Czy cos wiecie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ćwiczyłem u niego parę lat(4-5) i po tym okresie podziękowałem mu za nauki,to nie było to czego szukałem.
Co do jego oceny,to nie chcę wystawiać mu jakiejkolwiek oceny.Dla mnie nie był tym "właściwym",być może ktoś inny będzie uważał go za "maestro".
Co do kolekcji jego stopni...Jakoś nie miałem okazji zobaczyć całego spektrum jego wiedzy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No faktycznie MUSI być jednak wielką osobowością skoro stoworzył własny styl KOBURYU i jeszcze publicznie o tym się mówi...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do styli i ich zakładania to wali mnie to centralnie.
Napisano Ponad rok temu
A skąd Pan Wojciechowski ma 2 dan w Goju Ryu?? (i co to jest za Goju Ryu?)
Napisano Ponad rok temu
odpowiem Twoimi slowami z postu obok
a kogo to obchodzi ??!!
Napisano Ponad rok temu
Od mistrz Oichi 6 Dan Goju Ryu (jest to system okinawski twardo-miękki, twórca Chojun Miyagi).
Napisano Ponad rok temu
J
Co do styli i ich zakładania to wali mnie to centralnie.
Napisano Ponad rok temu
Tak jak w każdym temacie - tak i w sztuce wojennej w naszym kraju nie ma zrozumienia ani spokoju. Zamiast tego jest negowanie, tworzenie odłamów, oczernianie ludzi.
Dla tych którzy zostali obdarzeni szarymi komórkami powinien liczyć się poziom a nie przynależność do organizacji.
Jest wielu ludzi z wysokimi stopniami. Są też szarlatani i popaprańcy z 10 danami tacy jak Rysiu z tsunami lub Masaaki Hatsumi.
Dla mnie liczy się to co ktoś potrafi.
Shihan Piech potrafi - osobiście zaryzykowałbym stwierdzenie że w Bo Jutsu jest najlepszy w Polsce, a i poza granicami naszego kraju też jest w czołówce.
A jak kogoś podniecają triki i szpanerka nunchaku albo kijem to zapraszam do cyrku.
Shiham Piech osiągnął mistrzowski poziom w sai tonfach nunchaku i kamach, ale w BO JUTSU jest najlepszy.
Nie widziałem ani na żywo ani na kompie lepszego pokazy i lepszej dynamiki.
Nasz kij z KOBURYU jest porównywalny z kijem z Matayoshi ryu (dynamiczniejszy).
A to ze Shihan stworzył własny styl - który właściwie traktujemy jako system (o stylu można mówić jak shihan umrze a za 100 lat dalej będzie koburyu) lub szkołę - nie nadając sobie stopnia 10 DAN śWIADCZY CHYBA NAJLEPIEJ O SKROMNOśCI i zdrowym rozsądku.
A co do pana Staniszewa to poważam go tak jak inny sensei - dobrze ze jest i dobrze ze coś tam robi. I może są dziedziny w których jest najlepszy. Ale w Kobudo a w szczególności w Bo jutsu to może złożyć ukłon przed Shihanem Piechem.
Dodaje pokaz kata z kasety o bo jutsu cz 4.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
oceńcie to i jak macie to dajcie jakieś ciekawe materiały ze Staniszewem. jakieś kata z bronią - żebym wiedział że się mylę
pozdrawiam
oss
Napisano Ponad rok temu
Tak jak w każdym temacie - tak i w sztuce wojennej w naszym kraju nie ma zrozumienia ani spokoju. Zamiast tego jest negowanie, tworzenie odłamów, oczernianie ludzi.
Dla tych którzy zostali obdarzeni szarymi komórkami powinien liczyć się poziom a nie przynależność do organizacji.
Jest wielu ludzi z wysokimi stopniami. Są też szarlatani i popaprańcy z 10 danami tacy jak Rysiu z tsunami lub Masaaki Hatsumi.
Dla mnie liczy się to co ktoś potrafi.
Shihan Piech potrafi - osobiście zaryzykowałbym stwierdzenie że w Bo Jutsu jest najlepszy w Polsce, a i poza granicami naszego kraju też jest w czołówce.
A jak kogoś podniecają triki i szpanerka nunchaku albo kijem to zapraszam do cyrku.
Shiham Piech osiągnął mistrzowski poziom w sai tonfach nunchaku i kamach, ale w BO JUTSU jest najlepszy.
Nie widziałem ani na żywo ani na kompie lepszego pokazy i lepszej dynamiki.
Nasz kij z KOBURYU jest porównywalny z kijem z Matayoshi ryu (dynamiczniejszy).
A to ze Shihan stworzył własny styl - który właściwie traktujemy jako system (o stylu można mówić jak shihan umrze a za 100 lat dalej będzie koburyu) lub szkołę - nie nadając sobie stopnia 10 DAN śWIADCZY CHYBA NAJLEPIEJ O SKROMNOśCI i zdrowym rozsądku.
A co do pana Staniszewa to poważam go tak jak inny sensei - dobrze ze jest i dobrze ze coś tam robi. I może są dziedziny w których jest najlepszy. Ale w Kobudo a w szczególności w Bo jutsu to może złożyć ukłon przed Shihanem Piechem.
Dodaje pokaz kata z kasety o bo jutsu cz 4.
oceńcie to i jak macie to dajcie jakieś ciekawe materiały ze Staniszewem. jakieś kata z bronią - żebym wiedział że się mylę
pozdrawiam
oss
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na całym świecie do pokazów są takie używane - teraz bo wcześniej nie.
Ale trening jest opart na grubym kiju bukowym. A to ze na pokaz czy do kata bierze się taki to juz czasy takie nastały.
Nunchaku też jest problem kupic orginalne - okinawskie.
Wszędzie sprzedają lekkie do freestylu.
A co do kija to waży 1.1 kg
a to dokładnie ten kij - tylko w innym kolorze.
Napisano Ponad rok temu
No chociaż kto tam wie może jesteście od Rysia - on używa kija o średnicy ok 10 cm - twardziel.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak bede chał to pojadę na okinawe i tam po 1 roku treningu zorganizuje przedstawicielstwo.
a tw wasze szkoły karate uznane są tak samo jak inne = na każdego się hak znajdze.
dla mnie liczy się technika - co wy macie może wyłącznośc na mae geri czy jak??!!
nie ma dynamiki - haha - dobre - moze Nichiuchi albo Matayoshi, Albo goście z Yamani ryu mają większą.
A może ty masz.
to jak masz to idz do birua patentów i powiedz ze chesz to opatentowac.
dla mnie to głupie - banda zawistnych polaków - nic więcej - zreszta niedługo Piec jedzie na Word Cap - tam go ocenią ludzie z wiedzą i sławą - a nie tacy co po gyaky tsuki widzą jakim ktoś jest mistrzem.
DOBRE.
0700100100 - pokaż mi swoje gyaku tsuku a powiem ci jakim jestes człowiekiem.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kyokushinkai w Gliwicach
- Ponad rok temu
-
wymagania egzaminacyjne
- Ponad rok temu
-
IV OTWARTE MISTRZOSTWA POLSKI WSZECHWAG KYOKUSHIN KARATE