to tylko taki vortal, a zarówno ty, Niedziel , jak i ty, Combat, traktujecie go jako swoj-EGO bożka i wyrocznię.
No przyznajcie się , czy tak właśnie nie jest ?
Czy aikidocy są zarozumiali?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to tylko taki vortal, a zarówno ty, Niedziel , jak i ty, Combat, traktujecie go jako swoj-EGO bożka i wyrocznię.
No przyznajcie się , czy tak właśnie nie jest ?
A kto Ci dał licencję na uprawianie psychologii lycyferku zdrewniały?? :wink: Poza tym pisz jaśniej - nie rozumiem...
Jaśniej już nie można w tej ciemności
Prawda, trochę tu się zabawiam, szkoda tylko, że niektórzy traktują siebie tak bardzo poważnie.
No i najdziwniejsze jest to, że w temacie aikido najwięcej mają do powiedzenia ci, którzy mają o tym najmniejsze pojęcie - to jakiś kompleks ?
Na ten przykład - ja !!!
Napisano Ponad rok temu
Jaśniej już nie można w tej ciemności
![]()
Prawda, trochę tu się zabawiam, szkoda tylko, że niektórzy traktują siebie tak bardzo poważnie..
SZCZAW LECZY WSZYSTKO. WOLOWNIA CEBULA SIANO.
No i najdziwniejsze jest to, że w temacie aikido najwięcej mają do powiedzenia ci, którzy mają o tym najmniejsze pojęcie - to jakiś kompleks ?
Umiesz czytać? Temat brzmi: Czy aikidocy są zarozumiali?
Jak pisałem NA TEMAT - patrz posty w wątku, Ty zacząłeś brednie i offtopic!!!
EOT. I może na przyszłość do Knajpy - jak chcesz uprawiać szermierkę słowną - w tym wątku jest to ZBEDNE.
Napisano Ponad rok temu
Dzieci chcą być dorosłe, a dorośli chcą być dziećmi .
Rzeczy poważne stają się zabawą , a zabawa staje się poważną rozmową ???
Czy mam coś do stracenia , w końcu jestem już chyba na samym dnie piekła ?
Czy inni bawią się równie dobrze jak ja ?
Bawimy się dalej ?
8)
Napisano Ponad rok temu
Jak nie masz nic do powiedzenia to nie pisz. W przeciwnym wypadku na priva. Trudna to to nie jest.
Napisano Ponad rok temu
I trochę luzu, tu rozmawiają aikidocy, a będąc ekspertem w dziedzinie aikido wiesz że pierwszą zasadą u aikidoków jest że trzeba być luźnym 8)
Pozdrawiam (wszystkich nawet tych od dni świętych)
Napisano Ponad rok temu
Z burdami to na priva!
Jusi, działaj, to twój temat;)
Napisano Ponad rok temu
Combat czy ty masz jakąś premię za zamienienie każdego tematu w dziale Aikido w kłutnie?
Niestety - nie
a będąc ekspertem w dziedzinie aikido
NA SZCZESCIE NIE.
NA SZCZESCIE NIE JA ZACZALEM OT.
EOT.
Napisano Ponad rok temu
Spokój ma być!!! Zachowujcie się jak na porządnych aikidoków przystało :wink: Bo potem młodzi aikidocy biora z Was przykład
Napisano Ponad rok temu
Ja nie jestem aikidoka :wink:
Ale porzadny to ja jestem :twisted:
A na priva musialo isc jesli nie bylo postow od 4 dni.
Kto zaczal OT? Czy to dobrze tak wypominac? Szukac winnego?
A jaki przyklad biora? Dobry, zly?
Pozdrawiam wszystkich
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wynika to z tego, ze uke pomagajac wykonywac techniki daje przeswiadczenie ze naprawde te techniki dzialaja, w sensie fizycznym.
hmm czy to znaczy, ze trenujac aikido przeciwnik pomaga wykonac technike? a jak by tego nie robil, to co by wtedy bylo? :roll:
zastanawiam sie nad trenowaniem aikido, wiec prosze zamiast wymyslac bajki o 16 dresiarzach (tak jak to juz wczesniej bylo) dajcie jakas sensowna odpowiedz :wink:
Napisano Ponad rok temu
hmm czy to znaczy, ze trenujac aikido przeciwnik pomaga wykonac technike? a jak by tego nie robil, to co by wtedy bylo?
Pewnie doznalby powaznej kontuzji, o co dosc latwo przy dzwigniach, prawda ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Inna sprawa że Aikido jest trudne, po, np. 3 latach, można se pomarzyć o prawdziwych umiejętnościach do walki wręcz, za to po 10 np.,
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wtedy nie wyjdzie nic.a jak by tego nie robil, to co by wtedy bylo? :roll:
Dzwignia w stujce ???
No co wy chlopaki. I moze przechwytywanie ciosow???
Ja w to nie wierze!
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
hmm czy to znaczy, ze trenujac aikido przeciwnik pomaga wykonac technike? a jak by tego nie robil, to co by wtedy bylo? :roll:
zastanawiam sie nad trenowaniem aikido, wiec prosze zamiast wymyslac bajki o 16 dresiarzach (tak jak to juz wczesniej bylo) dajcie jakas sensowna odpowiedz :wink:
W aikido masz duza dynamike wykonywania technik. Zeby wykonac ja bezpiecznie dal uke jedynym wyjsciem jest rozluznic dzwignie. Jak dzwignia jest rozluzniona to nie jest skuteczna - wiec uke musi pomagac tori - znaczy niejako wspolpracowac zeby technika wyszla. Problem w tym, ze potem wszyscy ucza sie WYLACZNIE rozluznionych dzwigni, bo sa malo bolesne i cwiczyc to jest niezwykle przyjemnie, majac wrazenie ze nadal sie cwiczy SW. W ten sposob cwiczac przez lata ludzie nabywaja roznych zludzen co do swojej skutecznosci i wspanialosci.
Co by bylo, jakby uke przestal pomagac Tori - no coz, 99% populacji instruktorow aikido by dostalo ataku serca widzac ze nic z tego co robia nie dziala.
1.Musieli by zaczynac od poczatku uczyc sie jak tu by zrobic, zeby techniki dzialaly.
2. Inna sprawa. to ze trzeba by bylo cwiczyc o wiele bardziej statycznie, zeby bylo bezpiecznie.
3.Techniki nie wygladaly by tak pieknie.
4.Techniki nie wychodzily by ZA KAZDYM RAZEM
5. Uke przestalby byc bezmyslnym workiem treningowym w ktorego tylko sie pakuje technike a stalby sie rownorzednym PARTNEREM - co oczywiscie by spowodowalo rozwoj wzajemnego prawdziwego respektu.
6. w kazdej sekundzie uke by myslal jak sie ochronic przed kontuzja
7. aikido nie byloby tak bardzo popularne
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam wszystkich
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Opinie na temat nowego nr Budodojo- Ponad rok temu
-
pierwszy trening- Ponad rok temu