Stosunek ludzi cwiczacych MA do Capoeira
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moze ktos stanie ze mna na macie?
Ja to z checia zrobie Sorry, za OT...
Napisano Ponad rok temu
chcesz replaya?? mowisz-maszMoze ktos stanie ze mna na macie?
Napisano Ponad rok temu
Dora: do Ciebie mi mata nie potrzebna
Moro: Kiedy tylko chcesz ;D No i kiedy bedzie czas ;D i mata... i sily... i jakies fajne cheerleaderki...
Kurde, offtopic, piszcie na temat juz !
Napisano Ponad rok temu
hmmm no nie zacytuje teraz nikogo, ale z tego co pamietam capoeiristas mowia o capoeira jak o sztuce walki jak kazdej innej- dlatego napisalem jkaie sa moje odczucia.ale tego chyba nikt nie kwestionuje. w capo aspekt walki to pewna jej czesc. w zaleznosci od grupy to moze byc 10%, 30%, 50%, itd.bardziej kultywacja czesci kultury afrobrazylijskiej niz system stricte do walki
ale jeszcze potrzebny jest czas na nauczanie pozostalych jej aspektow.
wiec jezeli ktos chce nauczyc sie tylko skutecznej walki to wybor capo nie jest najlepszy.
skutecznosc capo jest nizsza od wszystkich systemow, ktore poswiecaja wiekszosc (czyli powiedzmy 85% czasu i wiecej) czasu na nauke walki (sparingi, worki, itd., itp.).
natomiast nie mozna stwierdzic, ze capo jest zupelnie nieskuteczna opierajac sie na pokazach widzianych w telewizji czy nawet na zywo. pokazy to jedno, codzienny trening to drugie. maja miejsce pelnokontaktowe walki capoeira, ktore na pewno nie sa takie jak w thaiu czy kicku ale nie mozna ich nazwac baletem oraz oczywiscie nie maja nic wspolnego z tym co sie widzi na pokazach gdzie najwazniejsze jest wlasnie przekazanie efektownosci oraz egzotyki capo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jestem pewien, ze to byl tylko wyjatek. No ale niesmaczek pozostal...
Co do samej Capo to podobal mi sie film z Dacascosem...
Krvavy, Macias - to samo z moja zona na bulwarze :wink:
trzeba sie za nich zabrac... :wink:
Napisano Ponad rok temu
pytanie do capo-jak spieracie slady trawy z bialych ciuchow?zawsze mnie to nurtowalo.przeceiz trawe choelrnie ciezko sprac.sam mialem taki problem ze spodniami,gdy pokulalem sie ze znajomym judoka.w koncu zeszllo,ale trzba sie bylo nameczyc.nie szkoda wam spodni?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie brudzimy sie to jest wlasnie wyznacznik poziomu w capojak spieracie slady trawy z bialych ciuchow?
Napisano Ponad rok temu
Chyba, ze ktos wpadnie w psia kupe lub krowi placek, aale to sie zadko zdarza"siem" nie kulacie,ale robiac wygibasy zdarza sie wyladowac na ziemi,a to chyba zostawia jakies slady.
Napisano Ponad rok temu
Niom to prawda biale spodnie po treningu w terenie ciezko doprac. Ale w koncu od czego mamy wybielacz Acejuz skombinowalem gazrurke i pokretlo od zaworu- kastet domowej roboty,mozemy isc
pytanie do capo-jak spieracie slady trawy z bialych ciuchow?zawsze mnie to nurtowalo.przeceiz trawe choelrnie ciezko sprac.sam mialem taki problem ze spodniami,gdy pokulalem sie ze znajomym judoka.w koncu zeszllo,ale trzba sie bylo nameczyc.nie szkoda wam spodni?
Napisano Ponad rok temu
Dora: do Ciebie mi mata nie potrzebna
A zebys sie nie zdziwil... zboku Przepraszam za kolejny OT, to sie wiecej nie powtorzy...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hmmm... O ile pamiętam to ja rozdawałem te ulotki ( wraz z 3 kolegami ) Nie przypominam sobie żebym wciskał je komuś na chamcaJa mialem stosunek dosc pozytywny az do pewnego zdarzenia...Przed prapremiera Matrixa 2 byl pokaz capo w Silverscreenie. Po pokazie, chlopaki rozdawali ulotki. jeden z nich podszedl do mnie i niestety bardzo grzeczne podziekowanie z mojej strony nie poskutkowalo. Zrobil sie strasznie nachalny...
Jestem pewien, ze to byl tylko wyjatek. No ale niesmaczek pozostal...
Zechciej przyjąć nasze przeprosiny i wyrazy ubolewania poklon poklon
Masa ludzi, nie bylismy w stanie zapamietac wszystkich twarzy, więc jest wielce prawdopodobne, ze do niektórych podchodzilismy czasem nawet po kilka razy
Mam nadzieje, ze niesmaczek zniknął... Pozdro
Sory, ze tak nie w temacie... :drinking:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
VAT na internet z 7 na 22% !!! Możesz wysłać protest!!!
- Ponad rok temu
-
przygotowanie do walki w capoeira
- Ponad rok temu
-
Bydgoska Capoeira...
- Ponad rok temu
-
Kolejny artykuł.
- Ponad rok temu
-
Przedstawienie teatralne?
- Ponad rok temu
-
Lowkick
- Ponad rok temu
-
Trening w AdG i Grupo Magia - czy istnieja jakies roznice?
- Ponad rok temu
-
capoeira w białymstoku
- Ponad rok temu
-
kto z was byl w Zakopcu w Niedziele z pokazem ? (Krupowki)
- Ponad rok temu
-
Czeska Budo Gala 2002
- Ponad rok temu