Program Uchideshi w Polsce
Napisano Ponad rok temu
Pancer (przyszły sponsorowany uchi-deshi)
Napisano Ponad rok temu
"Czy razem z innymi deshi jadałeś z rodziną O'Sensei'a?
Tak, ale nie mieli wtedy za duża jedzenia, wszyscy byli wtedy biedni. Po treningu trzeba było sprzątać dojo, potem jeść, ale nie było za duża jedzenia. Pamiętam, ze byłem głodny codziennie. Któregoś dnia Yamada Sensei zabrał mnie do restauracji, zamówiliśmy obajto samo - ryż z jajkami i zupę miso. Zjedliśmy a Yamada powiedział " Dziekuje" i wyszedł! Musiałem zapłacić - ja 17 letni chłopak! Następnego dnia chciał iść jeszcze raz ale powiedziałem - " nie, dziękuję , nie mam pieniędzy" (śmiech)
... zmojego, przepastnego archiwum - wsaikido.wroc.pl
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"Tylko uchideshi może coś powiedzieć o uchideshi"
"Aikido współczesne się nie rozwija a nawet nastepuje regres"
"Tylko prawdziwy mistrz może cię nauczyć budo ale kto może powiedzieć że jest prawdziwym mistrzem"
"Aikido powstało w innej kulturze i nie jesteśmy w stanie zrozumieć istoty aiki, i nie da się tego ćwiczyć w naszej strefie kulturowej"
"Aikido można poznawać całe życie a i tak nic z tego nie zrozumieć"
Oto kilka cytatów z wielu dyskusji i poważnych tekstów , które mogą skutecznie zniechęcić nie tylko do programu uchideshi ale w ogóle do aikido.
Każde zdanie zawiera ziarno racji - tylko ziarno, reszta jest w naszych rękach i umysłach, mnie to nie zraża, będzie program uchideshi w Budojo na Ursynowie. 8) 8) 8)
Napisano Ponad rok temu
reszta jest w naszych rękach i umysłach, mnie to nie zraża, będzie program uchideshi w Budojo na Ursynowie.
poklon poklon poklon
Napisano Ponad rok temu
Każde zdanie zawiera ziarno racji - tylko ziarno, reszta jest w naszych rękach i umysłach, mnie to nie zraża, będzie program uchideshi w Budojo na Ursynowie. 8) 8) 8)
Tylko dla kogo będzie ten program, szanowna redakcjo? Dla ciebie, czy dla tych "uchideshi"? Sugeruję bardzo poważną medytacje w lesnej samotni nad tym pytaniem
Napisano Ponad rok temu
Tylko dla kogo będzie ten program, szanowna redakcjo? Dla ciebie, czy dla tych "uchideshi"? Sugeruję bardzo poważną medytacje w lesnej samotni nad tym pytaniem
Dawać lub brać wymaga tyle samo pokory - powiedział mędrzec z lasu
Napisano Ponad rok temu
Dawać lub brać wymaga tyle samo pokory - powiedział mędrzec z lasu
właśnie mędrców się tutaj najbardziej obawiam :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to proste :wink: kontakt bedzie medialny , moze nawet multi. 8)
czyzby nowy kurs? 8O
...za jedyne 49.99 rewelacyjny kurs: "Zostan Uchidechi w 10 miesiecy"
Do drugiego numeru zostanie dolaczony darmowy segregator. :wink: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
to proste :wink: kontakt bedzie medialny , moze nawet multi. 8)
czyzby nowy kurs? 8O
...za jedyne 49.99 rewelacyjny kurs: "Zostan Uchidechi w 10 miesiecy"
Do drugiego numeru zostanie dolaczony darmowy segregator. :wink: :twisted:
Sapo, juz cię lubie 8) :wink:
Napisano Ponad rok temu
no to jak to bedzie wyglądało, kaie obowiązki i jak wyglądać bedzie kontakt z nauczycielem, osobiste treningi i takie tam??? konkrety poprosimy...
Uprzejmie informuję, że każdy zainteresowany programem uchideshi-budojo w Warszawie na Ursynowie powinien się zgłosić do dojo ze szczoteczką do zębów i 10 PLN w kieszeni.
W pierwszej rozmowie uzyska wszystkie informacje niezbędne dla podjęcia decyzji, następnie (o ile podtrzyma zainteresowanie) nastąpi 4 tygodniowy okres próbny.
Minimum programowe realizowane jest przez 10 miesięcy.
Zapraszamy od 1 listopada.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czym jest hakama?
- Ponad rok temu
-
nowy
- Ponad rok temu