Sztuki Walki na WF'ie ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Swoją drogą sądze, że w szkole powinno byc zdecydowanie więcej godzin WF i, że nauczyciele powinno się troszke przyłożyć (jak się patrzy na niektórych uczniów to sam nie wiem jak taki mógł WF zaliczyć)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie było problemu, ze ktoś został zapisany z musu, bo sami wybieraliśmy dyscyplinę - grupa była nieduża i dobrze trenująca, więc na prawdę było świetnie. Miałam ten komfort, że przychodząc do sekcji część rzeczy już znałam np. pady iniektóre techniki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I tak w-f w szkolach zazwyczaj jest podzielony na chlopcy-dziewczynki. Moim zdaniem bardzo wartosciowe byly by np zajecia z samoobrony dla tych dziewczynek... bo im raczej w-fsci nie chca dac pilki zeby w noge pograc...
dziewczynka Marta
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wartosciowe pod jakim wzgledem? uwazasz ze takie zajecia ksztaltuja odpowiednio motoryke itd? realizuja zalozenia programowe?Moim zdaniem bardzo wartosciowe byly by np zajecia z samoobrony dla tych dziewczynek...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zaliczyc biagnie, skoki i przeskoki, przewroty, gry zespolowe... nie oszukujac sie ile z nas trafilo na lekcje ktore by nas zainteresowaly?
(mam na mysli szkoly podstawowe i srednie bo studia to inna bajka...) a z wlasnego doswiadczenia to dzis mialam w-f czyli powtorka (rozgrzejcie sie same lub pobiegajcie) a potem no to moze zagracie w kosza? no coz...taki juz los...
Napisano Ponad rok temu
Czy Ty jako ćwicząca nie możesz podsunąc wf-cie pomysłu na zajęcia?Może trochę kopników w dządra i zuki w tchawice
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co będę ukrywał...
Jestem zadowolony :wink:
Napisano Ponad rok temu
do nauki ma w szkole napewno dobra forma sa sks-y , chodzi kto chce , tak jak do sekcji.
z tego co pamietam w mojej podstawowce , gdy jeszcze tam uczeszczalem , problem nauki MA byl w pewnym stopniu zlagodzony . wprowadzono klasy profilowane , nie tylko rozniace sie przedmiotami jak matma i polak , ale klasy sportowe. byla jedna albo dwie klasy judo , siatka , kosz , reszta miala zwykly wf wg programu
ci , ktorzy chcieli miec judo , szli do klasy judo , gorzej jak zabraklo miejsc
pozdr
Napisano Ponad rok temu
od kiedy to MA dla dzieciakow sa nudne? :roll: :-)
Chyba kazdy z nas kiedys chcial byc super fajterem 8)
W formie sksow to spoko pomysl. Jak dla mnie to nawet zamiast wf moglo by byc
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
UWAGA ZŁODZIEJ!!! Był w Waszym dojo - wejdź tutaj
- Ponad rok temu
-
Motywacja w sztukach walki
- Ponad rok temu
-
za duże gi
- Ponad rok temu
-
Kung-fu Chan Shaolin
- Ponad rok temu
-
sztuki a sporty
- Ponad rok temu
-
Jesteśmy Cieniami Samych Siebie ?
- Ponad rok temu
-
Ogólnopolski turniej walk w klatce! :)))))))
- Ponad rok temu
-
MMAGear
- Ponad rok temu
-
Shao-lin???:D
- Ponad rok temu
-
czy praktykujecie?
- Ponad rok temu