Jaki trening?
Napisano Ponad rok temu
Wiek 16 lat
Wzrost 178
Waga 59 ( malo wiem )
Jakies ogolne rady jak zaczac?
Napisano Ponad rok temu
Sam musisz zdecydowac na co chcesz trenowac, kazdy trening ma swoje zalety, wybierz ktory Ci pasuje i do dziela, tu masz link do cwiczen silowych oraz rady. Aha, oczywiscie wez pod uwage jakąs dietke, bo bez niej ciwezko bedzie zlapac na masie( weglowodamy i te sprawyMam 16 lat i chcielismy z kumplami zaczac chodzic na silownie tak sobie potrenowac dla formy. Stanalem przed pytaniem czy zaczac trenowac na mase,rzezbe czy tez sile. Oczywiscie streydy czy inne anaboliki niewchodza w gre stanowczo.
Wiek 16 lat
Wzrost 178
Waga 59 ( malo wiem )
Jakies ogolne rady jak zaczac?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ) Powodzenia. :paker:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
btw. jak przytyje prawie 20kg do sylwestra to nie bede "gruba swinia" ? czy wmiare trenowania rozklada sie to inaczej tzn. pomaga w przyroscie masy miesni.
Narazie doszlismy do wniosku ze zaczniemy od listopada 3x w tygodniu.
Jestem bardzo otwarty na wszelkie rady i propozycje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trzeba miec mase zeby wyrzezbic miesnie, wiec w Twoim wypadku cwiczenia na rzezbe nie za duzo by Ci daly bo niby z czego sobie miesnie wyzeźbisz? Najpierw złap odpowiednią masę, a dopiero potem zacznij trening na rzeźbe. Duzo na mase daje Kreatyna ( srednio przybiera na masie sie po 1 pudełku 7 kg). Pamietaj o diecie, duzo białek, weglowodamów i aminokwasów, a malo tłuszczy.No wlasnie nadtym myslalem bo wszyscy kumple chca na rzezbe to nie wiem czy bede sie wyroznial btw rzezba rox wystarczy spojrzec na bruce lee'go
Napisano Ponad rok temu
. Duzo na mase daje Kreatyna ( srednio przybiera na masie sie po 1 pudełku 7 kg).
Dobre ja po pierwszym pudle kreatyny przytylem 2 kg po 2 1kg a potem juz nic na kazdego rozne suplementy roznie dzialaja na mnie najlepiej ZMA. Kreatyna to w moim przypadku tylko sila. A pytania o trening kulturystyczny radzilbym na jakies kulturystyczne fora kierowac bo tu o sztukach walki raczej jest
P.S Z taka masa to za zadne odzywki sie nie bierz cwicz i dobrze sie odzywiaj nabierzesz mase bez problemu potem bedzie ciezej to zaczniesz suplementy stosowac. Ja pierwsz kreatyne wzialem po 2 latach na silowni przez ktore waga podskoczyla mi z 55 do 73 kg Przez kolejny rok do 85 i tyle teraz waze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale raczej bede cwiczyl na rzezbe i sile.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dzieki wszystkim za rady
mam jeszcze 1 pytanie czy dobrze jest rozlozyc cwiczenia na 3 dni w tygodniu tzn np w poniedzialek na miesnie klatki piersiowej sroda juz cos innego i tak co tydzien? czy lepiej trenowac "tak jak leci"? w co raczej watpie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1.Duże grupy mięśniowe: m. czworogłowe i dwugłowe uda, m. najszersze grzbietu, m prostowniki grzbietu - potrzebują około 4-5 dni (przy bardzo ciężkim treningu czasami ponad tydzień)
2.Grupy średnie: m. piersiwe, naramienne, tricepsy, bicepsy, czworoboczny - regenerują się od 2 do 4 dni
3. m. łydek, brzucha, przedramion - potrzebują do dwóch dni na odbudowę
Dlatego też nie stosuj suplementów przez pierwsze 6 miesięcy, gdyż zaciemniają obraz reagowania organizmu na obciążenie treningowe (metabolizm, regeneracja).
Napisano Ponad rok temu
a wiec przy twojej wadze bierz sie za mase.
przez pierwszy rok nie tykaj zadnej kreatyny.co najwyzej jakis gainer i bialko.
na silowni cwicz 3x w tygodniu
mozesz cwiczyc np:
poniedzialek
klatka(9 seri) rozloz to na 3 cwiczenia po 8 powtorzen
triceps(9-12) 3-4*8
przedramie 3-6 seri zalezy jakie cwiczenia wykonujesz.az do wyczerpania
Sroda:
barki i biceps
barki (9) 3*8
biceps (9-12) 3-4*8
brzuch do wyczerpania w 3 seriach
Piatek
Plecy(9)3*8
Nogi(9) 3*10
Przedramie 3-6 seri zalezy jakie cwiczenia wykonujesz.az do wyczerpania
no i jakas Dieta/w tym ci juz nei pomoge bo na kazdy ma inny organizm i inne ptrawy na niego dzialaja.ale jedz 5-6 posilkow dzienie.
Mysle ze ci troche pomoglem
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Blagam pomozcie...
- Ponad rok temu
-
Jakie suplementy dla 16 latka cwiczacego boks! ! !
- Ponad rok temu
-
broblemy ze stawami (kolana:(
- Ponad rok temu
-
Badania...
- Ponad rok temu
-
Stawy....
- Ponad rok temu
-
Wolne ciezary czy maszyny ?