Oscar de la Hoya vs Shane Mosley 13.09 TVN
Napisano Ponad rok temu
Oscar de la Hoya 36-2 w tym aż 29 wygranych przez KO, pokonał 14 mistrzów świata w tym takie sławy jak Julio Cesar Chavez ( 2x ) czy Hector Camacho. Wygrane 22 walki w obronie tytułu, dwie przegrane. Do tej pory przegrał z Felixem Trynidad ( wrzesień 1999 ) i z Mosley'em właśnie.
Shane Mosley 38-2 w tym 23 przez KO. 13 razy obronił tytuł, dwa razy przegrał, pod rząd w styczniu i czerwcu 2002 z Vernon'em Forrest'em.
De la Hoya p przegranej z Mosley'em stoczył 4 wygrane walki, Mosley po porażkach z Forrestem walczył tylko raz, wygrał ale walka zaliczona jest jako non contest.
Moim skromnym zdaniem, po 2 porażkach ( z tym samym przeciwnikiem ) i jednej walce NC, Mosley staje do tak trudnego pojedynku za szybko. Czy uważany za najszybszego boxera na planecie Mosley po raz drugi poradzi sobie z mistrzem kombinacji de la Hoyą? Będzie ciężko. Ja stawiam na "Golden Boy'a".
Napisano Ponad rok temu
A 18 pazdziernika Tygrys bedzie walczyl w obronie tytulu mistrza swiata w wadze polciezkiej federacji WBO.
Jeszcze dwie wygrane i pokona rekord Rockie Marciano
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mi troszke szkoda bylo de la hoya, bo to prawdopodobnie koniec jego kariery boxerskiej.
Ale co tam, wazne, ze z usmiechem opuscil ring.
Napisano Ponad rok temu
Fakt, że walka zupełnie nie po jego myśli. Może Michalczewski ma rację, mówiąc, że nie ważne jak i z kim by się Oscar przygotowywał i tak nie wygra z Mosley'em. Mnie zaskoczył fakt, że de la Hoya od początku nie miał właściwej sobie werwy do walki, nie boksował prawą ręką i co najgorsze nie wyprowadzał swoich słynnych kombinacji. Był słabszy fizycznie i wolniejszy, bezdyskusyjnie słabiej przygotowany niż do pierwszego pojedynku. Mosley ma taki dynamit w nogach, że szczęka opada, technika też jakby lepsza niż kiedyś. A napakowany, że szkoda gadać. Spodziewałem się czegoś mocniejszego po tym pojedynku, ale i tak nie ma na co narzekać, nieczęsto widzi się boks w takim wykonaniu. Co do emerytury Golden Boya, to bym nie przesądzał sprawy, myślę, że jeszcze pokaże na co go stać. Dla mnie to nadal wielka postać w świecie zawodowego boksu.Mi troszke szkoda bylo de la hoya, bo to prawdopodobnie koniec jego kariery boxerskiej.
Napisano Ponad rok temu
Powtorka, jak ktos nie ogladal.
Szacuneczek
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
JAKIE REKAWICE - roznice 10 a 12
- Ponad rok temu
-
Amatorski trening Muay Thai lub Kickboxingu
- Ponad rok temu
-
Ktos wie po ile stoja spodnie do kicka ??:|
- Ponad rok temu
-
Problem z pozycja w kicku ...
- Ponad rok temu
-
wywiad z dariuszem michalczewskim (duzy format gazeta.pl)
- Ponad rok temu
-
Letni obóz muay thai
- Ponad rok temu
-
Kickboxing 3miasto????
- Ponad rok temu
-
Chce trenować Kickboxing ??
- Ponad rok temu
-
Poranne treningi w Poznaniu