staze w innych stylach
Napisano Ponad rok temu
otoz dopiero zaczynam cwiczyc i pierwszy staz przede mna( juz w listopadzie) ,ale zastanawiam sie , czy warto w miare mozliwosci uczestniczyc w stazach innych "stylow" i czy robic to od poczatku czy dopiero po jakims czasie ? cwicze w Ikeda dojo w Truniu sensei Waldek Giersz.
Napisano Ponad rok temu
Zazwyczaj uczestniczy się w stażu swojej organizacji ale możesz brać udział w każdym.
Napisano Ponad rok temu
powodzenia
Napisano Ponad rok temu
mowiac o stylach mialem na mysli nie rozne SW ,ale raczej rozne organizacje. co o tym myslicie? lepiej na poczatku ograniczac sie do swoeje organizacji czy poznawac jak najszerzej ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to ze moge uczestniczyc to wiem ,ale czy warto ? jakie sa plusy i minusy ?
Najwiekszym plusem jest to, ze masz kompletna kaszanke w glowie.Zaczynasz zdawac sobie sprawe, jak malo wiesz, jak wielu jest doskonale wycwiczonych ludzi i ze twoj sensei to nie bog, a jeden z bardzo wielu cwiczacych, zupelnie tak jak ty.
Najwiekszym minusem jest niebezpieczenstwo ze zaczniesz kolekcjonowac staze.
Zero ograniczen.mowiac o stylach mialem na mysli nie rozne SW ,ale raczej rozne organizacje. co o tym myslicie? lepiej na poczatku ograniczac sie do swoeje organizacji czy poznawac jak najszerzej ?
Napisano Ponad rok temu
czy nie im wiecej tym lepiej ?
co to jakies dyplomy za staze sie dostaje ?
Napisano Ponad rok temu
czasem są dyplomy, najczęściej stempelki w BUDO-PASSieco to jakies dyplomy za staze sie dostaje ?
istnieją osobnicy którzy wychodzą z założenia że ilość stempelków przekłada się na umiejętności :wink:
Napisano Ponad rok temu
Nie, ale jak masz legitke PFA albo yudansha to możesz sobie w kajeciku autografy zbierać albo dedykacje Ja w mojej zawsze wypisuje sobie rózne tego typu, jak "Kochanemy łabadkowi w uznanie jego zasług". Albo "błyskotliwemu wykonawcy koshinage..." czy też "drogiemu, który już wkrótce mnie przerosnie w mistrzostwie" i takie tam . Wiesz te zagraniczniaki to nie kumaja ani słowa po polsku i wszystko ci podpiszą. A jak sie pytaja co to to mówisz ze zaliczenie stażu i cześć, a kolegom jest sie czym pochwalicSzczepan co masz na mysli mowiac :kolekcjonowac staze ?
czy nie im wiecej tym lepiej ?
co to jakies dyplomy za staze sie dostaje ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
sen po treningu
- Ponad rok temu
-
sentencja gambita
- Ponad rok temu
-
Kto widział...
- Ponad rok temu
-
aikidocy w telewizorni
- Ponad rok temu
-
!!! KURS INSTRUKTORA REKREACJI SAMOOBRONA w Warszawie !!!
- Ponad rok temu
-
Niespójnośc, czyli co innego widzisz, co innego słyszysz
- Ponad rok temu
-
Kanai sensei i jego aikido.
- Ponad rok temu
-
maty
- Ponad rok temu
-
Konkurs - kto jest na zdjęciu ?