnące...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[quote] Jesli jest zdarzy jakas sparringpartnerka powyzej 90 kg to prosze bardzo, przywale jesli trzeba bedzie.[/quote]
Myślę _ash_ że byś się nie rozczarował, ale o tym sza. W końcu waga dla kobiety to drażliwa sprawa [/quote]
Napisano Ponad rok temu
No wlasnie, a przeciez kobietom tak naprawde nie chodzi o wage, tylko o obwody(...)Myślę _ash_ że byś się nie rozczarował, ale o tym sza. W końcu waga dla kobiety to drażliwa sprawa
Nie spotkalem jeszcze kobiet w mojej kategorii wagowej, ale ja mam male doswiadczenie w sparringach z plcia przeciwna.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
krótko mówiąc dziewczyny nie lubią ze mną ćwiczyć.
ale poczyniłem obserwacje co zrobić żeby zaczęły się angażować na serio, bo często w sparringach zaobserwowałem, że "ona nie chce...nie umie...nie wie jak...". wystarczy wzburzyć sparringpartnerce fryzure i naprawde trzeba wtedy uważać i się starać
Napisano Ponad rok temu
:wink:
Napisano Ponad rok temu
doskonale!!! robie dokladnie tak samo wtedy mozna baby lac z czystym sercem :2gunfire:wystarczy wzburzyć sparringpartnerce fryzure i naprawde trzeba wtedy uważać i się starać
Napisano Ponad rok temu
Dzięki za to zazwyczaj, bo juz się przejęłam, ale coś w tym jest, że u nas mało dziewczyn dochodzi do wysokich stopni. Może jednak walka na prawdę jest wpisana w męskie geny. Kto wie...
[quote]... zaden mezczyzna nie uwierzy w to "na gębę" i najpierw musi sie o tym przekonac.
:wink: [/quote]
Nikt nie mówił, że trzeba wierzyć na słowo [/quote]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Polska Akademia JJ
- Ponad rok temu
-
ju-jitsu i budo club