ESKK - kurs taekwondo -> oszustwo czy legalny interes?
Napisano Ponad rok temu
E:\Igorek\kurs%20taekwondo\kurs1.jpg
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2) A to klienci siebie sami oszukują.
3) Nie ma obrazka.
4) Chodziło Ci o to:
Co pisałem o tym:
Firma ESKK - oferuje rożne kursy językowe, zawodowe itp. Co jest bardzo dziwne w obrębie oferty ESKK funkcjonuje kurs ... Taekwon-do!! Ciekawe jakim cudem ktos ma się nauczyć Taekwon-do korespondencyjnie. Tego nikt w ESKK nie wyjasnia... Podobnie można znalezć: agent ochrony.
Generalnie to NIE ESKK oszukuje - ale ludzie którzy kupują takie materiały i wierzą że bez wysoko wykwalifikowanego trenera od podstaw się czegos nauczą - to się sami oszukują!
Napisano Ponad rok temu
ALE EGZAMINY w realu- to już nie do końca tragicznie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Na ch... mi certyfikat jesli w ciemnej uliczce umiem pokonacuzbrojonego napastnika.
Jakbym wiedzial to trenowalbym normalnie, a egzaminy zdawal u poznanskiego mistrza.
1cup w dwa tygodnie
Bieda i tyle.
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Troche zaczyna dyskusja odbiegac od tematu - oszustwo czy legalny interes.
Pod wzgledem prawnym jak najbardziej legalny interes - niestety
Jesli ja zaczne sprzedawac moje za przeproszeniem gowno i znajda sie kretyni ktorzy zaczna je kupowac - no w koncu za leki z odchodow Dalaj Lamy placi sie krocie - to czy bede oszustem no raczej kupujacy beda idiotami.
Sprzedawac mozna wszystko najsmutniejsze to ze na wszystko znajda sie chetni 8O
Juz w latach 80 w gazetach bylo ogloszenie - korespondencyjny kurs judo z egzaminem koncowym
O ile jeszcze bylbym w satnie uwierzyc w nauczenie sie np karate z kaset i robienia form oraz techniki (juz nie mowie ze i tak nikt tego by nie umial zastosowac) to uczenie sie judo z materialow uwazam zza totalny idiotyzm - po pierwsze judo trzeba cwiczyc z partnerem a nawet wieloma to nie sa cwiczenia indywidualne czucie przeciwnika to podsatwa.
a najgorsze jest to ze osoby robiace takie rzeczy wstydza sie ujawniac nazwiska.
Ktos juz dzwonil nawet do ESKK i chial od nich info kto jest autorem programu ale niestety nie uzyskal odpowiedzi
Nie wiem czy pamietacie afere z dawnych lat kiedy to osoba kupowala calymi tirami butelki z huty i zawodzila do skupu butelek i zarabiala na tym krocie. Ale czy to bylo oszustwo ? Moim zdaniem nie. Przeciez interes na tym polega aby w jednym miejscu kupic taniej a sprzedac drozej.
Za to niedopuszczalne sa takie rzeczy aby w hucie mozna kupic taniej niz sprzedaje sie w skupie
Dopoki beda chetni na taki interes jaki prowadzi ESKK to beda takie kwiatki
A co do skutecznosci nauki tutaj chyba nie trzeba dyskutowac bo ktos by musial byc niepoczytalny aby uwazac cos takiego za skuteczny sposob nauki
Napisano Ponad rok temu
Podobno frajerow sie nie sieje, oni sami rosna.
A co do :blus: mistrza tkd w poznaniu to :splat: .
To osmiesza cale tkd.
Ja sobie nie wyobrazam jak mozna tak cwiczyc.
Co prawda ja pare ulkadow nauczylem sie z encylklopedii, ale to samych schematow i musialem je pod okiem trenera szlifowac miesiace.
A tu cos takiego :nie:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To osmiesza cale tkd.
Ja sobie nie wyobrazam jak mozna tak cwiczyc.
Ehh - nie tragizuj!! "Psy szczekają, a karawana jedzie dalej"...
Napisano Ponad rok temu
Ehh - nie tragizuj!! "Psy szczekają, a karawana jedzie dalej"...
A na sw.Hironima jest deszcz, albo ni ma :wink:
Chodzi mi o to ze to splyca sztuke.
Tkd to nie tylko walka, technika, ale dla mnie przede wszystkim treningi ilus osobowe pod okiem trenera...
Napisano Ponad rok temu
Tkd to nie tylko walka, technika, ale dla mnie przede wszystkim treningi ilus osobowe pod okiem trenera...
Ehh - to nie jest TKD tylko ESKK (w rozwinięciu: Ehh te Stare K... Korby) coś tam namotało. Nie ma problemu!
Napisano Ponad rok temu
Haichi , TKD sie w ten sposob nie osmiesza , osmiesza sie osoba , ktora to wymyslila (chcialbym ,zeby sie ujawnila , bylaby bk ) i ci , ktorzy w to wierza i placa. 8)
Napisano Ponad rok temu
Bedziemy pisac jacy to z nas mistrzowie korenspondencyjni
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pewnie nie tylko Ty... Wiele osób jest ciekawskich.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Niektóre informacje na temat tego "kursu" można też poczytać
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Wynika z nich że powstał polski styl Taekwondo - ESKK.
Wracając do legalności kursu pewnie zgodnie z prawem handlowym jest wszystko w porządku, ale odnosząc się do Ustawy o Kulturze Fizycznej i właściwym rozporządzeniom chyba jednak nie do końca.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sezon treningowy 2003/2004
- Ponad rok temu
-
Witam
- Ponad rok temu
-
Teakwondo
- Ponad rok temu