Najskuteczniejszy jest strzał w potylicę z dziewiątki. :twisted: :twisted:Tak generalni racja - tylko maly detal :
co zaskoczy cie po thaju/boxe/tkd/bjj a co po aikido?
Przestań! TEMAT SKRECA W STRONE SKUTECZNOSCI AIKIDO - BYŁO 1000X RAZY I STARCZY.
:wink: :roll:
Oni (aikidocy) nie walczą (nie sparujemy - bo nie potrzeba nam rywalizacji), nie sprawdzają rozwiązań - o czym dyskutować?
Napisałem jakiś czas temu
Wielu trenujących tzw. sztuki walki rekreacyjne (czyli nie nadające się do starć realnych) głoszą różne brednie w stylu: "harmonia i użycie siły przeciwnika do jego obezwładnienia", "łagodna samoobrona", "troska o życie", "jedność z naturą i łagodność ruchu", "nie sparujemy - bo nie potrzeba nam rywalizacji". A prawda jest taka: najskuteczniejsze są BRUTALNE, BEZPOSREDNIE, DESTRUKCYJNE style KONTAKTOWE, ze sparingami, z elementami na ulicę, SKUTECZNE, PROSTE, logiczne. Style które udowodniły swoją skuteczność - niekoniecznie w turniejach.
I EOT w tej kwestii.
Czy aikidocy są zarozumiali?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gracie niech sobie beda zarozumiali, nie przepadam za nimi, ale na bijatyce to oni sie jednak znaja. Ale aikidocy? Na jakiej podstawie?
Napisano Ponad rok temu
Najskuteczniejszy jest strzał w potylicę z dziewiątki. :twisted: :twisted:
No nie ulega wątpliwości... Ale bez jaj - jakie skutki, jaka tego cena co? :twisted:
Poza tym miałem na myśli starcia bez broni!!!
Napisano Ponad rok temu
Wingman - poblask światełka w tunelu;)
Co do topicu, owszem, myślę że większość z nas, nawet jesli nie na zewnątrz, to wewnątrz ma poczucie wyższości w stosunku do ludzi ćwiczących inne SW. Często nawet nie chcą słuchać nikogo o innym zdaniu. To już chamstwo;)
Ci nieliczni normalni żyją tylko w odosobnionych, prowincjonalnych ośrodkach...
Chyba jednak dużo, [jak w wiekszości przypadków;)] zależy od senseia. A czasem wystarzy, tak dla zachowania zdrowia psychcznego;) znaleźć "dobrego" uke.
Mamy u nas jednego takiego, który jeśli nie chce, nie wyłozy się. Nielicznym udaje sie zrobic na nim technike bez jego pomocy. Parę razy coś "prostego" nie wyjdzie i od razu spada samowielbienie;)
Napisano Ponad rok temu
Wingman - poblask światełka w tunelu;)
Co do topicu, owszem, myślę że większość z nas, nawet jesli nie na zewnątrz, to wewnątrz ma poczucie wyższości w stosunku do ludzi ćwiczących inne SW. Często nawet nie chcą słuchać nikogo o innym zdaniu. To już chamstwo;)
Ci nieliczni normalni żyją tylko w odosobnionych, prowincjonalnych ośrodkach...
Chyba jednak dużo, [jak w wiekszości przypadków;)] zależy od senseia. A może czasem wystarzy, tak dla zachowania zdrowia psychcznego;) znaleźć "dobrego" uke?
Mamy u nas jednego takiego, który jeśli nie chce, nie wyłozy się. Nielicznym udaje sie zrobic na nim technike bez jego pomocy. Parę razy coś "prostego" nie wyjdzie i od razu spada samowielbienie;)
Napisano Ponad rok temu
Nie, wcale nie nabijam sobie licznika;)
Napisano Ponad rok temu
Ja wcale nie chciałam "wsadzać kija w mrowisko"
Napisano Ponad rok temu
epizod : Crazy Antics
Pozdrawiam wszystkich
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zeby nie wyszly techniki aikido bez pomocy - to nic dziwnego - nie trzeba senseja zeby to wyszlo, no ale zachaczam juz o skutecznosc, czyli OT.
A zatem jesli sa/nie sa zarozumiali to dlaczego???
Szacuneczek i pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Aaaa Niedziel jak mozesz to najgorsza rzecz jaką widziałam w życiu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OT - to mało widziałaś hint rotten, goregasm etc. :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Młoda jestem to mało widziałam :wink:
Jusi, ja myślę , że po prostu widziałaś inne rzeczy :wink:
A czy widziałaś kiedy Lucypera ??? Nie taki diabeł straszny , jak go malują :wink: .
Ehhh, ta młodość, ta nieokiełznana fantazja, ten pęd ku wiedzy - pozazdrościć mogę tylko takiemu Niedzielątku albo Kombaciątku 8) :wink:
Czy aikidocy są zarozumiali ?
Jak diabli, jak diabli ...
Napisano Ponad rok temu
Ehhh, ta młodość, ta nieokiełznana fantazja, ten pęd ku wiedzy - pozazdrościć mogę tylko takiemu Niedzielątku albo Kombaciątku 8) :wink:
Piekielnie mnie dzić wk.... i mam dosyć tego syfu :twisted: :wink: Cytat...
Kombaciątku... A ile masz lat Lycyferska blowjobico? :wink:
Jako starszy piekielny, pragnę uprzedzić że przyszedł czas na zmiany - stare diabły do karceru, chleb, woda i żadnego dupczenia. 10 dni pokiblujesz - inaczej zaśpiewasz... A i czeka Cię najsurowsza kara!!!!
RADIO MARYJA 24 GODZINY NA DOBE NA 100 WATOWYCH GLOSNIKACH!!!!
Ukorz się i błagaj o łaskę waćpan - jam jest Mefistofeles...
Hehe - starczy Odprowadzić skazanego!!!
Napisano Ponad rok temu
No qwa fa ja ci dam ty rogaczu powykrzywiany samoobrabianiam swoich diabelskich wypierdow i plowaniem pieta zrogowacialych sutkow.
Od Niedziela to z daleka trzymaj lapska na swojes klawiaturze pachnacej siarka i innymi rzeczami - pewnie od ogladania diablic, czy panienek z piekla rodem.
Bez szacunku, a pozdrawiam tylko Combata, a juz napewno nie tego zramolowacialego popapranca- paralityka co do kaloryfera wtyka ( to od niedzielatka, ktore od dawna jest dorosle ).
Napisano Ponad rok temu
Jusi odważna jest i nie boi się 8)
Poza tym Ty chyba aż tak stray nie jesteś :roll:
Napisano Ponad rok temu
Niedziel , twoja wiązanka była lepsza :twisted:
Jusi , ja widzisz, Pana Boga pamiętam jeszcze bez brody
Lucypera o wiek się nie pyta :wink: .
Ale znowu taki off-topic się zrobił, że hej ...
Napisano Ponad rok temu
Bez emocji, wrzućcie trochę na luz chłopaki - to tylko taki vortal, a zarówno ty, Niedziel , jak i ty, Combat, traktujecie go jako swoj-EGO bożka i wyrocznię.
No przyznajcie się , czy tak właśnie nie jest ?
Ocywiście szacunek dla wszystkich - Lucyper.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Opinie na temat nowego nr Budodojo
- Ponad rok temu
-
pierwszy trening
- Ponad rok temu
-
Aikidoko! - przeczytaj zanim napiszesz...
- Ponad rok temu
-
Ktokolwiek wie ...
- Ponad rok temu
-
Tsuby...
- Ponad rok temu
-
Steven Seagal na Karowej
- Ponad rok temu
-
Czy ktoś z Warszawy jedzie na zlot?