Egzamin
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam :wink:
Napisano Ponad rok temu
dyplomy sa juz jakis czas-przynajmniej w aikikai.tyle,ze czesto egzaminatorzy po zainkasowaniu kasiory zapominaja juz o zdajacych.Mam kilka pytań związanych z tym zagadnieniem. Czy każdy sensei (założyciel jakiegoś klubu) ma prawo egzaminować? Chodzi mi o te niższe stopnie jak 6,5,4 kyu. Jeśli nie każdy, to kto może? Poza tym podobno ostatnio jakieś certyfikaty stopni wyszły czy coś takiego. Takie duże "dyplomy" że zdało się na jakiś stopnień. To prawda?
Pozdrawiam :wink:
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie zależy to od egzaminatora, czy o to zadba.
A nie tak jak już to ktoś powiedział, weżmie kase i ...
Napisano Ponad rok temu
A ładne sa te "dyplomy" ? Certyfikaty :>
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po polsku, bardzie 'swojsko' wygląda, podpisy of koz, data, stopień itd.
'Polska Federacja Aikido potwierdza że (...) osiągnął poziom wyszkolenia zgodny z wymaganiami PFA (...)Kyu'
Dumnie to brzmi btw
Napisano Ponad rok temu
to zwroc sie do swojego sensei,wiekszosc federacji takie ma.twoj tez powinien byc.ale aswoja droga nieco to dziecinne,nie uwazasz?Ja też chce taki certyfikat
Napisano Ponad rok temu
Dziecinne? Denerwuje mnie takie stwierdzenie. Dla Ciebie może być to dziecinne dla innych ważne 8)
A poza tym ja się nie robię na dorosłą osobę,którą narazie nie jestem. Area mediocritas :wink:
Napisano Ponad rok temu
Poproś swojego senseia, który Cię egzaminował, żeby taki certyfikat Tobie wręczył. Na stronie PFA jestrejest stopni KYU. Tam też są numery certyfikatów. Może jest i Twój nie wiem kiedy zdawałaś egazmin, bo z tego co wiem to ten rejestr istnieje od niedawna.
Napisano Ponad rok temu
Różnica jest w tym, że u nas dyplomy w/g tego samego wzoru otrzymuje osoba, która zdała na 6 kyu oraz na wyższe stopnie (z danami włącznie).
Do tego dochodzi jeszcze tradycyjny sposób wręczania i odczytania dyplomu :wink: .
Pancer (odczytujący dyplomy 8O )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dobra,nie dziecinne,tylko infantylne,pasi? :wink:Zwróce sie,zwróce. :wink:
Dziecinne? Denerwuje mnie takie stwierdzenie. Dla Ciebie może być to dziecinne dla innych ważne 8)
A poza tym ja się nie robię na dorosłą osobę,którą narazie nie jestem. Area mediocritas :wink:
mam 2 certfikaty.nawet na scianie sobie pwoiesilem i wisza do dzis.tylko dlatego,ze nie chce mi sie dupska ruszyc,zeby je zdjac.tak,to juz dawno lezalyby w szafie
Napisano Ponad rok temu
Dla niego wszystko co ponizej 20 lat to dzieci, nieprzwdaz. Zreszta ty jestes jeszcze nieletnia, wiec nie wiem czy ci sie jakikolwiek dyplom nalezy :wink:
Napisano Ponad rok temu
Bezsprzecznie sie nalezy Książeczka zdrowia (?) dziecka 8) :peace:Zreszta ty jestes jeszcze nieletnia, wiec nie wiem czy ci sie jakikolwiek dyplom nalezy
Napisano Ponad rok temu
co ty sie znow czepiasz?dla mnie to smieszne jest,ze dla kogos ten dyplom jest taki wazny.ale dzieciakiem nikogo nie nazwalem. tobie sie, szczepan chyba nudzi,bo ciagle jakis zamet wywolujeszJusi nie obrazaj sie na Maciasa, to stary Dziad, on ma ponad 60 lat. Ach ta poezja...
Dla niego wszystko co ponizej 20 lat to dzieci, nieprzwdaz. Zreszta ty jestes jeszcze nieletnia, wiec nie wiem czy ci sie jakikolwiek dyplom nalezy :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Może nie aż tak wazny ale skoro coś takiego jest to chcialabym miec taki :wink:
POza tym nie zapominajcie,że Jusi jest wielkim wojownikiem i .... ksiażeczkę zdrowia dziecka juz ma :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
tworzywo
- Ponad rok temu
-
Utracona szansa.
- Ponad rok temu
-
Nice & Gentle
- Ponad rok temu
-
Mój pierwszy staż
- Ponad rok temu
-
Pomoc sempaia
- Ponad rok temu
-
Tamura sensei w Niemczech .
- Ponad rok temu
-
1,2,3 dan- sensei????
- Ponad rok temu
-
Hiroshi Isoyama
- Ponad rok temu
-
Staz z Sugano sensei w Syracuse(stan NY)
- Ponad rok temu
-
Staż z Minoru Kanetsuka sensei
- Ponad rok temu